Иновативните методи на преподаване в международен детски езиков лагер LuckyKids подпомагат цялостното развитие на децата. Те ги стимулират да развиват различни умения, да преодоляват стреса от учебния процес и да създават връзки и приятелства.

Digital and computer skills

Основни иновативни преподавателски методи, които прилагаме в детски лагер LuckyKids

В програмата на международен езиков детски лагер Лъки Кидс сме включили широк спектър от методи на обучение, с основните от които ще ви запознаем накратко в следващите редове.

Сугестопедия

Сугестопедията е педагогическа форма (система) на обучение, която принадлежи към групата на хуманистично-афективните методологии и на метода за бързо учене.

Тя е разработена от българския психотерапевт и педагог Георги Лозанов през 70-те години на миналия век.

Една от основните цели на този иновативен метод на преподаване е да активира скритите способности на ума чрез създаване на спокойна, позитивна и стимулираща среда. В нея учениците се чувстват достатъчно сигурни, за да се отпуснат и да поемат рискове, без страх от критика или подигравки.

Разкриването на скритите способности на ума води до много по-бързо и ефективно (от 3 до 5 пъти по-бързо в сравнение с традиционните методи) усвояване на чуждия език и до трайно запаметяване на усвоените знания и умения.

Сугестопедия

Проектно базирано обучение

Един от най-обичаните и прилагани иновативни методи на преподаване в езиков лагер Лъки Кидс е проектно базираното обучение (PBL).

Това е метод в образователния процес, при който учениците учат чрез активно ангажиране по реални проекти, които трябва да изработят и презентират сами.

Работейки по проекти, децата не само усвояват лесно чуждия език, но и се научават да работят в екип, да уважават мнението на другите и създават нови приятелства.

Проектно базирано обучение

Ролеви игри

Този иновативен метод за обучение представлява форма на преподаване, при която децата усвояват чуждия език чрез разиграване на различни роли.

Този начин на преподаване позволява на учениците или участниците в детския лагер да практикуват новите си знания по забавен начин в безопасна за тях среда.

Чрез играене на различни роли децата не само затвърждават езиковите си умения, но и развиват комуникационни, когнитивни и социални умения. Това им помага да се чувстват много по-уверени и спокойни при използването на чуждия език в реални ситуации.

Ролеви игри

Класическа музика за учене

В езиков лагер LuckyKids използваме класическа музика като фон по време на преподаване. Причината е, че е доказано, че тази музика, и по-специално части от произведения на Бах, Моцарт, Брамс и Бетховен засилват концентрацията на децата и им помагат да запомнят нови думи и фрази много по-бързо и лесно.

Освен това, според редица проведени изследвания слушането на класическа музика като концерти на Бах например намалява безпокойството, нормализира сърдечния ритъм и повишава настроението на учениците.

Класическа музика за учене

Слънчева педагогика

Слънчевата педагогика е алтернативен образователен процес, структуриран на различни принципи и методи, базирани на философска и практическа основа.

Целта на този иновативен метод на обучение е да “събуди” светлината на интелектуално ниво, топлината в сърцето и силата на волята на учениците (лагерниците).

В основата на слънчевата педагогика стоят разходки в планината, взаимодействие с природата и провеждане на учебни занятия на открито и извън класната стая. Така децата могат да учат чуждия език чрез директно взаимодействие с околната среда.

Този метод включва още игри на открито и извършване на други активности, които стимулират любопитството на желанието на учене у децата.

Слънчева педагогика

Innovative teaching methods

Това са само част от иновативните методи за преподаване на английски език в детски лагер Лъки Кидс. По време на обучението нашият професионален екип използва и различни интерактивни методи, които подпомагат процеса на усвояване на чуждия език.

Освен това нашите педагози отделят специално внимание на всеки ученик и се стремят наред с развиването на езиковите умения и повишаването на знанията на малките да им осигурят едно наистина незабравимо, весело и спокойно лято, изпълнено в много забавления.

Често задавани въпроси

Помага ли прилагането иновативни и интерактивни методи на преподаване при усвояването на нови знания?

Преподавателските методи, които включваме в образователните блокове по време на лагерните смени на Лъки Кидс помагат на децата не само да усвоят по-бързо и по-забавен за тях начин чуждите думи и фрази, но и ги стимулират да развият своите комуникационни, когнитивни и социални умения.

Колко учебни часа е обучението по английски?

Ако запишете детето на летен езиков лагер Лъки Кидс, то ще бъде ангажирано с изучаване на чуждия език по 4 учебни часа дневно. Образователната програма включва различни иновативни методи на преподаване, а уроците се преподават единствено на английски език.

Имат ли децата достатъчно свободно време за забавления?

Разбира се. Макар, че в програмата на лагера е залегнало активно изучаване на английски език, ние не забравяме, че това е летен детски лагер и като такъв, той трябва да предлага възможност на малките лагерници да се забавляват на воля, за да изживеят едно наистина незабравимо лято сред природата.