Образователните игри в Лъки Кидс – основата на обучението в лагера

Образователните игри в Лъки Кидс - основата на обучението в лагера
2023-07-24

Летният детски лагер е едно от най-популярните занимания през ваканцията. След навършване на определена възраст, която обикновено е свързана с тръгването на детето на училище, то вече е достатъчно самостоятелно, за да посещава подобни инициативи. 

Лагерът предоставя на малчуганите идеалната възможност да придобият нови умения чрез активности сред природата, докато са на зареждащо място далеч от града.  

Образователните игри в Лъки Кидс - основата на обучението в лагера

Образователни игри в методи на обучение на Лъки Кидс

Българският лидер в детското лагеруване се намира в курорта Банско. Това е Международният езиков лагер Лъки Кидс, които съществува повече от десет години. За този период от време, лагерът се утвърди като най-предпочитано място от децата и техните родители за летни занимания. В него се приемат деца от 5 до 14 навършени години. 

Има възможност и за по-малки момичета и момчета на 5 години и на 6 години също да се включат в лагера, което е подходящо да се случи с техен придружител. Причината е, че по този начин мъниците по-бързо и лесно се адаптират към лагерната обстановка. 

Образователните игри в Лъки Кидс - основата на обучението в лагера

Международният детски лагер Лъки Кидс включва обучение по английски език. Но това не означава, че малчуганите трябва да владеят определено езиково ниво. Програмата на лагера е съобразена с индивидуалните възможности на всеки ученик.

Езиковият лагер е разположен в петзвездния комплекс Лъки Банско СПА & Релакс в любимия курорт Банско. Там лагерниците могат да по желание прекарат една или две седмици. Апартхотелът разполага с прекрасни условия за пълноценна почивка и обучение на хлапетата. Програмата е изготвена балансирано и отговаря на световните стандарти в тази сфера. 

Образователните игри и методики, които са застъпени в Лъки Кидс, са създадени от професионален екип от преподаватели, детски психолози и възпитатели. 

В програмата са застъпени уроци, които да развият потенциала на всяко дете и да надградят неговите умения. Освен обучение по английски език, малчуганите имат достатъчно разнообразни активности в планината, посветени на природата, спорта и изкуството. 

Образователните игри в Лъки Кидс - основата на обучението в лагера

В Банско децата попадат сред уникална природа, където планината предлага различни физически активности. Целта е цялостно укрепване и развитие на физическото, психическото и емоционално здраве на подрастващите. Обучението по английски език се редува с арт и спортни занимания. 

В програмата на летния лагер са застъпени и много колективни детски игри, които помага за социализацията на момчетата и момичетата. Лагерниците имат възможност да се включат в еко походи в планината, да практикуват конна езда, плуване, планинско колоездене, скално катерене, риболов, кулинария, спорт и т.н. 

Игрите в Лъки Кидс 

Игрите са детският начин да опознаят заобикалящия ги свят и да научат много полезни неща в своето личностно израстване. А и подрастващите е доказано, че имат необходимост от физическа активност, за да бъдат здрави. 

През ваканцията мъниците трябва да са повече време сред природата, за да не прекарват свободното си време единствено пред дигиталните устройства. 

В детския лагер хлапетата могат да бягат на воля, да ритат топка, да карат колело и да се включват в колективни игри. Всички те им помагат да се развиват както физически, така и интелектуално. 

Образователните игри в Лъки Кидс - основата на обучението в лагера

В програмата на детския лагер Лъки Кидс са застъпени футбол, волейбол, народна топка, плуване, колоездене, тенис и други игри. Те са и вариант за по-бързо сприятеляване на лагерниците. Палувайки на воля, децата се зареждат положително, което е и най-полезнотото като емоция за тях. 

Лятото е време и за безгрижни игри за децата, които се надграждат в желание за себедоказване и развиване на нови таланти от страна на момчетата и момичетата в ученическа възраст. 

Образователните игри в Лъки Кидс - основата на обучението в лагера

Как помагат и с какво?

Заниманията в Лъки Кидс са свързани с английски език, със спорт,  арт работилници, стимулиращи състезания и още много полезни и весели задачи, за да се стимулира въображението и креативността на мачуганите. 

Освен това всеки участник в лагера може да предпочете дадено занятие, което да е свързано с негови таланти в областта на музиката, танца, ораторското изкуство и всякакви заложни. По този начин момичетата и момчетата не само се изявяват пред своите връстници, но усъвършенстват уменията си и развиват нови. 

Новите езикови знания, които се придобиват в Лъки Кидс, са успешен метод в учебна среда всички деца в детски лагер да развият комуникационните си знания. Доказано е, че по-притеснителните ученици точно в подобна обстановка успяват да се справят по-добре с възложените им задачи и да се самоусъвършенствам. 

Образователните игри в Лъки Кидс - основата на обучението в лагера

Защо са забавни за децата?

Лагерната програма на Лъки Кидс е толкова динамична, че всички участници споделят, че смените са били изключително забавни. Не е случайно, че LuckyKids е утвърдено име сред ваканционните предложения за учениците в България. Голям принос имат и екипът от висококвалифицирани специалисти, който се занимава с лагерниците. 

Летният лагер със сигурност е място, където се трупат  неповторими емоции от малчуганите. Ето защо детските специалисти горещо препоръчват подобни занимания. Те допринасят не само за физическото и образователно израстване, но и за емоционалното здраве на хлапетата. 

Образователните игри в Лъки Кидс - основата на обучението в лагера

По чужда методика ли са или са създадени от педагозите на лагера?

Лъки Кидс е с добри традиции в лятното обучение на децата. В основите на програмата на лагера са залегнали световни модели, които са припознати поради положителните им резултати при работа с децата. 

Методите, които се използват в занятията следват принципите за личностно надграждане на учениците. Те са съобразени също така с индивидуалните особености и потребности на всеки участник в лагера,

Професионалистите, които са част от международния лагер, са с богат опит и притежават необходимата квалификация за работа с момичета и момчета в ученическа възраст. 

Много родители се колебаят кога точно да запишат детето си на детски лагер. Най-подходящата възраст е от предучилищна до гимназиална възраст. Необходимо е мъникът да е достатъчно самостоятелен, т.е. да се облича и храни сам, а и  да не изпитва страх да се отдели за по-дълъг период от време от своето семейство. 

Майките и татковци се чудят и как да изберат най-доброто място за своето слънчице. Отличен ориентир винаги е впечатлението на участниците и отзивите на техните родители. Показателни също са условията на базата, мястото на провеждане на лагера и активностите, които са включени в обучителната програма.

Образователните игри в Лъки Кидс - основата на обучението в лагера

Снимки: Pixabay и Лъки Кидс 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *