Една от най-обичаните и чакани активности от децата в Международен езиков лагер LuckyKids е колоезденето.

Какво представлява колоезденето за деца

Колоезденето е форма на физическа активност, която се изразява в каране на велосипед. Активността е подходяща за хора от всяка една възраст и се практикува както за развлечение и здраве, така и като спорт или като начин за придвижване.

В зависимост от предпочитанията и уменията на колоездача, колело може да се кара както по градските велоалеи и паркове, така и по планинските пътеки.

Колоездене за деца

За каква възраст е подходящо колоезденето за деца

Тази спортна активност е подходяща както за деца на 5 години, така за тийнейджъри на 13-15 години.

В тази връзка, в детски лагер Лъки Кидс няма възрастови ограничения и всяко едно дете, което участва в лагерната ни програма може да се включи в забавлението и да кара колело с всички останали деца.

Разбира се, за да осигурим на малчуганите истинско забавление и да им гарантираме максимално удоволствие от карането на колело, от езиковия лагер формираме групи според възрастта и уменията на децата.

Как и кога се провежда колоезденето по време на лагера

Колоезденето за деца в LuckyKids се провежда в определени дни, описани в програмата на лагера.

Като най-удобно и безопасно място за каране на колело сме се спрели на Градския парк на Банско.

Паркът на Банско е добре уреден и разполага както със специално обособена колоездачна зона, оборудвана с бабуни и други приспособления за скокчета за по-опитните деца, така и с добре поддържани паркови алеи, по които по-неопитните могат да карат колела.

Ако групата е с по-голям опит и ниво на умения в карането на велосипед, от Лъки Кидс можем да организираме и планинско колоездене по ролбан.

Екипировка за каране на колело

Международен езиков лагер LuckyKids осигурява всичко необходимо за безопасно и комфортно каране на велосипед. Пред началото на спортната активност всяко дете се оборудва с предпазна каска и планински велосипед.

За по-голям комфорт и удобство по време на каране препоръчваме децата да имат в багажа си удобни панталони и обувки, подходящи за колоездене. При желание, могат да си носят също така и собствена екипировка (каска, налакътници и наколенки).

Колоездене за деца

Безопасност

За да гарантираме пълната безопасност на нашите лагерници, групите се формират според възраст и ниво на умения и са придружавани от опитни инструктори, аниматори и преподаватели.

Ползи от колоезденето за деца

Тази вълнуваща спортна активност носи много ползи за децата, с някой от които ще ви запознаем сега.

Помага за подобряване на физическото здраве на децата

Колоезденето е отлично аеробно упражнение, което укрепва сърцето, подобрява кръвообращението, насърчава правилното функциониране на дихателната система и намалява риска от затлъстяване.

Освен това физическото натоварване по време на каране спомага за укрепване на мускулите и костите на малчуганите.

Подобрява координацията на баланса

По време на каране децата използват мускулите на краката, ръцете и торса си, за да поддържат стабилност и да имат контрол над колелото. Това им помага да развият своята координация и баланс.

Намалява натрупания стрес

Проучванията показват, че все повече деца са подложени на стрес както от многобройните училищни задачи и уроци, така и от напрегнатото ежедневие, в което всички живеем.

Карането е колело значително намалява нивата на стрес и прави децата по-спокойни и щастливи.

Развива меки умения

Колоезденето повишава самочувствието на децата, учи ги на самостоятелност и им помага да развият социални умения, умения за работа в екип, съпричастност и уважение към другите.

Често задавани въпроси

Ако детето ми не може да кара велосипед може ли да участва в тази активност?

Ако детето ви не може да кара колело и има желание да се научи, ние можем да го обучим. Разполагаме с опитни инструктори, които имат изключителен подход към малките деца и можете да сте уверени, че вашето дете ще се прибере у дома не само с умения за управление на велосипед, но и че ще го кара уверено и напълно самостоятелно.

Кога се провежда колоезденето за деца?

Карането на колело, както е посочено и в лагерната програма се провежда веднъж в седмицата в следобедните часове (от 14 до 18.30 часа).

Как стои въпросът с осигуряване на велосипеди?

От Международен детски лагер LuckyKids, съвместно с апартхотел Лъки Банско поемаме ангажимента да осигурим за всяка дете велосипедна каса и планински велосипед за времето, през което се провежда организираната спортна активност.