Ефективно: Обучение по английски в англоезична среда в България

Интерактивно обучение по английски в Lucky Kids
2017-03-22

Ако децата ви учат английски, ще е много полезно за тях да им осигурите и обучение и практика в англоезична среда. За целта не е необходимо да излизате зад граница. Просто ги запишете през ваканцията в международния детски езиков лагер LuckyKids в Банско. 

Това е лагер с обучение по английски за деца от 5 до 14 години. Смените могат да са с продължителност 7 и 14 дни, като има възможност и за по-дълги периоди. Изучаването на чужд език никога не е било толкова приятно и забавно.

Езиков лагер – LuckyKids

В нашия лагер деца от страната и чужбина общуват през целия ден на английски език – във всички дейности, включително при игрите и заниманията извън обучението в по английски език (4 учебни часа дневно), от сутринта до вечерта. Това прави изучаването на чужд език трайно и ефективно.

Така в англоговоряща среда езикът се учи по естествен път, по-лесно, по-бързо и по-ефективно. 

Обучението по английски език в LuckyKids е спазва всички международни изисквания и стандарти за езикови лагери, като използва водещите световни практики за обучение и забавление на децата. Спазени са и всички изисквания за сигурност и безопасност.

Тук се съчетават два важни принципа:

  • Децата изкарват интересна, забавна, изпълнена с приключения и радостни емоции ваканция
  • Децата чувствително подобряват английския си език през времето на престоя си.

Учебният материал и цялостната програма са съставени от преподавателския екип, който е с богат международен опит.  Освен че са от англоговорящи страни – английският език им е роден, преподавателите са работили в образователните системи на различни държави – САЩ, Англия, Ирландия. Някои от тях са преподавали английски език и в Обединените арабски емирства, и в Русия.

Техният обобщен опит позволява LuckyKids да е аналог на водещите езикови лагери в чужбина. Самото пряко обучение е интензивно, провежда се сутринта и е 4 часа по 40 минути. То обаче в никакъв случай не е наизустяване на готово поднесено знание. За обучението се използват интерактивни методи, които правят децата активни участници в учебния процес.

Адаптирано за възрастта, се дискутира житейски казуси, изпълняват се задачи по проекти, правят се презентации. Така децата се увличат, интересно им е, включват се творчески, като активират знанията и заложбите си, усвояват знанията много по-трайно, в сравнение с наизустяването.

Ефективно: Обучение по английски в англоезична среда в България

Защо LuckyKids?

Наученото по време на обучението по английски език се прилага на практика в извънкласните занимания и игри, които също са специално подбрани. Освен че са съобразени с основната цел – обучението на деца по английски език, те разкриват пред участниците и знания за планината, природата, света и различните култури.

Развлеченията в LuckyKids са многобройни – и в планината, и в  апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс*****, гр. Банско, където е базиран лагерът и където децата са сред лукс, удобства, комфорт.

Някои от забавленията най-вероятно са непознати за повечето деца и ще им бъдат безкрайно интересни – конна езда, пейнтбол, планинско колоездене, часовете по готварство, йога, множество преходи в планинат, разходки, игри на открито. 

Разбира се, при всички занимания в планината децата са с професионални инструктори, спазват се всички мерки за безопасност и са придружени от добре оборудвано медицинско лице.

Всъщност децата никога на са сами. Например в часовете по плуване на басейна на хотела, с тях има професионален спасител, преподавател и аниматор. Накратко – незабравима ваканция и подобряване на английския – нали това ви е целта?

Ефективно: Обучение по английски в англоезична среда в България

Съвети за по-ефективно изучаване на английски език

Практиката в училище е да се дават домашни на учениците, включващи препосване и наизустяване на материала. В LuckyKids подходът ни е различен. Ние сме лагер – нямаме домашни. Практикуваме наученото в останалата част от деня и така затвърждаваме знанията. Ето няколко съвета за ефективно изучаване на езика в домашни условия: