Един от иновативните методи на преподаване, който от езиков детски лагер LuckyKids сме включили в лагерната си програма, е класическа музика за учене.

Какво представлява методът?

Ученето под звуците на класическа музика е модерен метод, който се базира на редица изследвания.

Тези изследвания показват, че слушането на класическа музика по време на учене помага за намаляване на безпокойството, стимулира концентрацията и спомага за когнитивното, социалното и емоционалното развитие на децата.

Музика за учене

По какъв начин е заложена класическата музика в програмата на лагера?

В програмата на Международен езиков лагер Лъки Кидс класическата музика е интегрирана в голяма част от образователния процес.

Класическа музика за фон

Използваме класическа музика като фон по време на образователните сесии на децата. Слушайки части от произведения на Бах, Моцарт, Брамс, Бетовен и други класици лагерниците се чувстват не само много по-спокойни и уверени, но и са по-концентрирани и по-бързо и лесно усвояват новата информация.

Музикални занимания

По време на лагерните смени малчуганите имат възможност да се включат в редица творчески дейности като свирене на музикални инструменти, изпълнение на песни или интерпретация на части от класически произведения.

Тези занимания им помагат да се запознаят с класическата музика и да развият музикален слух и афинитет към музиката като изкуство.

Като начин за релаксация

Освен за учене, класическата музика се използва като фон и по време на различни игри, в които малчуганите се включват с удоволствие.

Така, докато те си играят, музиката им помага да се отпуснат, да се забавляват, да повишат настроението си и едновременно с това да подобрят концентрацията си.

Музика за учене

Ползи за децата от ученето на класическа музика

Използването на класическа музика за учене носи немалко ползи за децата, но ако трябва да посочим само най-основните, то те са няколко.

Подобрява концентрацията

Доказано е, че слушането на класическа музика от композитори като Бетовен и Моцарт повишава уменията за концентрация и стимулира паметта при децата.

Освен това, когато са фокусирани върху ритъма и потока на музиката, малчуганите развиват и умения за активно слушане, езикови умения и добродетели като съпричастност, сътрудничество, емпатия и други.

Подобрява мозъчната функция

Една от най-големите ползи от слушането на класическа музика за учене е, че спомага за подобряване на мозъчната функция на децата.

Според редица изследвания това е възможно, тъй като тази музика стимулира отделянето на допамин и подобрява синаптичната функция на мозъка.

Развива креативността

Класическата музика може да бъде чудесен начин, чрез който децата да развият креативността си. Когато малчуганите се докоснат до тази музика, те се впускат в музикално пътешествие, което стимулира тяхното въображение и креативно мислене.

Намалява безпокойството

Слушането на класически произведения има успокояващ и релаксиращ ефект не само върху децата, но и върху възрастните.

Изследванията показват, че музикални произведения на композитори като Брамс, Щраус, Бах, Моцарт и Бетовен, слушани дори само като фон намаляват сърдечната честота, което пък намалява значително нивата на стрес и безпокойство.

Често задавани въпроси

Какви други интерактивни методи на преподаване са включени в програмата на езиков лагер LuckyKids?

Целта ни е не само да повишим знанията на децата по английски език, но и да подпомогнем цялостното им развитие.

В лагерната си програма сме включили разнообразни методи за преподаване като сугестопедия, ролеви игри, слънчева педагогика и много други.

Каква е цената на престоя в езиков лагер Лъки Кидс?

Цените както на 7-дневния, така и на 14-дневния престой можете да видите на сайта ни.

Ако се нуждаете от повече информация, можете да се свържете с нас и на телефон: 0879 111 222 или да ни пишете на имейл: reserv@luckykids.bg.

Мога ли да запиша детето си повторно на лагер?

Не само, че можете, но и при повторно записване получавате 10% отстъпка от цената.