Как да сме спокойни за децата през ваканцията

Spring Camp for kids | Lucky Kids
2017-05-22

Вие сте на работа през деня, а е ученическа ваканция – децата имат много свободно време. Как да сте спокойни, че не са в риск, че се занимават с безопасни и смислени неща, когато има толкова капани и в интернет, и на улицата? Може да забравите тези си притеснения, като ги запишете на международният езиков лагер ЛъкиКидс в Банско. Така ще им осигурите интересна, вълнуваща, запомняща се ваканция, а в същото време те значително ще подобрят владеенето на английския език.

ЛъкиКидс е образователен детски езиков лагер. Всички занятия и игри тук се провеждат на английски език, участниците 24 часа в денонощието са в англоезична среда. Децата използват английския при общуването помежду си, с преподавателите, с аниматорите.

Пролетен лагер за деца | Lucky KidsПо принцип лагерът е за участници с начално до средно ниво на владеене на езика. Практиката обаче е показала, че дори деца, които до този момент не са учили английски, общувайки неформално с останалите и подпомогнати от опитните преподаватели, бързо преодоляват бариерата и „проговарят“ на английски. Лагерът е за деца на възраст от 5 до 14 години.

Важно е да се отбележи, че преподавателите са от англоговорящи страни – английският език им е роден. Аниматорите са българи, перфектно владеещи английския и от дълги години се занимават с организиране на забавления за деца.

Преподавателите в лагера имат богат международен стаж в преподаването на английски на деца. Членовете на екипа са запознати от личен опит с образователните системи и програми на Великобритания, на Ирландия, на САЩ, на Обединените арабски емирства, на Русия. Тук има и координатор на английски департамент. Всичко това е позволило на преподавателския екип да състави цялостната програма на лагера, която е по водещите световни практики.

Учител в английски лагер | Lucky Kids

Разбира се, на първо място е решена безопасността и сигурността

Лагерът е базиран в Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди. Той е изцяло и до най-малките подробности е съобразен с присъствието на деца – в хотела дори няма остри ръбове и чупливи стъкла, а подовете са застлани с мокети. Забавленията там са дискотеки, танци, вечери на талантите, на различните националности, лов на съкровища.

Децата са по 10 в група, като за всеки 5 се грижи един преподавател или аниматор. Това гарантира контрола и сигурността на децата по време на лагера. Те никога не остават сами, без обучени възрастни. На етажа с децата са настанени и преподавателите и аниматорите, които следят за спокойствието и през нощта.

В часовете по плуване в басейна например децата са наблюдавани от спасител, учител и аниматор. При конната езда конят на всяко дете се води от индивидуален водач, задължително се използват предпазните средства като каски и други. Всички мерки за безопасност се вземат и при планинското колоездене, пейнтбола и т.н. С групите в планината винаги има и квалифицирано медицинско лице, което е оборудвано с всичко необходимо.

Методиката на преподаване също е изведена по водещите международни стандарти. Тук знанието не се „насипва“ за наизустяване. Децата сами стигат до него по интересен и увлекателен път:

  • изпълняват задачи по проекти
  • правят представяния на дадени теми
  • обсъждат казуси

Това активира творческия им потенциал. Те станат активни участници в обучителния процес, разбира се, под вещото насочване от опитните преподаватели. А както е известно /така е и при възрастните/, когато е интересно, се учи по-бързо и ефективно, а наученото се запазва трайно.
Родителите ще могат да видят напредъка по английски език с тестовете в началото и края на лагера, ще получат и подробен анализ.

Ако трябва да сме кратки – интересно, безопасно, полезно. Възползвайте се!