Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Как да запиша детето си за участие в ЛъкиКидс?

Можете да запишете детето си чрез нашата онлайн регистрационна форма, по имейл или на място в офиса ни в София. За да резервирате място в конкретна смяна, е необходимо да ни предоставите попълнен въпросник (по имейл, чрез куриер или на място в офиса) и да заплатите дължимата сума за лагера не по-късно от 7 дни преди началото на смяната.

Къде и кога тръгват микробусите за лагера?

Микробусите за лагера отпътуват в посока София – Банско всяка събота в 9:30 ч. от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“.

При по-големи групи е възможно да организираме пътуване с автобус, за което ще Ви уведомим своевременно.

Как разпределяте децата в нивата по английски език?

При първоначалното разпределяне на групите се взема предвид информацията, подадена от родителя във въпросника за лагера. След пристигането си в хотела децата правят тест за входно ниво. След отчитане на резултатите е възможно част от децата да бъдат преместени в по-високо или по-ниско ниво, което се прави по преценка на координатора по английски език.

В редки случаи нивото може да бъде променено по време на лагера, което зависи от темпото на възприемане на материала от страна на детето.

Децата, които не могат да четат и пишат (независимо от нивото им на говорим английски), задължително се записват в група за начинаещи.

Детето ми не може да плува. Ще участва ли в дейността „Плуване“?

Децата, които не могат да плуват, могат да играят в басейна единствено но само ако са екипирани с необходимите предпазни средства – „крилца“, пояс, жилетка. Басейнът е с дълбочина 1,40 м в единия и 1,60 м в другия край, като по цялото му протежение има седалка, която позволява и на най-малките да се чувстват комфортно във водата.

Молбата ни към всички родители е да попълват въпросника точно и с дължимото внимание по отношение на нивото на плуване на детето.

Когато са в басейна, децата, които не умеят да плуват, са под зоркото наблюдение на двама придружители и спасител.

Ако родителите имат основателна причина да изискват детето да не плува, трябва да я споделят с управата на лагера, за да бъдат взети нужните мерки.

Детето ми е вегетарианец. Предвидено ли е специално меню?

Всички деца, които са на специална диета, получават храна, съобразена със съответните изисквания и ограничения.

За да можем да се подготвим предварително, всички родители следва да посочат коректно типа хранене на своето дете, когато попълват въпросника за лагера.

Покриваме и най-специфичните изисквания за храненето – вегетариански, вегански, при лактозна непоносимост, алергия и др. Най-важното е да бъдем информирани!

Кой се грижи за децата вечер, след лягане?

На всеки етаж, на който са настанени деца от лагера, задължително има и стая с учители или аниматори, които отговарят за тях. Те проверяват периодично стаите до заспиването и на последното дете. Децата са информирани за местонахождението на учителите и могат да ги потърсят по всяко време, както и да се свържат с рецепцията при спешен случай.

За деца, които имат проблем със заспиването, се полагат специални грижи.

Колко често се перат дрехите на децата?

Тази услуга е предвидена за децата с 14- или 21-дневен престой. Дрехите се вземат в четвъртък и се връщат в петък в специално обозначени торби за пране.

При необходимост можем да осигурим изпиране на дрехите и извън посочените дни.

Забравили сме нещо важно в багажа на детето. Как да постъпим?

В този случай имате следните варианти: можете да изпратите забравената вещ по куриер до адреса на хотела или да дадете позволение тя да бъде закупена.

За консултация можете да се свържете с управата на лагера.

Детето ми не говори английски. Може ли да участва в лагера?

Всички деца имат място в лагера. Децата, които не говорят езика, преодоляват езиковата бариера още в първите 2 – 3 дни. Практиката ни показва, че това е времето, за което всички деца успяват да се адаптират към условията в лагера.

При липсата на каквито и да било познания по английски език е изключително важно родителите да работят в екип с персонала на лагера.

Какви са ангажиментите на придружителите по време на лагера?

Придружителят има подпомагаща функция, свързана с улесняване на процеса на адаптация на детето в лагера независимо от възрастта му. За целта всеки придружител получава програма и специален инструктаж на място. Придружителите помагат в случаите, когато детето има нужда да премине към индивидуална форма на грижа или при съкратен график (за деца от 5 до 7,99 години, за които графикът е прекалено натоварен). По принцип придружителите не пътуват с децата по време на извънучебните дейности. Изключение от това правило се прави в извънредни ситуации, като това се обсъжда предварително с управата на лагера.

Детето ми се страхува от тъмното. Как ще заспива вечер?

Част от грижата, която децата Ви получават по време на лагера, е, докато заспят, да свети нощна лампа в стаята или да е включено осветлението в коридора. Аниматорите и преподавателите носят отговорност за децата през цялото време и в случай на нужда, ги успокояват и разсейват страховете им.

Искаме да останем още една седмица. Възможно ли е?

Ако детето е записано в първата седмица на текущата смяна, чувства се добре и иска да остане още една седмица, е напълно възможно престоят да бъде удължен. За целта е необходимо да се направи заявка, но не по-късно от ден сряда на текущата седмица (в противен случай не можем да гарантираме място).

Необходимо е писмено потвърждение, след което ще Ви изпратим и фактура за заплащане на стойността на 2-седмичен престой, която е с отстъпка спрямо 1-седмичния.

Детето ми трябва да приема всеки ден лекарства. Как ще контролирате процеса?

Не е желателно децата да приемат лекарства по време на престоя си в лагера, освен ако не са предписани на място от лекар за лечение на заразни или вирусни болести.

Ако детето приема лекарства за хронично или друго заболяване, родителите трябва да ги предадат на персонала на лагера заедно със схемата на прилагане.

На децата не се разрешава да държат лекарства в стаите си. Всички медикаменти се съхраняват в медицински шкаф в лекарския кабинет.

Сами ще транспортираме детето до хотела. Къде и в колко часа трябва да пристигнем?

Очакваме всички деца, пристигащи със собствен транспорт, в събота, 12:30 ч., в лоби бара на хотела.

Служител на лагера ще ви посрещне и ще приеме детето за текущата смяна.

Къде и в колко часа да очакваме детето си след приключване на лагера?

Прибирането става всеки петък, в 17:30 ч., на същото място – пред централния вход на Национален стадион „Васил Левски“.

При транспортиране на по-големи групи е възможно да пътуваме с автобус вместо с микробус, за което ще Ви уведомим своевременно.

Каква е процедурата, ако детето ми не успее да се адаптира?

Случаите на проблем с адаптацията в лагера са редки, но въпреки това можете да разчитате, че ако това се случи с Вашето дете, ще бъдете надлежно уведомени от управата на лагера и заедно ще вземете решение как да се процедира. Вариантите са два: да се прекъсване престоят в лагера и детето да се прибере у дома (със собствен или организиран от хотела транспорт) или да се извика придружител, който да му помогне в адаптацията.

Позвънете и ще Ви консултираме допълнително.

Предплатената сума за лагера, която реално не е ползвана от детето, се възстановява.

Мога ли да се обаждам на детето си по мобилния му телефон и да го чувам по всяко време?

Децата разполагат с телефоните си вечер от 20:30 до 22:00 ч. През останалото време родителите могат да общуват с управата на лагера и да получават информация относно детето.

Телефоните се съхраняват от екипа на лагера и не могат да бъдат използвани от децата по друго време, извън горепосоченото.

Може ли детето ми да носи в лагера таблета си?

Екипът на лагера не препоръчва децата да ползват каквито и да било електронни устройства по време на престоя си в лагера. Ако въпреки това са взели със себе си таблет или компютър, той ще им бъде взет и ще се съхранява до напускането на лагера. Устройства, като айпод, MP3 плейър или фотоапарат, могат да се съхраняват от децата.

Екипът на лагера не носи отговорност за счупени или повредени електронни устройства.

Направи запитване