Ако искате да подарите на детето си едно незабравимо лято, международният детски езиков лагер LuckyKids е точното място.

Разположен в прегръдките на красивия Пирин, в един от най-луксозните хотели в Банско – апартхотел Лъки Банско, LuckyKids не само може да осигури на децата ви безброй летни забавления и да повиши нивото на знания им по английски език, но и да развие дигиталните и компютърните им умения.

Digital and computer skills

Какво представляват компютърните умения и какво включват?

Дигиталните и компютърни умения са съвкупност от знания и способности, свързани с работа със съвременните компютри, лаптопи, таблети и други видове устройства, боравещи със софтуер.

Основните базови дигитални умения включват:

 • Работа с Microsoft Office;
 • Умения за работа с електронни таблици като Microsoft Excel;
 • Познаване и работа с текстообработващи програми;
 • Работа с различни бази данни;
 • Търсене на информация в Интернет,
 • Управление на електронна поща;
 • Основни технически умения и компетенции за програмиране;
 • Основни умения за създаване на сайтове;
 • Работа с програми за графичен дизайн и много други.

Методи за развитие на компютърни и дигитални умения в LuckyKids

В Международен детски езиков лагер ЛъкиКидс прилагаме разнообразни методи за развитие и усъвършенстване на дигиталните и компютърни умения на децата.

Начините на преподаване са подходящи както за по-големи деца, които вече имат знания и умения за работа с компютри и компютърни системи, така и за лагерници, които са на ниво начинаещи.

Методите, които от ЛъкиКидс използваме, за да подобрим уменията за работа на компютър на децата са доста, но основните са няколко и с тях ще ви запознаем по-долу.

Интерактивни занимания

Обучението в нашия езиков лагер е изцяло интерактивно и включва работа с таблети, интерактивна дъска и използване на специализиран софтуер за създаване на презентации.

Учебните часове се провеждат по формата на игра, като по този начин децата не само усвояват чуждия език по забавен и лесен начин, но и развиват своите компютърни умения, които да им бъдат от полза в бъдеще.

Технологични игри

По време на лагерните смени децата се забавляват като играят на различни образователни компютърни игри, което им помага да усвоят нови знания и умения по интересен, атрактивен и вълнуващ начин.

Проектно базирано обучение (PBL)

Този иновативен метод на обучение включва работа по реални проекти, които децата сами трябва да развият, реализират и презентират.

За да се справят със задачата малките лагерници не само трябва да се научат как да работят заедно и като екип, но да усвоят умения за работа с програми за обработка на съдържание (текст и снимки), да се научат да работят с бази данни, да съставят електронни таблици и т.н.

Така, в процеса на реализиране на своите презентации, участниците в езиковия лагер развиват и своите компютърни умения.

Communication

Технологиите в света на децата и ролята им в образованието

Технологиите са не само един от основните начини за комуникация и информация в днешните времена, но и заемат изключително важно място при образованието на децата.

Те са много полезен инструмент, който помага на малките да опознаят света и да открият приятели във всяка една точка на земното кълбо.

Уменията за работа с цифрови и компютърни системи им помагат също така да получат по-задълбочени знания, да подобрят комуникативните и езиковите си способности и да се справят с ученето много по-бързо и лесно.

Често задавани въпроси

Ако детето ми не може да работи с компютър може ли да се включи в програмата на лагера?

Разбира се. Образователната програма на езиков лагер Лъки Кидс е разработена така, че всяко едно дете, без значение дали може да работи с компютър или тепърва трябва да развие компютърни умения да се чувства удобно и комфортно.

Ако вашето дете не може да работи с компютри, ние предлагаме обучение по компютърни умения за начинаещи, по време на които нашите преподаватели по забавен начин ще научат детето ви на основните компютърни умения, които ще са му полезни в бъдеще.

Какво включва образователната програма по развитие на компютърни умения?

По време на лагерните смени работим с децата по усвояване на основните умения за работа с компютърни системи.

Които включват:

 • работа с MS office;
 • изготвяне на таблици в Excel;
 • работа с текстообработващи програми;
 • търсене на информация в Интернет;
 • писане на имейли;
 • работа с бази данни;
 • основи на програмирането и други.

Ако децата имат желание за работа с друг софтуер или програма, нашите преподаватели с радост ще им помогнат.

Мога ли да използвам някакви отстъпки?

При записване на две или повече деца от едно семейство в езиков лагер LuckyKids отстъпката от цената е 10% за второто дете. Същият процент отстъпка получавате и ако запишете детето си повторно на лагер.

Важно е да знаете обаче, че двете отстъпки не могат да се комбинират.