Федербалът е една от спортните активности, в която всички деца в Международен езиков лагер LuckyKids се включват с голямо желание и нетърпение.

Какво е федербал за деца

Федербал или бадминтон е вид спорт, подобрен на тениса. Той се играе на правоъгълен корт, разделен по средата с мрежа.

За да се практикува, играчите се нуждаят от ракета за федербал и перце. Играта може да се играе както самостоятелно, така и на двойки. Целта на всеки от играчите е да удари с ракетата перцето така, че то да прелети над мрежата и да се удари в игралното поле на противника.

Федербал (Бадминтон) за деца

За каква възраст е подходящ федербалът

При федербала е важно децата да имат както известни физически умения, така и необходимата концентрация,. Това е причината в езиков лагер Лъки Кидс на федербал играят предимно малчугани на възраст над 7 години.

Как и кога се провежда играта на федербал време на лагера

Най-често бадминтон (федербал) се играе по време на посещението на лагерниците в конната база. Това е ден в програмата на лагера, който е предвиден изцяло за провеждане на различни активности на открито.

Играта се играе на трева и в нея се включват както деца, така и преподаватели и аниматори. Така, освен, че играта става още по-оспорвана и забавна, при равен резултат двубоят се решава между мениджъра на езиковия лагер и водача на групата.

Необходима екипировка

За да играят федербал децата се нуждаят единствено от удобни спортни дрехи и маратонки.

Всичко останало като ракети за федербал, комплект перца и други допълнителни продукти и аксесоари се осигуряват от езиковия лагер.

Безопасност на децата по време на играта

От Лъки Кидс държим изключително много на безопасността на децата, поради което преди играта нашите преподаватели и аниматори провеждат инструктаж за безопасност.

Освен това играят заедно с малчуганите и са винаги готови да окажат помощ на всяко едно от децата, в случай, че се налага.

Федербал (Бадминтон) за деца

Ползи от федербала за деца

Федербалът е не само интересна и забавна игра, но и един от спортовете, които носят множество ползи за децата.

Подобрява физическата форма на децата

Бадминтонът е игра, която изисква много бягане, скачане, баланс и координация око – ръка. Всичко това помага на малчуганите да подобрят физическата си форма и изгражда тяхната сила и издръжливост.

Развива когнитивните им умения

Това е игра, при която децата трябва да мислят бързо, да вземат стратегически решения и да планират, което им помага да подобрят когнитивните си умения и ги учи да мислят бързо, аналитично и логически.

Развива социалните умения

По време на играта децата се научават как да работят в екип и като отбор, да си сътрудничат и да се подкрепят в трудни моменти. Играейки заедно, малчуганите откриват нови приятелства, комуникират и развиват умения като емпатия, спортен дух и уважение към другите.

Намалява стреса и напрежението

Федербалът е спорт, който увлича изключително много децата, а това им помага да се отърсят от стреса и напрежението и да се заредят с много положителни емоции, които ги направят щастливи и доволни.

Подобрява гъвкавостта на децата

За да се играе тази игра децата трябва да правят бързи и резки движения, да се разтягат, да скачат във въздуха, за да ударят перцето или да приклякат, за да не му позволят да падне в тяхното поле и противникът да отбележи точка.

Всички тези движения, които правят по време на играта подобряват гъвкавостта им и намаляват рисковете от наранявания.

Често задавани въпроси

Освен федербал в какви други активности могат да се включват децата?

В програмата на езиков лагер Лъки Кидс обръщаме голямо внимание както на образователните сесии по английски език, така и на спортните активности и забавленията на децата.

Докато са в Лъки Кидс малките могат да участват както в различни организирани активности, така и да се забавляват през свободното си време с футбол, народна топка, волейбол и много други игри на открито.

А какви са организираните активности и забавления в лагера?

В програмата ни са включени много забавления и активности за децата:

  • Конна езда;
  • Планински преходи;
  • Колоездене;
  • Пейнтбол;
  • Целодневни екскурзии и много други.

Ако детето ми не може да играе федербал, можете ли да го научите?

Ако някое от децата в детски лагер LuckyKids не може да играе бадминтон, ние с радост ще му обясним правилата и ще го научим да играе.