Детските екскурзии предоставят възможност на децата да изследват нови места, да разширят кръгозора си, да развиват нови умения, да изграждат приятелски взаимоотношения и да обогатяват знанията си извън класната стая.

Ето защо от летен лагер LuckyKids организираме детски екскурзии по време на лагерните смени, а малките лагерници, които се включват в тях, ги очакват с огромно нетърпение.

Детски екскурзии

Какво представляват екскурзиите за деца?

Екскурзиите за деца представляват организирани пътувания по предварително избран маршрут. Този маршрут може включва както посещение на различни природни забележителности, села и градове, така и разглеждане на музеи, посещение на увеселителни паркове или други интересни и забавни дестинации за децата.

Сред основните задачи и цели на детските екскурзии са да обогатят знанията на малчуганите, да насърчат физическата им активност и да развият социалните им умения.

За каква възраст са подходящи екскурзиите в лагера?

Детските екскурзии в езиков лагер Лъки Кидс са подходящи за деца от 5 до 13,99 години.

Програмите и дестинациите за посещение са много интересни и приятни и се адаптират според възрастовата група на участниците.

Стандартно, за по-малките деца екскурзиите се планират до по-близки дестинации, докато за по-големите лагерници могат да бъдат и с по-голяма продължителност и отдалеченост.

Как и кога се провеждат екскурзиите по време на лагера?

Детските еднодневни екскурзии, организирани от Международен летен лагер LuckyKids. се планират като част от програмата на всяка от лагерните смени и се провеждат веднъж в рамките на една 14-дневна смяна.

Обикновено това са целодневни екскурзии и включват посещение на редица красиви места, градове и забележителности в Югозападна България.

Дестинациите, до които към момента сме организирали целодневни екскурзии са доста, но ако трябва да споменем основните, то те няколко:

  • Резерват „Танцуващите мечки“ – гр. Белица;
  • Град Мелник и Роженски манастир;
  • Близките до Банско с. Ковачевица и с. Лещен;
  • Римската крепост Никополис Ад Нестум и много други.

С всяка смяна дестинациите, към които се отправяме заедно с децата се увеличават, тъй като от Лъки Кидс държим да запознаем малчуганите с природата и забележителностите на Пиринския край.

Необходима екипировка

За еднодневните детски екскурзии не е необходима специална екипировка.

Препоръчително е децата да имат удобни обувки, тънко яке или дъждобран, удобна раница, слънцезащитен крем, шапка и слънчеви очила.

Безопасност по време на екскурзиите

По време на ученическите екскурзии в детски езиков лагер LuckyKids групите се придружават от преподаватели/аниматори и медицинско лице.

За още по-голяма безопасност, а и за удобство на децата, придвижването до и от дестинацията се извършва със специализиран транспорт (микробуси), осигурени от апартхотел Лъки Банско.

Планински преходи за деца

Ползи от еднодневните екскурзии за децата

Детските екскурзии носят много ползи за лагерниците, основните от които ще споделим по-долу.

Разширяват хоризонтите на децата

Участието в организираните екскурзии, без значение дали са еднодневни или с нощувки предлага на децата уникалната възможност да излязат от познатата им среда и да се запознаят и открият нови места, пейзажи и култури.

Посещавайки различни дестинации малчуганите се научават да виждат света през различна призма, което обогатява тяхното личностно развитие.

Попадайки в различна среда, те се учат и на толерантност, приемане на другите и на непредубеденост към различните от тях.

Подпомагат социалните и комуникативните им умения

Изследването на нови места създава не само незабравими спомени, но и учи децата да си сътрудничат, да бъдат отговорни и да работят заедно като екип.

Освен това, организираните екскурзии насърчават развитието на комуникативните, езиковите и меките умения на децата и ги учат на емпатия, съпричастност и толерантност.

Повишават самочувствието на децата

Новите преживявания, преодолените препятствия и особено факта, че са успели да се справят сами, повишават самочувствието на децата.

Това ги кара да се чувстват пораснали, отговорни и по-независими.

Предлагат практическо обучение извън класната стая

Екскурзиите предоставят възможност на децата да видят и се докоснат до нещата, за които учат, което прави обучението им по-запомнящо се и ефективно.

Така например, една екскурзия, която включва посещение до археологически или етнографски музей, може да помогне на лагерниците да разберат много по-лесно как са живели техните предци и да запомнят важни периоди от историята на страната.

Често задавани въпроси

Колко често се организират еднодневните екскурзии?

Детските екскурзии, които организираме от езиков лагер LuckyKids са веднъж в рамките на 14-дневната смяна. В деня на екскурзията малките се освобождават от учебни занимания.

Какви са другите активности?

По време на лагерните смени, освен детски екскурзии, организираме редица забавления и активности като планински преходи, плуване, колоездене, пейнтбол, йога, готварство, конна езда и много други.

Деца на каква възраст могат да се включат в езиковия лагер?

Ако детето ви е на възраст от 5 до 13,99 години, можете да го запишете за участие в Международен езиков детски лагер Лъки Кидс.

Лагерните смени могат да бъдат както 7, така и 14 дни, а периодът на провеждането им е от юни до септември за 2024 година.