Как се съхранява любопитството в детски летен лагер?

Летен детски лагер - разходка в природата
2022-11-11

Детските лагери са най-добрата възможност за съчетаване на приятното с полезното. Те дават възможност децата да се забавляват и спортуват на открито, да намерят нови приятели и дори да учат английски, докато играят. Тайната за организирането на незабравима ваканция е да се поддържа любопитството в детския летен лагер, във всеки момент от живота на лагерниците. В езиковия лагер ЛъкиКидс в Банско всеки ден на детето е вълнуващ и различен от предишния.

Разнообразна програма с много игри и забавления на открито

Програмата на детския лагер ЛъкиКидс комбинира много дейности – забавни игри, спортни занимания, музика, походи, рисуване, танци и други активности. Повечето време децата прекарват на чист въздух сред красивата планинска природа в Банско и околностите. Перфектни условия за престоя на лагерниците предоставя гостоприемната обстановка на петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Лагерът има две основни програми, които дава възможност децата да се насочат към една от тях според интересите и способностите си. Единия вариант е да запишете малчуганите за детски летен лагер LuckyKids Adventure – приключения без граници. В него се приемат деца 9 до 15 години. Другата възможност е специално за децата, които искат да развиват талантите си – летен лагер LuckyKids ART – музика, танци изобразително изкуство. И двете програми се провеждат изцяло на английски език.

Програмата на приключенския лагер предвижда всекидневни активности на открито. В нея са включени целодневно състезание по ориентиране в гората, целодневен преход по планински маршрут и уроци по скално катерене.

Детски летен лагер - разходка в природата

Много от предложените в програмата на LuckyKids занимания са новост за децата и дават възможност за вълнуващи експерименти. Едно от нещата, които повечето малугани преживяват за първи път са уроците по езда. Това древно занимание предизвиква много положителни емоции и е сред най-запомнящите се за лагерниците. Освен че укрепва физиката, язденето има много положително влияние и върху детската психика.

Детски летен лагер - яздене коне

Ново преживяване за повечето деца е и спортната игра пейнтбол. При нея децата се целят с цветни топчета под надзора на опитни инструктори, като се спазват строги мерки за безопасност.

Малчуганите могат да получат първите си уроци по планинско колоездене, а велосипедите са осигурени от лагера. С голямо любопитство и желание лагерниците се включват и в заниманията с йога.

Детски летен лагер - рисуване

Децата в лагера имат възможност също да играят футбол, федербал и волейбол на открито. Разходките и екскурзиите са очаквани с нетърпение и сплотяват лагерниците.

Децата учат английски, докато играят

Забавлявайки се, детето може да придобие нови знания, умения и полезни навици. Огромно предимство на езиковия лагер е, че играейки със свои връстници малчуганите учат английски, упражнявайки го ежедневно със свои връстници.

Интерактивното обучение се провежда по най-съвременните световни стандарти. В ЛъкиКидс се приемат всички желаещи деца, независимо от тяхното ниво на владеене на езика, като според познанията им се разделят на групи.

Обучението по чуждия език е интерактивно и се извършва чрез таблети, интерактивна дъска и специализиран софтуер. По този начин децата се научават да използват електронните устройства с образователна цел, като едновременно с това се забавляват. Преподавателите се стараят всяко дете да бъде стимулирано да покаже индивидуалните си способности, а цялото обучение се провежда под формата на игра. Важен момент в общуването между децата и техните ментори е задаването на въпроси и изслушването.

Програмата на лагера е специално разработена от преподавателски екип на принципа на проектното обучение. Този метод е съвременен иновативен подход, който се прилага във всички реномирани детски лагери и в образователните програми на училища със засилено изучаване на чужди езици.

Децата разработват проекти по зададена за определения период тема. Всяка смяна минава под знака на различна тема, която става част от живота в лагера. Децата изготвят проекти по темата, които представят в края на смяната. Полезен резултат от проектните задания са не само научените нови неща, а и уменията за презентиране.

Развиване на таланти

Талантливите деца получават възможност за развитие в областта на музиката, танците и изобразителното изкуство в лагера LuckyKids ART. В него се приемат деца от 68 до 14 години, а програмата е изцяло на английски.

Целите на лагера са да се развиват дарбите и заложбите на децата и да се обогатят знанията им за изкуството. Допълнителен бонус е, че това се случва докато си почиват и забавляват сред природата. Всяка седмица от лагера е посветена на различна тема, сред които са „Изкуството на Романтизма“, „В света на импресионизма“ и др.

Програмата на детския летен лагер акцентира върху заниманията по музика, танци и изобразително изкуство, включително дигитални изкуства. Предвидено е време както за теория, така и за практика.

Детски летен лагер - йога и физически упражнения

Веднъж седмично се провежда целодневна репетиция. Динамиката на заниманията поддържа живо любопитството в детския летен лагер.

Всеки ден завършва с дискотека, игри, конкурси, тематични вечери и други забавления. В края на лагера малките таланти се представят на заключителен концерт и изложба на произведенията на децата.

Снимки: luckykids.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *