Курсове по английски с ЛъкиКидс – полезно забавление за Вашето дете

Учител в английски лагер | Lucky Kids
2017-07-17

Обучение по английски с бързи резултати

Може ли децата ви през лятото по цял ден да се забавляват и едновременно с това да карат интензивни, много ефективни курсове по английски? Да, може – в летен езиков лагер ЛъкиКидс. Там ще изкарат страхотно разнообразна и интересна ваканция с деца от България и чужбина, през която с удоволствие ще учат английски език. А в края на смяната нивото им на владеене ще се е подобрило видимо.

ЛъкиКидс е международен детски летен лагер в Банско с преподаване на английски на деца. Той е за деца на възраст от 5 до 14 години, които владеят английския език в начална или средна степен. Децата може да са с придружител – член на семейството или детегледачка, което се уговаря предврително с организаторите.

В лагера се работи по специално разработена програма за летни курсове по английски, но екипът следи всички новости и при преценка ги адаптира за работата си. Така лагерът постоянно поддържа съвременните тенденции  за провеждането на обучения по английски за деца. Той изпълнява всички актуални разпоредби за организирането на детски езикови лагери. По този начин ЛъкиКидс е един от най-добрите в България.

Успешната практика на ЛъкиКидс във ваканционните обучения по английски му спечелиха партньорство с Американско-английското училище в София. Това престижно училище е модел за качествено обучение и приетото партньорство с ЛъкиКидс е признание за отличните резултати от провежданите в ЛъкиКидс курсове по английски.

Подобреното владеене на езика след седмични или двуседмични курсове по английски в езиков лагер ЛъкиКидс родителите лесно ще установят по обогатения речник,  придобитите умения на децата да четат, да се изразяват, да разбират при слушане. Естествено, показателно за резултатите от провежданите в ЛъкиКидс курсове, е и сравняването на входящите и изходящите тестове, които се правят в началото и в края на всяка смяна в лагера.

Денонощни обучение по английски език с ЛъкиКидс

ЛъкиКидс е детски летен лагер по английски език. На практика това са денонощни обучения по английски. Общуването е на английски език при всички дейности в лагера – и в специализираните курсове в езиковата школа по английски до обяд, и в следобедните, и вечерни игри, развлечения и занимания.

Деца се забавляват в лагера на Lucky Kids

Прилагането на това правило и следеното да се спазва е лесно, защото за всеки 5 деца персонално отговаря по един преподавател или аниматор. Самите курсове в школата са интензивни – 44 часа в лагерна смяна от 2 седмици, може да се остане и 21 дни. В езиковия лагер има смени и от по една седмица. Летните се провеждат от 1 юни до 1 септември. Пролетните курсове по английски са от 8 до 14 април.

Всички преподаватели са от държави, където официален език е английският – той им е роден. Освен това са много опитни в провеждането на обучения по английски за деца, защото членовете на екипа са работили в различни образователни модели и познават системите в Англия, в САЩ, в Ирландия, в Обединените арабски емирства, в Русия.     Аниматорите са българи, които перфектно владеят английския език и всички от много години се занимават с организиране на забавления за деца. Цялостната програма на ЛъкиКидс е съставена така, че интензивните курсове се допълват от заниманията след обяд и вечер. Каквото е научено до обяд, веднага се упражнява и затвърждава в практиката, прилага се в общуването при развлекателните занимания.

В ЛъкиКидс е много полезно, че децата от България и чужбина общуват на английски език във всекидневието. Това допълва целенасочените курсове. Децата са възприемчиви, учат се едно от друго и като упражняват езика на битово ниво, бързо започват да се оправят с лекота на английски във всекидневните дейности. Това практическо усвояване също се равнява на интензивни курсове по английски.

Обучение английски по водещите в света практики

Цялостната дейност на ЛъкиКидс в Банско е организирана и се провежда по най-добрите практики в света за курсове. Лагерът е много успешна алтернатива на летните курсове по английски в детските езикови лагери зад граница.

В ЛъкиКидс се прилагат интерактивни методи на обучение. Съобразено е, че ако се водят обучения по английски, както впрочем и при обучението по всичко друго, знанието се усвоява лесно, бързо и трайно, ако е поднесено по интересен за обучаемите начин.

Учебният материал е подбран от преподавателския екип, който е съставил специално за ЛъкиКидс цялостната програма за ефективни курсове по английски. На практика тук е обобщено най-доброто от методиките за преподаване по английски за деца в държавите, където са работили преподавателите.

Интерактивно обучение по английски в Lucky Kids

Преподавателят не поднася готови знания, той участва в обучителния процес чрез насочване. Под професионалното му ръководство децата сами търсят и откриват познанието. Те решават адаптирани тематично за възрастта им казуси, дискутират, изпълняват дадени задачи от общи проекти, презентират определени теми. Така водените в школата курсове стават интересни за децата като истинско приключение.

Използваните теми в прилаганите в ЛъкиКидс курсове са както от предмети, изучавани в училище, така и за човека, обществото, природата, изкуството, различи познания за света.

Провежданите по този начин курсове ангажират децата творчески, те активират максимално знанията, уменията и заложбите си. Това прави придобитото знание осмислено, трайно. Още повече, че след учебните курсове по английски в школата, започват активните игри и забавления, които са като практически курсове – наученото се упражнява в реална комуникация.

Aнглийски език сред игри и забавления

Принципът да им е интересно на децата при преподаването в летните курсове по английски в ЛъкиКидс, е приложен и в следобедните, и във вечерните занимания. Тези занимания всъщност са изцяло игри и забавления.

Целта на детския летен лагер е да осъществява обучение по английски за деца, като им осигури ваканция, изпълнена с развлечения. Тези развлечения са и в базата на лагера, и сред природата. В планината децата са с професионални, опитни водачи и инструктори, които прилагат всички изисквания за безопасност, а с групите има квалифициран медик с цялото необходимо оборудване.

Излизанията в планината и екскурзиите наистина са като интензивни курсове по английски за различни аспекти на темата човек и природа, спорт, исторически, археологически и други забележителности. В тези забавления определено е заложен и образователен момент – както при инструктажите, така и при провеждането на заниманията.

Деца яздят коне в Банско | Lucky Kids

 

Много атрактивни за децата са конната езда и пейнтболът. Ездата се осъществява на групи, които се редуват. Всяка група е от 6 до 8 деца, за които се грижат  от четирима до шестима инструктори.

При пейнтбола се получават много екшън и емоции. В тази игра, в която отборите се стрелят като командоси с топчетата с боя, трябва да прилагат хитроумно дебнене, изненади, бързи реакции. Разбира се, участниците използват специални защитни облекла, жилетки, маски.

На децата им е интересно и колоезденето по Ролбан – живописна планинска пътека, излетите, пикниците, екскурзиите като например до резервата Танцуващите мечки, до Мелник, до разкопките на римски градове като Никополис Ад Нестум и др.

Не по-малко увлекателно е в лагера – вечери на талантите, на различните националности, забавен курс по готварство, неонови партита, лов на съкровища и т.н. Не могат да се пропуснат и часовете на басейна, където пада страхотна игра, а за децата се грижат професионален спасител, преподавател и аниматор.

Курсове по английски при отлична материална база

ЛъкиКидс ползва отлична материална база. Летният езиков лагер се помещава в Апарт хотел Лъки Банско СПА & Релакс –  луксозен хотел на 450 метра от центъра на Банско. Този петзвезден хотел е съобразен изцяло с присъствието на деца. Там децата са в комфортни и безопасни условия по всички международни нормативи за организирането на детски езикови лагери.

Дете решава тест по английски | Lucky Kids

Предвидена и спазена е и най-малката подробност. В хотела например няма предмети с остри ръбове, няма също така и чупливи стъкла. Подовете навсякъде са застлани с мокети. Стриктно се спазва аварийната и противопожарна безопасност.

Освен че децата в нито една дейност не остават сами, на всеки етаж, където са настанени, има стаи с преподаватели или аниматори, които следят за реда в стаите и коридорите. Децата са инструктирани при необходимост по всяко време да се обаждат на преподавателите, аниматорите или рецепцията. Така е гарантирана и безопасността през нощта.

Курсове по английски в летен езиков лагер ЛъкиКидс с многостранен ефект

Освен че значително подобряват на владеенето на езика, летните курсове по английски в ЛъкиКидс имат и съществен допълнителен ефект. Най-общо казано, децата се учат да изграждат социални контакти, което е особено важно за активното им развитие.

Обща снимка на щастливи участници | Lucky Kids

Задачите, проектите, дискусиите в провежданите в лагера курсове учат децата първо в нова среда или ситуация да могат бързо да се ориентират и адаптират. Практиката показва, че дори деца, които не говорят английски, при всекидневно общуване с останалите на провежданите в езиковия лагер курсове, преодоляват езиковата бариера за 2-3 дни и започват да се включват в комуникацията на английски език.

Второ – създават си умения да работят в екип, да си сътрудничат. В този процес децата се учат да обменят с другите опит, да защитават мнението си с аргументи, като при това зачитат и мнението на другия. И в крайна сметка да търсят най-доброто предложение.

Така лагерните обучения по английски на ЛъкиКидс учат децата на съпричастност, да могат да се вписват като част от обща кауза и да виждат пълноценно на мястото си в нея.

Тези методи при предлаганите от ЛъкиКидс курсове по английски водят до силни, реални приятелства между деца от България и чужбина. Практиката е показала, че тези приятелства се поддържат и развиват през годините.