Колко време децата изучават английски език в Детски езиков лагер ЛъкиКидс?

Jolly Phonics methodology

Важно ли е колко време децата прекарват в учене и какво се случва в ЛъкиКидс ?

Обучението на децата включва три процеса – обучение, възпитание и социализация. 

Има и още определения, като например, това че на детето е необходимо да се създават условия за реално и активно участие във всички дейности, свързани с неговото развитие, в условия на недискриминация, толерантност, справедливост, солидарност и равенство между половете. Всяко дете може да учи според своя собствен стил, амбиции и цели. 

Има деца, които учат чрез слушане, други учат чрез гледане и слушане, а някои – чрез правене. Има такива, които ако не докосват с ръце и не използват сетивата си, докато учат, все едно учителят не е говорил на разбираем за тях език. 

Ето защо, нашите преподаватели са професионални педагози, които са запознати с разнообразието от стилове на учене при децата, и напълно се съобразяват с това. Програмата е разнообразна, за да може да се мине през повечето стилове на учене. 

Ученето се случва навсякъде и по всяко време. Когато детето разбере това, то променя отношението си към процеса на учене по принцип. Ето защо ние, в ЛъкиКидс, обясняваме на децата “идеята за ученето”

Това е нещото, което се случва не само между четири стени, но и навън, сред приятели, сред природата, по време на игри, забавления, спорт и дори в свободното, незаето от други дейности, време. 

Това определение само по себе си изключва времеви граници на процеса учене. Децата в ЛъкиКидс, учат по време на сутрешния блок, докато работим по проект, учат по време на планинската разходка, учат по време на вечерните забавления, учат дори когато са в стаята си, която споделят с връстници. 

Всеки един от обучителните процеси се случва в определено време – обучението официално се прави в класната стая, по време на сутрешния блок, социализацията е през цялото време, възпитанието е денонощно. Трите суб-процеса се припокриват. 

Колко точно време прекарват децата в изучаване на английски език според групата и възрастта си ?

Ние не поставяме времево ограничение в изучаването на английския език. Децата в ЛъкиКидс говорят през цялото време на езика, слушат инструкции и разговарят с преподаватели и аниматори на английски език. Това прави процеса непрекъснат.

Конкретните уроци, които включват граматика и лексика се случват в сутрешния блок, като са разпределени в часове с междучасия. Според възрастта на децата блоковете са разредени с почивки, които дават възможност на малчуганите да отпочинат, да излязат навън за свеж въздух или да похапнат вкусен плод. 

Като времетраене това са два осемдесет минутни блока с почивка от двадесет минути помежду им. За децата от лагера осемдесет минути не са натоварващи, тъй като те са изпълнени с въодушевление и радост от дейностите по проектите. 

Често децата не искат да използват почивката, а предпочитат да продължат проектната дейност, но ние знаем, че добрите идеи се раждат с отпочинал и свеж ум, затова винаги излизаме навън в нашите междучасия.

Времето за учене на най-малките лагерници не се различава много от това на по-големите им приятели. За малките по-рано е само вечерният час на лягане, тъй като тяхната физическа издръжливост е различна. Разбира се, цялата програма е съобразена с физическите и интелектуални възможности на децата по възрасти. 

Защо сме направили това разпределение ?

Като професионалисти, ние екипът на ЛъкиКидс, често си задаваме въпроса на какво искаме да научим детето.

В повечето случаи това включва :

  • да възприема, класифицира и възпроизвежда информация.
  • да разбере даден процес или събитие.
  • да прави връзка между различни данни.
  • да може да приложи наученото самостоятелно.
  • да опознае себе си.
  • да промени и изгради себе си.

Няма еднозначен отговор, но ние искаме и се трудим неуморно детето, за което отговаряме и с което споделяме своето ежедневие в продължение на две седмици, да научи магическата рецепта за тези процеси.

Няма нищо по-добро за психиката и физиката на детето, от отморяващи игри след учебния процес. Това е награда и същевременно предизвикателство за лагерниците, тъй като включва не само забавление, а тренира физическата издръжливост и сила. 

След засилената умствена дейност по време на сутрешния блок, каква по-приятна почивка от една планинска разходка, плуване, готварство, екскурзия до красиво място или спортни игри на открито. 

Като цяло програмата на ЛъкиКидс е интензивна и запълва всяка минута от деня на детето. Може би единственото свободно време е след вечеря, когато всички са заети с приготовления за парти или времето преди лягане, когато всяко дете може да направи преглед на деня.

По този начин малчуганът ще може да осъзнае – какво е научило, да определи своите лични победи и най-вече предизвикателства. 

обувки за бебе в Bebsoобувки за бебе в Bebso