Ако децата Ви учат английски, вижте това!

Положителни резултати след тестовете | Lucky Kids
2017-02-23

Дори деца, които не говорят английски, в международния езиков лагер LuckyKids за първите два-три дни преживяват езиковата бариера. След което се адаптират в лагера. Това показва практиката в този летен лагер на английски .

английски за деца

LuckyKids е ваканционен лагер с обучение на английски за деца. Участниците от България и чужбина са на възраст от 5 до 14 години, като смените са от 7 и 14 дни. При всички дейности в този детски летен езиов лагерот ставането сутринта, през занятията в езиковият лагер, до заниманията и игрите след обед и вечер, се използва само английският език. Така децата постоянно са в англоезична среда, възприемат езика естествено и бързо. Разделени са на групи по 10 участника, като за всяка персонално отговарят преподавател и аниматор.

За преподавателите английският е роден

Те са от англоговорящи страни и имат богат педагогически опит от образователните системи на различни държави. Аниматорите са българи с отлично владеене на английския език и също с дългогодишна практика в работата с деца. Програмата е съставена от преподавателския екип съобразно водещите световни методики за летни езикови лагери, учебният материал е специално подбран. Целта е децата да се забавляват, да им е интересно, за да се включват активно в обучението. Съобразно това са и методите на преподаване, при които се отчита индивидуалното ниво на владеене на езика от всяко дете – начално или средно.

В езиковата школа децата творчески изпълняват задачи по проекти, правят презентации, обсъждат интересни теми, насочвани от преподавателите. Това ги стимулира и активизира. И освен че усвояват езикови познания от различни учебни области и житейски теми, децата се учат да работят в екип, и бързо да се адаптират в нови ситуации.

игра

Наученото до обед веднага влиза в практическа употреба и „проверка“ в развлеченията след обед и вечер. При естественото детско общуване познанията се затвърждават лесно и трайно. Тук се залага и на образователния ефект на социалното обучение, отново вещо насочван от екипа на лагера.

Развлеченията в ЛъкиКидс са многобройни и най-разнообразни

Особено вълнуващи за децата са вечерите на различните националности и Гала вечерите. Големи и много весели партита пък стават при боевете с възглавници. Има още и неонови партита, нощен лов на съкровища и др. Отделно са развлеченията в планината, разбира се, с опитни инструктори, всички мерки за безопасност и добре оборудвано медицинско лице. При конната езда, която много харесва на децата, на група от 6 – 8 деца се осигуряват 4-6 инструктора, които се грижат за сигурността на яздещите.

Има също планинско колоездене, пикници, преходи. Организират се и интересни екскурзии – например до крепостта Никополис Ад Нестум, резервата „Танцуващите мечки“ в Белица и т.н. Специално трябва да се каже, че мерките за безопасност при всички дейности в ЛъкиКидс отговарят на международните изисквания и децата никога не остават сами. На басейна например освен задължителния професионален спасител, с децата има още двама души – преподавател и аниматор.

ЛъкиКидс е базиран в луксозния апартхотел Лъки Банско, който специално е съобразен до последния детайл с присъствието на деца и детски ваканции – например няма чупливи стъкла и остри ръбове, а подовете навсякъде са с мокет.

На всеки етаж с децата са настанени аниматори и преподаватели, което гарантира сигурността в стаите и през нощта.
Каква по-вълнуваща и смислена ваканция за децата Ви? 

 

https://www.youtube.com/watch?v=m4N9RjT48bc