Интервю с Джанин Лий Василев

Нова групова снимка в планината | Lucky Kids
2018-05-31

Снимка на Джанин Лий ВасилевКак е пълното Ви име?

Джанин Лий Василев

Омъжена ли сте?

Да.

Откъде сте?

От Йоханесбург, Южна Африка

Какво Ви накара да се преместите в България?

Това беше лесно решение, тъй като съпругът ми е българин. Търсехме нови приключения и по-безопасна среда, в която да отгледаме децата си.

От колко време живеете тук?

В България съм вече 7 години.

Къде живеете сега?

Понастоящем живея в София.

Харесва ли Ви да живеете тук? Ако е така, какво Ви харесва най-много и какво не Ви харесва?

Харесва ми да живея тук. Способността да се разхождам в красиви паркове, да ям сладолед, докато децата играят и карат велосипедите си в безопасна среда през деня. Не ми харесва да виждам как се малтретират животни, особено уличните кучета, както и конете. Не намирам сградите за особено привлекателни, но това е ниска цена за всички красиви неща, които една толкова древна култура, каквато е българската, дава на съвременния свят.

Къде работите?

Работя в международното училище St. George International School and Preschool

Харесва ли Ви мястото, където работите?

Да.

Защо избрахте да преподавате?

Откакто се помня работата с децата е моя страст. Има нещо в преподаването, което оставя усещане за топлина в сърцето ти, особено когато успееш да създадеш връзка с учениците си. Не става въпрос само за следване на учебна програма в летен езиков лагер LuckyKids, но и за подпомагане на всяко дете да се превърне в своята най-добра версия и да бъде щастливо.

Какъв опит имате?

Работя с деца вече повече от 10 години. Бях собственик и управлявах моето частно училище в Южна Африка, което следваше изискванията за изпитите Cambridge IGCSE и A-level. Също така съм работила с по-малки деца, намиращи се във възрастовата група от детска градина до втори клас.

Кои аспекти на преподаването Ви харесват най-много?

Да видиш, че си успял да създадеш връзка с учениците си. Няма нищо по-хубаво от това да видиш как учениците засияват от вълнение докато преподаваш урока, тъй като са успели да се справят с поставената задача или възложеното задание. Да видиш дете, което осъзнава своя потенциал е един от най-добрите аспекти на тази професия.

Смятате ли, че преподаването е възнаграждаващо?

Да, наистина мисля, че преподаването е възнаграждаващо.

Бихте ли препоръчали препродаването като професия?

Да, определено бих препоръчала преподаването като професия.

Опишете историята на Вашия живот с Ваши собствени думи:

Родена съм и съм израснала в Йоханесбург, Южна Африка. Обичах да ходя на училище и винаги бях готова да бъда най-добрата. Имах страст към драмата и това да съм на сцената. Когато бях на 8 години, започнах прослушвания за различни сценични роли, а на 9-годишна възраст ме избраха за една от главните роли в театралната постановка „Книга за джунглата“.

Харесваше ми да си играя на учители с приятелите ми, както и с моя малък брат. По време на моята училищна кариера получих много признания, включително и това на капитан на училището. През тийнейджърските си години обичах да се занимавам с конен спорт, а целта ми беше да стана инструктор по конна езда, но това се промени скоро след като на 18-годишна възраст започнах първата си работа в детска градина. По-късно преподаването на деца стана моята страст. Все още помня думите на първия ми началник. Тя ми каза: „Джанин, работата ти тук е само едно стъпало за теб.“

Имайки предвид това, реших да отворя собствено училище. Бях начело на училището си в продължение на 7 години преди със съпруга ми да решим да се преместим в България заедно с нашата дъщеря. Да бъдеш в нова страна беше предизвикателство отначало, особено като се има предвид културният шок, но той скоро премина и аз намерих обратния път към преподаването. Седем години по-късно аз съм горда майка на две страхотни деца и учител, копнеещ да спомогне, за да се гарантира, че малките лидери на утрешния ден ще станат по-добри личности от тези на вчерашния ден.