Планински Туризъм в Летния Лагер

ЛакиКидс Лето 2018 Фото 38
2019-02-11

Тъй като летните месеци наближават, ние в Lucky Kids ви очакваме с много вълнуващи занимания за децата ви, едно от което е планински туризъм, който ще даде на вашите малчугани време, което ще прекарат сред майката природа, докато правят най-простото упражнение.

Наистина винаги е невероятно да видите колко много деца изживяват прекрасни моменти в лагера, но нещото, което е най-значимо са ползите и резултатите; разказите за положителното въздействие, които лагерът има върху тях.

Има много млади умове, които се възползват от предимствата на своите изживявания, и още повече родители, които стават свидетели на растежа и развитието на своите деца. По този начин, има много обратна връзка, от която да се черпи информация, която е докладвана във връзка с летен езиков лагер.

Обединяването на всички тези елементи е много важно, за да могат родителите да разберат всичко, което лагерът може да предложи.

Получавали сме доста обратна връзка, в която се посочва, че решението на родителите да запишат децата си на програма в летен лагер всъщност е процес на учене и израстване, едно преживяване, което е щастливо!!!

От това, което е обяснено по-горе, ако възнамерявате да изпратите детето си на лагер с други деца, с които ще може да играе, да се забавлява, учи, общува и много други дейности, се вижда, че лагерът представлява едно различно изживяване в сравнение с училище, така че определено ще е полезно.

Летният лагер е изключително важен, тъй като предоставя една структурирана възможност на децата да израстват. Родителите ги изпращат от вкъщи на училище, след това на извънкласни занимания, като всяка една среда допринася за тяхното развитие. А летният лагер от своя страна е друго уникално място, предоставящо възможност за растеж, което позволява на децата да станат самостоятелни и самоуверени, докато се социализират и създават нови приятелства, и дори за научаване на нови умения.

Истинските ползи от изследването на хълмовете и планините са много по-дълбоки от насладата от природата и подобрения тонус (въпреки, че тези два фактори са също така доста значими); повишената самоувереност, устойчивост и самоупование, които се развиват у младите хора, които имат  изключителнно положително въздействие върху тяхното развитие.

 

Ние ще направим това положително изживяване за вашите деца

Всичко започва с извеждането им навън и потапянето сред планинската природа. Според някои проучвания, разходките в планината са лесна задача. Нуждаете се просто от хубаво време, достатъчно свободно време, малко търпение и много забавление, които напълно се вписват в летния сезон.

Също така ще имате нужда от планина, разбира се – а ние имаме изобилие в Банско. Децата имат нужда от много нежно окуражаване по пътя към върха, и много спирки за отдих, за да се насладят на свежия въздух и на гледката, което е важно за нашата задача.

При слизането, нещата обикновено стоят другояче: децата са склонни да бързат напред, докато възрастните внезапно установяват, че колената на младите са доста по-добри при слизане надолу в сравнение с колената на по-възрастните, като това кара децата да се смеят, а всичко това прави преживяването по-запомнящо се.

Ние ги мотивираме

Ако вашето дете или деца са свикнали със сезонните разходки, шансовете те да се научат как да се грижат за себе си в планината са доста високи. Грижата за деца в планината е цял един процес и той започва с мотивирането им. Ако децата са мотивирани, това със сигурност важи и за възрастните, то тогава определено половината битка е спечелена.

Приятните занимания на открито, наслаждавайки се на хубавото време, ще мотивира децата още повече.

Ако те вече са любители на занимания на открито, повечето тийнейджъри/младежи няма да разглеждат “отиването на разходка” като достатъчно добра причина да се забавляват наистина. Всъщност, тази конкретна линия е вероятно да предизвика по-положителни резултати при по-малки деца, но настройката трябва да е по-скоро сякаш отиват на “изследване” или “приключение”, всичко друго като израз, но не и просто отиване на “разходка”.

Ние се грижим за тяхната безопасност

Разходката в планината е приключение и много неща могат да бъдат извлечени като опит от преживяванията в група. Ние в Lucky Bansko сме отговорни за управлението на рисковете, които съществуват при такова излизане в планината. Най-добрият начин, по който се справяме с тази задача е като се уверим, че сме наясно как да навигираме, как да планираме деня добре, да пакетираме всичко необходимо и да променяме плана, ако това е необходимо. Когато е възможно и от значение, включваме децата в решения, които са свързани с безопасността. По този начин ние повишаваме тяхната осведоменост по отношение на риска и как да се справят с него.Ние подчертаваме значимостта на това да преживяваме приключения сред природата и не подценяваме техните възможности да оказват съдействие.Такава настройка с фокус върху безопасността ще накара децата и младежите да се чувстват сигурни в нашия летен лагер. Прекомерното предпазване от вреди може да ги лиши от самите опитности, които им помагат да се научат как да се справят с предизвикателствата, които животът им предоставя. Налице е консенсус, сочещ, че нашето общество се е фокусирало прекалено много върху намаляването или премахването на рисковете в детството, а изследвания показват, че предпазването на децата чрез предоставяне на безопасна среда в летния лагер може да доведе до по-малко проблеми в дългосрочен план, свързани с психични проблеми и благополучие.

Ние имаме професионални гидове

Когато отивате на място, което е просторно и голямо, каквато е планината, се изисква присъствието на професионален гид, който умее да разчита карти. Всяка точка, от която започват маркирани пътеки и/или указателни табели е добро място за стартиране; управлявани гори, околоречни пътеки и обществени имоти, всички те предлагат относително ясни възможности за разходката, като те също така осигуряват безопасността и сигурността на приключението. Децата обичат да ръководят и, ако ги направите отговорни за следването на знаците по пътя, това би било доста добро средство за насърчаването на тяхната независимост и умения за вземане на решения.Нашият лагер предлага такива приятни методи, като същевременно се гарантира безопасността на децата. Тези курсове са предназначени за деца, които са съвсем начинаещи или за тези, които имат някакъв опит с разходки в планината, и които желаят да се научат как да се грижат за себе си, докато се наслаждават на планинската природа.

Нашите методи да направим заниманията в планината по-лесни за нашите малки деца от лагера

  • Избираме ангажиращ и постижим маршрут, представляващ интерес, терен, който е в близост до началната точка.
  • Измисляме история/предизвикателство/търсене на съкровище, за да предизвикаме интереса и да оформим темата на пътуването.
  • Приготвили сме изобилни и здравословни храни и напитки за децата, които да поддържат нивата на енергията и щастието им високи!

 

  • Разказваме им истории за планинския регион на Банско, в които се разхождаме, което има образователна цел за малките, които са на пет или шест годишна възраст. Също така ние имаме неизчерпаем запас от истории, които правят изживяването им много забавно.
  • Движим се бавно, като винаги проявяваме гъвкавост по отношение на плана. Тъй като планинските разходки са редовно занимение в нашия летен лагер, ние винаги проявяваме гъвкавост и не очакваме много от децата, а като част от нашата подготовка имаме изобилие от различни храни и закуски, които свеждат до минимум пречките по пътя, като гарантират максимално забавление. Ние гарантираме, че предоставяме на вашите малчугани много варианти, ако е необходимо да се мине напряко или да се промени маршрута, в рамките на всичко, което е възможно и подходящо за децата от лагера.
  • По време на множеството почивки, които правим по пътя, децата могат да се подкрепят с напитки, което гарантира, че няма да се обезводнят в горещите летни месеци. Дългите преходи нагоре позволяват на децата да завържат контакти, докато се наслаждават на прекрасните гледки и на една студена напитка, като всичко това ще разтопи ледовете помежду им и ще ги мотивира да напредват в голямата планина, да бъдат способни да завършат разходката заедно с новите си приятели.
  • Ние включваме децата в заниманията, като им преодставяме инструменти като карта или компас, за да подобрят своите навигационни умения и усещане при взимане на решения, като същевременно ги въвличаме и в екипна работа като ги питаме къде трябва да отидем и кой път трябва да следваме. Така че, докато знаете къде се намирате, основната навигация с един правилно ‘ориентиран’ гид е една детска игра, така че ние ги оставяме да играят.
  • Установили сме, че допълнителни занимания по време на разходката са един вид награда за децата при изпълняването и завършването на етапите по маршрута, за да се поддържа духът на планинския преход.
  • Ние от детски езиков лагер ЛъкиКидс се уверяваме, че те са изявили желание още от самото начало да бъдат включени при избора на цел, която да помага на нашето пътуване. Дните, прекарани в планината с децата са тези, които са най-запомнящи се сред всички други дни в нашия лагер. Да наблюдаваш енергията и чувството за свобода, които малчуганите изпитват от прекрасната природа е просто изумително. Предполагам, че те също така се научават, че доста често в живота едни от най-прекрасните изживявания изискват много усилия, като това не може да бъде закупено с пари.