Конна Езда в Летния Лагер

ЛакиКидс Лето 2018 Фото 15
2019-02-19

В нашия летен езиков лагер в ЛъкиКидс ние предлагаме Конна езда за деца, което е едно чудесно занимание за младежите през идващото лято. От гледна точка на физическото развитие, конната езда подобрява ‘’баланса’’  и ‘’двигателната координация’’. Координацията ръка-очи, основната сила и мускулното развитие също така се подобряват благодарение на ездата. Доказано е, че това занимание  развива и когнитивните способности при някои деца.

Конете са прекрасна компания за децата. Малчуганите са естествено привлечени от тях, а това прави тези животни много добра алтернатива на телевизията, сърфирането в Интернет или просто „размотаването“.

Един по-добър начин да повишите осведомеността на детето си, като наблюдават ездачите и го почувстват от първа ръка. Научават се да мислят самостоятелно, научават се на уважение, както и да поемат отговорност за своите действия. Ездата предлага много повече от ноу-хау за конете. По-долу ще обясним защо тези животни са един избор, който може да подобри живота на вашето дете.

Конната езда също така учи младежите да бъдат подготвени и да съберат смелост да се състезават. Те също така се научават да поемат рискове, да се наслаждават на наградите, както и да се справят с разочарованията.

Винаги е било известно, че ездата на групи е много добра за децата, като това не е просто твърдение, а действителен факт, потвърден от изследователи. Проучване е установило, че заниманията с коне наистина развиват редица жизнени умения у децата. Изследването установило, че младежи, които се занимават с конна езда са развили значителна положителна връзка между уменията по езда и житейските умения.

Ако вашето дете/деца ви са любители на животните, то определено конната езда е едно от летните занимания, които биха ги направили детето/децата ви щастливи, а това ще спомогне за подобряване на уменията за решаване на проблеми, както и на умението за поставяне на цели или за взимане на решения, така че ангажирайте своя малчуган с конете, гарантираме ви, че това изживяване ще е нещо повече от просто едно приятно занимание за деца.

По-добри деца благодарение на Конете

Конната езда е много полезна за деца, ще бъдете изненадани да научите колко конструктивно може да бъде това занимание.

Здравословно забавление

Конете са прекрасни спътници за вашите деца, а те от своя страна са естествено привлечени към тях. Ездата също така също така осигурява на децата допир с природата, като това занимание може да се осъществява индивидуално или в група.

Когато заниманието е споделено с цяла група, времето прекарано с конете може да подобри връзката между децата, както и с другите членове в лагера, като това ще се превърне в един чудесен детски спомен. Нещо повече, ползите от ездата са трайни, тъй като за детето „навика с конете“ може да прерастне в удовлетворяващо хоби за цял живот.

Развитие на характера

Работа, яздене и полагане на грижа за кон или пони могат да развият редица положителни черти в детето, включително отговорност, търпение, самоувереност, емпатия, доброта и самодисциплина. 

Децата ще покажат най-доброто от себе си в процеса на ученето, като също така ще развият самоуважение, което е сред най-големите ползи, които могат да извлекат от това занимание. Дори самата природа може да окаже изключително положително въздействие върху децата.

Конната езда помага на децата да осъзнаят как техните избори, поведение и настройка оказват влияние върху други живи създания около тях, и вследствие на това развиват съпричастност към животните и природата.

По-добро представяне в училище

Упоритостта, която е необходима за да се научи детето да язди добре, може да се прояви и под формата на по-добро представяне в клас. Ездата подобрява фокуса и интензивността на детето, също така позволява на ума на детето да се чуди кога  отново ще язди едно от най-ппрекрасните животни. Тази придобита концентрация се проявява и в училищната работа на децата, а вие като родители със сигурност ще бъдете много доволни от това.

Развиване на лидерски умения

Особено, ако вашето дете се занимавава с конна езда в група, възможностите за придобиване на управленски и лидерски качества се увеличават. Нашият лагер ръководи група от деца, които работят по проект; всички тези изброени методи са начин, по който младежите се учат и израстват, като е необходимо да водят и записки за прекараното време и заниманията, които са имали, а това е добър пример за управление на времето, което от своя страна е много важно житейско умение.

Ползи за здравето

Ездата е един вид страхотно упражнение, тъй като конят не извършва цялата работа, веднъж след като вече бъде яхнат. Освен аеробните ползи, ездата също така помага на децата да развият баланс, координация и гъвкавост. Нещо повече, заниманията, свързани с обгрижването на коня и показването на съпричастност чрез галене на животното по гърба представляват вид комуникация с коня.

Децата също така научават важността на правилното хранене, ветеринаря, прегледите, денталната работа и редовните упражнения за коня, като това ги кара да ценят своето собствено здраве, а запознаването с тази информация е част от програмата в лагера, а тя показва какви грижи се полагат за коня в мястото за конна езда. В днешно време, когато родителството не е професия, конната езда осигурява на децата начин да бъдат позитивно ангажирани.

Правилния кон и правилният инструктор

Първият досег на вашето дете с конете ще се осъществи чрез уроци с компетентен иструктор, който ще гарантира, че нуждите на детето са съчетани с правилния урок, така че да се чувства в безопасност и комфортно. След натрупване на някакъв опит и може би след споделяне на истории, свързани с ездата, вашето дете/деца може да са готови да предприемат следващата стъпка и да покажат още по-голям интерес към конете. Инструктурът на вашето дете може да прецени дали първоначално кон или пони е по-безопасният и правилен избор.

Развиване на волята на децата с помощта на конете

Работата с деца и коне предоставя на децата много възможности, които могат да създадат положителен опит на децата с конете. Нашият истински трик е да бъдем отворени към предприемане на действие, свързано с тези възможности и да се възползваме на мига на преживяването.

Фитнес ползи

Тази статия разглежда някои от причините, поради които вашето дете и други младежи в страната може да са по-малко активни отколкото трябва, което е ключов фактор за затлъстяването. Материалът също така предлага страхотни начини да накарате вашето дете да се движи, като за целта използвате нещо, което децата обичат, а именно конете.

Безопасността на първо място, както винаги

Всички ние знаем, че конете са големи животни, силни създания, а язденето е енергична дейност. Мерките за безопасност и здравият разум са ключът за защита на вашето дете в нашия лагер, докато малчуганите се забавляват. Ездата на подходящия жребец съгласно насоките на квалифициран инструктор е най-важната защита за вашето дете и това в детски летен лагер ЛъкиКидс е наш приоритет.