Търсите подходящ начин да намалите престоя на децата си пред електронните устройства поне през лятната ваканция? Иска ви се да са повече навън, да спортуват и да се забавляват на воля с връстниците си?

Един от най-добрите начини да им предоставите забавления, свобода и най-вече възможност за по-голяма физическа активност е като ги включите в спортен лагер за деца  LuckyKids.

Престоят в детския летен лагер оказва положително въздействие не само върху физическата активност на децата, но и насърчава независимостта им. Той разширява мирогледа им чрез срещата с други деца, помага им да опознаят флората и фауната в планината.

Какво предлага летен езиков лагер LuckyKids за вашите деца?

Сред основните цели на международен летен езиков лагер LuckyKids е осигуряване на лагерниците на активна спортна дейност сред природата.

Минимумът престой на открито е четири часа всеки ден. Тъй като в лагерите има деца на различна възраст, дейностите са категоризирани въз основа на тяхната възраст и са съобразени спрямо всяко дете и неговата безопасност.

„В нашия лагер безопасността на нашите деца е наш основен приоритет.“ 

Спортни дейности, включени  в програмата на детски лагер Лъки Кидс

В международен детски лагер LuckyKids сме разделили спортните дейности на два основни вида:

  • Организирани: Пейнтбол, конна езда, плуване, планински преходи;
  • Игри по избор: футбол, волейбол, народна топка, бадминтон и други.

Така децата имат възможност да се впуснат както в активности, които досега не са опитвали, така и да се забавляват със спорта, който обичат.

Програма на лагера

Програмата на нашия спортен лагер за деца е балансирана и съчетана така, че лагерниците да имат достатъчно време за спорт на открито. Тя осигурява и възможност за децата да вземат участие в различни активности в апартхотел Лъки Банско – домакин на лагера.

Веднъж седмично в програмата на LuckyKids са включени задължително следните дейности:

  • Пейнтбол;
  • Конна езда;
  • Колоездене;
  • Плуване;
  • Готварство;
  • Йога;
  • Планински преход.

По този начин децата за 7 дни не пропускат нито една от активностите. 

Специално за децата с 14-дневен престой в програмата е включена и  една целодневната екскурзия. Тя дава възможност за още един ден, прекаран извън хотела. В този ден децата нямат учебни занимания.

Ползи от спортните дейности, включени в програма на езиковия лагер

Като един от най-предпочитаните и утвърдени в България международни летни лагери, Лъки Кидс включва в програмата си спортни занимания, които да са не само забавни за децата, но и които да насърчават тяхната независимост и самостоятелност.

Пейнтбол

Играта пейнтбол може да бъде много повече от просто за забавление. Това е игра, която учи децата да работят в екип, да опознават съотборниците си и да разработват предварителна стратегия за действие. Тя им помага да се научат, че по-важна е самата игра, а не победата на всяка цена.

Пейнтбол в лагера

Детски лагер и спорт

Конна езда 

Конната езда предлага страхотна тренировка както за ума, така и за тялото, като физически повишава сърдечно-съдовата система и облекчава умственото натоварване. Също така се признава, че ездата има терапевтични качества, а психологическите ползи могат да бъдат също толкова значими.

Като спорт конната езда помага на децата ви да създават самодисциплина, тъй като увеличават нивото на търпение, фокус и контрол.

По-малките деца и децата, които имат страх от коне, както и децата със специфични нужди получават индивидуална грижа и внимание както от инструкторите, така и от екипа на летния езиков лагер.

Конна езда в лагера

Колоездене 

Децата обичат да карат колело, което е интензивно и забавно и им дава свобода и независимост да се разхождат и да  разгледат наоколо. Колоезденето им помага да подобрят и засилят позитивната си умствена нагласа като млади хора.

Тези, които не могат да карат колело, имат възможност да се научат, стига да поискат. В парка има възможност да се кара по алеите, но има и място със скокчета за по-напредналите. 

Колоездене в лагера

Детски лагер и спорт

Плуване 

Плуването може да има значителни ползи както за здравето, така и за безопасността на децата. То насърчава здравословното ниво на физическа и социална активност на детето.

Плуването осигурява по-ефективна тренировка, отколкото други дейности. Заниманията по плуване не са организиран процес и в лагера не се организират уроци по плуване. 

Децата играят в басейна, организират се състезания и различни игри. Целта на плуването е децата да се забавляват. 

Плуване в лагера

Детски лагер и спорт

Планински преходи

Минимум веднъж седмично децата имат активен планински преход, който е подходящ за възрастта и уменията на всички деца. Преходите са кратки и задължително организирани с планински водачи.

По време на преходите децата учат на основните правила за движение на групи в планината, да проявяват търпение и постоянство едни към други, да си помагат. Чистият въздух, природата и слънцето влияят благоприятно върху физическото и психическото здраве на всички лагерници.

Планински преходи в лагера

Детски лагер и спорт

Волейбол

Турнирите по волейбол са всеизвестни в езиковия лагер. В тях участват децата, аниматорите и инструкторите. Често децата научават термини и изрази от играта, както и основни умения за игра – позиция на тялото, основни удари, положение на ръцете и други. 

Турнирите се провеждат по  време на активностите навън. Продължават по време на цялата смяна и имат за цел децата да работят в екипи.

Волейбол в лагера

Футбол

Футболните турнири са основна атракция за момчетата в лагера, но някои момичета също се включват. Задължително имаме такива поне веднъж седмично. Турнирите се провеждат или игрището на Бъндеришка поляна, или на стадиона край с. Добърско.

Целта е децата да се забавляват, а водачът на лагера за деца LuckyKids раздава стикери за спортсменство на най-изявените.

Футбол в лагера

Народна топка

Народната топка е официален спорт в доста страни по света. В лагера народна топка се играе в ден 1-ви, когато децата имат игри за сплотяване на екипа и за първи път са получили шапки с цветова индикация в коя група са разпределени, и във всеки друг удобен случай, когато сме на поляна в планината.

Народна топка в лагера

Бадминтон

Обикновено бадминтон играем на конната база, когато децата са навън целия ден. В тези турнири участието на аниматорите и учителите е задължително и при равен резултат често победата се решава от двубой между водача и мениджъра на лагера.

Отново основната цел е децата да се забавляват и да имат активна дейност. С преминаването на детето през всички забавни дейности в лагера, то ще развива социални умения и ще изгражда увереност.

Бадминтон в лагера

Социални умения

Нашия езиков лагер може да помогне на децата да се свържат и да създадат нови приятелства с местни и чуждестранни деца. 

Независимо дали детето ви учи или среща нови приятели в лагера, измъкването им от вкъщи може ще ги срещне с по-разнообразна група от деца.

Катерин Лабуен – учител на езиков лагер „LuckyKids“

Социални умения в лагера

Често задавани въпроси

Кога се провежда летният лагер за деца, включващ езиково обучение и спортни активности?

Периодът, в който се провежда летния лагер са от юни до септември.

По време на провеждане на спортните дейности децата придружават ли се от преподаватели?

Без значение дали активностите са организирани или по избор, по време на игрите децата се придружават от екипа на езиковия лагер.

Трябва ли да подготвя специално облекло за децата?

На сайта на международния езиков лагер LuckyKids ще откриете пълен списък за необходимия багаж, който трябва да подготвите.