Изготвяне на сертификат в ЛъкиКидс

Йога за деца в хотел | Lucky Kids
2018-06-27

Когато едно дете изучава английски, те неизбежно ще подлежи на тест или изпит в някакъв момент в бъдеще. Повечето висши училища в България вече провеждат Кембридж изпити, междинни или първични сертификати или сертификати за напреднал английски език. Изпитите могат да се провеждат в училище или в частен езиков център или тестов център, или по време на изучаването им в една или друга форма.

Английският език се превърна във водещ език в света и въпреки, че сме в България, повечето университети предлагат курсове по английски език и повечето работодатели дават интервюта на английски. Английският език е жизненоважен в днешно време за успешна кариера. Как могат LuckyKids да помогнат на детето ми да се подготви за изпита си? Това е често срещан въпрос за LuckyKids, така, че нека разгледаме какво правят децата в летния езиков лагер на LuckyKids.

Децата, които посещават летния ни лагер, ще научат английски, ако са начинаещи, но ако са по-напреднали и вече знаят езика, тогава те са децата, които ще преминат курс, подходящ за тяхното ниво, докато са в лагера. Това са деца, които ще се явят на тестове или изпити през следващата година или две. Граматиката, която те учат с нас, е това, което трябва да знаят за нивото си и разбира се за тестовете си.

Всеки ден в лагера се преподава различна тема или е ден за ревизия. Но ние не го преподаваме, както се преподава в училище, ние покриваме граматиката като екип, няма натиск върху децата, в LuckyKids е спокойно, така че децата са склонни да помнят темите, които обучението покрива по-лесно и по-бързо отколкото в училище. В повечето училища класовете се формират от двайсет и пет до тридесет и пет ученици, а при нас максимумът е дванадесет. Когато класът е по-малък, учениците получават по-голямо внимание и са склонни да говорят повече, атмосферата е по-спокойна.

Всички хора, независимо от възрастта, се учат по-добре, когато са спокойни и уроците са по-забавни от нормалните, които са изпълнени със скучни упражнения. Да, ние правим упражнения, но по различен начин- в нашите класове граматичната част се обяснява чрез представяне на презентации на Power Point и учителят въвежда децата, като задава въпроси, или дори ги кара да представят сами, ако са способни. След като се разбере граматичната част, децата се опитват да се справят сами, след това те се проверяват като група, а не поотделно, както в повечето училища. Нашите часове са интерактивни в повечето класни стаи, което означава, че децата не пишат упражненията, пишат ги, използвайки таблет, което децата обичат да правят.

След завършване на курса повечето ученици ще бъдат по-уверени в използването на английски език, но всъщност и доста напредват до следващо ниво. Нашите уроци се концентрират върху говоренето,от което се нуждаят всички ученици по английски език! Практиката е много голяма част от изучаването на език. Липсата на практика е основен проблем в повечето училища в световен мащаб, тъй като учителите дават инструкции на родния си език и учениците отговарят много рядко на английски език.

Положителни резултати след тестовете | Lucky Kids

Всички наши учители са с майчин английски език, от различни части на Великобритания, Австралия или САЩ. Ние говорим само английски, през цялото време! За двуседмичен престой, който се състои вмного практики за слушане и говорене за деца, децата ще практикуват повече, отколкото някога са или ще практикуват тук в България. Всички тестове имат част с разговаряне, което е основна част от всеки езиков изпит. Това не покрива само говорене, но също така и слушане. Две седмици, в които чуват само английска реч, поставя учениците в чудесна позиция, защото чуват различни хора да използват езика с различни акценти, а не само техният главен учител.

Гладкото говорене е много важно за научаването на всеки език, тестове целят гладко говорене и разбиране, а не точност. Безпрепятственото (гладко) означава да можеш да общуваш лесно и уверено, където е мястото за практика, изграждането на гъвкавост, която трябва да практикуваш, да практикуваш и да практикуваш повече, „Практиката ни прави съвършени!„.

В нашите уроци, децата не просто учат английски, те също се учат за определен предмет или за определен човек от историята, децата правят презентация на Power Point или представяне на Google презентации по тема, която те обикновено избират от „Теми“ на лагера. Всяка сесия или двуседмичен престой има различна тема, като Филми или Вселената и т.н. Децата правят час и половина уроци сутрин, последвани от същото отново след почивката, но по тематичната част на курса (в края от престоя си те трябва да представят своята презентация пред целия клас, което дава на детето голямо увереност в използването на езика).

Децата също така се научават на компютърни умения, което ще бъде полезно, тъй като в Кеймбридж се иска всички английски тестове да са правени чрез компютър в бъдеще. Компютрите са важна част от образованието в наши дни и те ще станат по-популярни в близките години (повечето училища са интерактивни в днешни дни в Обединеното кралство, като се използват предимно компютри, а не книги и това се разпространява в световен мащаб).

В общи линии ние покриваме цялата граматика, необходима за нивото на ученика; което е обобщение или ревизия за някои ученици, но не за всички. Те получават много практика в слушането и говоренето. Лагерниците също учат фрази или идиоми и нови думи, които не са в учебните им книги.

LuckyKids е английски летен езиков лагер, на децата се говори само на английски език от страна на целия персонал и те трябва да говорят на английски език през цялото време в спокойна и приятна атмосфера. Това е чудесен начин децата да практикуват, практикуват и практикуват повече, но също така да научават нови умения, докато се забавляват. Забавлението е важно за ученето, без забавното, класовете са обикновени, дълги и не много ефективни. Така че, в заключение, LuckyKids е страхотна възможност за децата да се подготвят за английски тестове или изпити.

 

Написано от
Нийл Уотърс
(Английски координатор)