Английски идиоми за деца

Идиоми по английски за деца
2018-07-10

Ако сте родител и детето Ви изучава английски език, то тази статия е за вас. За съжаление по време на учебните часовете на конвенционалното ни училищно обучение  не всяко дете може да усвои лесно английки език. Някои деца го разбират, но им трябва по-дълго време докато се научат да го говорят и да водят непринудено разговор без нужда от помощта на учителя.  Eдин доста ефективен метод за подобряване на нивото на английски език е детето да се запише на езиков лагер, какъвто е Лъки Кидс.

 

Поради новите методи на чуждоезиково преподаване, които се прилагат там, много деца, станали участници, успяват да затвърдят езика и да се научат да общуват свободно на английски по забавен начин.

В международния лагер Лъки Кидс се прилагат иновативни и интерактивни методи в обучението на английски език чрез употребата на интерактивни пособия за обучение. В часовете по английски се преподава чрез интерактивна дъска, децата използват компютри и таблети.

Лагерът е оборудван с интерактивни зали по обучение по английски език и обучението е разделено на нива. Методите на преподаване са разнообразни и варират според нивото на групата. Тъй като децата в групите от по-ниските нива са по-малки и се затрудняват при работата с електронни устройства, те пишат на хартия.

Образователната програма на детския лагер включва теоретична част, граматически упражнения и различни учебни теми. Програмата е създадена от екипа на езиковия лагер и включва в себе си най-новите световни тенденции в педагогиката на преподаването на чужди езици.  Уроците се водят от сертифицирани учители с богат международен преподавателски опит, чийто английски език е роден и включват всички аспекти: четене, писане, говорене, слушане с разбиране и граматика.

Как Лъки Кидс преподава идиоми, за да ги запаметят по-лесно децата?

Един от работещите методи за ефективно изучаване на чужд узик е слушането на  приятна класическа музика. В учебните зали на детския лагер свири класическа музика свиреща като тих фон. Едни от любимите изпълнители на учителите са Моцарт, Бетовен, Бах и Брамс са сред любимите композитори на преподавателите в летния лагер. Доказано е, че слушането на класическа музика спомага подобряване на настроението и за запаметяването на нова информация не само при деца, но и при възрастни.

Идиоми за деца в ЛъкиКидс

Освен постигането на по-добро ниво на владеене на английския,  уроците в детския лагер развиват също така и редица умения при децата. У тях се възпитават различни добродетели като: толерантност , учтивост, уважение, приятелство, търпение, любов услужливост, постоянство, усърдие. Кобинацията между интензивни ежедневни уроци със сертифицирани учители и забавни образователни  игри, включващи комуникация на английски дава добри резултати в чуждоезиковото преподаване.

Уроците по английски език, които лагерът предлага, помагат на децата бързо да усвоят езика, тъй като включват постоянна комуникация между самите ученици и също и учителите отделят повече време да разговарят с учениците. През цялото време в лагера, на уроците и през свободното време по време на игриге се говори само на английски. Така пребивавайки в англоезична среда децата по естествен начин възприемат езика като свой и успяват да преодолеят лесно езиковата бариера.

Друго нещо, което иновативните методи в преподаването на лагера включват, е използването на специалното онлайн приложение Prezi. С негова помощ няколко деца едновременно могат да работят върху една презентация от различни устройства. Тази задача за разработване на проекти е включена в образователната програма на лагера. Децата, участващи в образователната програма придобиват презентационни способности и се научават да работят заедно в екип, тъй като програмата включва екипни задачи.

Веднъж седмично се провеждат  уроци сред природата и още куп вълнуващи извънкласни активности в планината следобед и вечер, където децата имат възможност да приложат на практика наученото от часовете през деня. Организират се планински екскурзии, планинско катерене, конна езда, походи с велосипеди, пикници, партита, танци, плуване, тематични вечери, състезания като нощен лов на съкровища, пейнтбол, кулинарни уроци, ролеви игри и други.

Ето списъка с интересни идиоми за деца

Break a leg (счупи крак)

-Казва се, когато искаме да пожелаем късмет на някого

Wild goose chase (лов на диви гъски)

-Когато нещо е загуба на време/безсмислено е

A leopard can’t change his spots (леопардът не си сменя петната)

„Вълкът козината си мени, но нрава – не”

There’s no room to swing a cat (няма място да завъртиш котка)

-Много е тясно

To bark up the wrong tree (да белиш кората на грешното дърво)
– Да избереш грешен начин/посока на действие

To spill the beans (да изсипеш бобени зърна)

  • Да издадеш тайна

It’s raining cats and dogs (валят котки и кучета)

  • Вали силно

 

To smell a rat (да ти мирише на плъх)

  • Когато мислиш, че нещо не е както трябва

To  eat a horse (да изядеш кон)

– Да бъдеш много гладен

 a hot potato (горещ картоф)
спорна тема или нещо трудно за постигане

kill two birds with one stone (да убиеш две птици с един камък)

-Да постигнем две неща с един опит

piece of cake (парче торта)
-Когато казваме, че нещо е много лесно да се направи

spin a yarn (разплитам кълбо прежда)
Разказвам дълга история

when pig fly (когато прасетата полетят)

-Когато искаме да кажем, че нещо е невъзможно да стане

build castle in air (строя пясъчни замъци)
-Да мечтаеш

tongue in cheek
-Говоря с насмешка или неискрено, иронизирам

stir up a hornet’s nest (да събудя гнездо на стършели)

-Да се забъркам в каша

mumbo jumbo
-Неразбираем език/бебешка реч

as keen as mustard (да си лютив като горчица)
-Да гориш от желание за нещо

paddle your own canoe (да управлявам своето кану)
-Да правя нещо без чужда помощ

Bob’s your uncle (Боб е твоят чичо)
-Когато нещо е много лесно и бързо за постигане

an elephant in the room (слон в стаята)

-очевиден проблем или трудна ситуация, за които отказваме да говорим

born with a silver spoon in mouth (да си роден със сребърна лъжичка в устата)

-Да си с богат произход

еverything but the kitchen sink (всичко освен кухненската мивка)

  • Всички неща в дома са /прибрани/опаковани/откраднати

to be sitting on the fence (да седя на оградата)
-да отказвам да предприема решение/нерешителен съм/липсва ми кураж

all ears (да се целия в слух)

-Да си много развълнуван да чуеш нещо, да си много внимателен

To kick the bucket (да ритнеш кофата)–

Казва се когато някой е умрял