Частни уроци по английски през лятото или летен лагер на английски?

Децата от ЛъкиКидс по време на екскурзия | LuckyKids
2017-07-09

Какви са предимствата на частните уроци по английски език?

Ами частни уроци по английски език могат да бъдат по-евтини от изпращането на Вашето дете на езиков лагер или частно училище, тъй като частните английски училища могат да бъдат много скъпи. Обаче ние тук обсъждаме само лятото, а не дългосрочното образование по английски. Детето ще има свое собствено темпо при частните английски уроци, тъй като те са съобразени с нивото и способностите на своите ученици.

Някои деца имат недостатъци в обучението, защото могат да бъдат бавно учащи или да имат физическо или умствено увреждане, да страдат от ADHD или да са дислексични. Ако детето има нещо нередно, тогава частен английски преподавател най-вероятно ще бъде по-добър вариант за тях, тъй като курсът на английски език ще бъде съобразен с техните специфични нужди и децата могат да се научат с правилния за тях подход.

Децата, които са срамежливи, също могат да се справят по-добре с последователни уроци, тъй като те са склонни да надграждат повече и повече с всеки следващ урок. Частните уроци по английски език могат да бъдат организирани около Вашата работа или други семейни ангажименти. Децата също така говорят само „на четири очи“, тъй като няма други студенти, които да причинят смущения, но това е само по време на урока. Учениците могат също да поискат повече обратна връзка и поправка; могат да получат по-голяма увереност, ако е необходимо, или да се съсредоточат върху конкретна точка на граматически или езиков проблем.

Недостатъци на частните уроци по английски език

Недостатъците на частните уроци по английски език са, че едно дете няма да се смесва и да практикува толкова групови дискусии в последователни уроци, в зависимост от личността му и учителите. Вашето дете може да не харесва английския си учител, така че внимателното подбиране на частен английски учител е важно, тъй като децата, които харесват своите съмишленици, обикновено се справят много по-добре.

Това не е толкова важно в английските класови групи, колкото и при студентите, но заслужава да бъде разгледано. Някои критици на класовете вярват, че детето трябва да се развие, за да стане по-независима личност и да успява само, и тези критици вярват, че персоналните частни уроци представляват „лъжицата, която храни детето“. Ние не сме съгласни с тях, тъй като всяко дете е различно и уникално по свой начин и всяко дете заслужава да бъде образовано по най-добрия начин.

Занимателни упражнения за децата от ЛъкиКидс | LuckyKids

Нека сега да разгледаме предимствата на английския летен лагер

Предимствата са, че децата учат английски непрекъснато, от закуска до легло. Те се вслушват в това, което си говорят през цялото време, начинаещите пълноценно научават определени думи, една по една. Например, по време на закуска, ще чуят думата „яйце“ няколко пъти и ще я запомнят, точно както едно малко дете или бебе прави. Научават точно това, което правят, и се „потапят“ в езика.

Децата научават нови умения като конна езда или рисуване, йога или таекуондо. Децата се срещат с нови приятели от различни страни и изграждат приятелства за цял живот, научават за различни култури. Така на свой ред се научават и да се уважават повече, имат много забавления, правейки неща, които обикновено не правят у дома, и изграждат житейски умения.

В английски летен лагер децата се научават да бъдат независими, далеч от родителите, в безопасна среда с хора, които могат да помагат по всяко време, ако е необходимо. Децата, които посещават английските летни езикови лагери, повишават доста уменията си по езика, някои покачват едно или две нива в зависимост от способностите си и продължителността на престоя си.

Детските летни лагери са страхотен опит за децата и помагат за изграждането на добър характер на по-късен етап в живота им. Деца с увреждания също могат да посещават лагера, като в зависимост от тежестта на увреждането, детето може да се нуждае от придружител възрастен или родител, който да съболюдава физическите и медицински условия за него. В началото се говори с управителя или ръководителя на лагера, за да се уверите, че всички изисквания за здравето и безопасността на детето могат да бъдат изпълнени преди да го изпратите на английския лагер.

Недостатъци на английския летен езиков лагер

Недостатъците на английския летен езиков лагер са малко и почти пренебрежими, тъй като повечето деца израстват, докато са в лагера. Някои деца могат да изпитват тъга по дома и чувство за изоставяне, ако са твърде малки или не са готови за такова преживяване, а езикът може да е шок, ако изобщо не са го използвали преди.

Да, по-големите деца ще им помогнат в превода, ако е необходимо, но ситуацията сама по себе си може да бъде шок за едно малко дете, което не използва английски в ежедневието си, а внезапно се налага да го слуша непрекъснато, докато родителите му са далеч и не могат да го утешат. Това лесно може да се избегне, ако самите родители подговят детето си предваритено за езиковия лагер, като от една страна намерят начин да го въведат в начално ниво английски, а от друга и го оставят да нощува с приятели или баби и дядовци, за да не е напълно зависимо от тях във всеки един момент.

Така че се препоръчва детето Ви да е преминало няколко уроци по английски в училище, ако го има в програмата, или няколко допълнителни урока, преди самия детски летен лагер. Всички учители в LuckyKids са майчин английски език, което е възможно най-доказаното качество, така че децата ще чуят много различни акценти и няма да бъдат ограничени в разбирането. Повечето малки деца изпитват мъка по дома през първите няколко дни, но това се оправя в момента, в който се запознаят с новите си приятели, и след това започва едно голямо удоволствие от комуникацията.

Децата от ЛъкиКидс 2017 получават сертификат

В заключение: Кое е най-доброто за моето дете? Английски летен лагер или английски частни уроци?

Е, родителите трябва да вземат решението, тъй като те са тези, които най-добре познават собственото си дете, каква е неговата личност, характер, както и как биха се справили далеч от дома и това, което познават. Последното нещо, което родителят трябва да прави, е да изпрати детето си без никаква подготовка за летен езиков лагер по английски, тъй като това може да е твърде бъде твърде голяма „хапка“ за детето. Въпреки че английският летен лагер е най-добрият вариант за повечето деца, за съжаление не всички деца са готови за такава стъпка.

Нашият съвет към всички родители е първо да помислят за детето си, дали то е положително настроено към това да бъде изпратено далеч, където пък от друга страна ще се забавлява фантастично през целия ден? Повечето деца вероятно ще кажат „Да“, за да угодят на родителите си, но трябва да го желаят наистина. Ако детето не е сигурно и е колебливо, би било добра идея да се изпрати заедно с брат/сестра/братовчеди, с които ще се чувства много по-сигурно.

Съществува опцията да се присъедините към тях през първите няколко дни, за да сте сигурни, че ще са добре, или дори през цялата седмица, като децата Ви ще спят с Вас в хотелската стая нощем, а през деня ще са заети в лагера. Което пък ще Ви даде време да се забавлявате в SPA центъра или просто да се отпуснете и почивате.

Повечето деца са в идеално състояние да посетят английски летен лагер и да се наслаждават на пълни обороти, така че нашето мнение е, че английският детски езиков лагер е най-подходящ за летния период. Той ще даде отличен практически опит на децата и ще им помогне да пречупят „бариерата“ в общуването на чужд език, докато частните уроци от своя страна остават най-добро средство за подготвяне за изпити или по-задълбочено изучаване английската филология.

 

Написано от Нийл Уотърс

Английски координатор в летния езиков лагер на LuckyKids