Как децата през ваканцията да учат английски с желание

Интерактивно обучение по английски в Lucky Kids
2017-04-20

Спор няма – последното, което децата искат през ваканцията, е да учат. И все пак това може да се промени. Нещо повече – да учат с желание английски език. Това може да стане, като ги запишете на международния езиков детски лагер Лъки Кидс в Банско. В този лагер се прилагат водещите международни педагогически практики за подход към децата.

Най-общо казано идеята е, че ако им е интересно, децата се увличат и учат по-лесно, по-бързо и по-ефективно /Впрочем това важи и за възрастните/. Лъки Кидс съчетава две неща – многобройни и разнообразни игри, и забавления, и интензивно изучаване на английски език по занимателен начин.

ЛъкиКидс е езиков лагер на английски

В него деца от България и чужбина 24 часа в денонощието са в англоезична среда. Всички дейности – обучението до обяд в езиковият лагер, заниманията и развлеченията след обяд и вечер – се провеждат изцяло и само на английски език. Децата общуват на английски и помежду си на битово ниво, което ги подпомага да откриват и усъвършенстват всекидневната лексика и извън учебния процес.

Цялостната програма на лагера е съставена от екипа преподаватели, които идват от англоговорящи страни /английският език им е роден/. Те са с богат педагогически опит, трупан в учебните практики на различни държави. Това са Англия, Ирландия, САЩ, Обединените Арабски емирства, Русия.

Как децата през ваканцията да учат английски с желание

Този обширен поглед върху различни образователни системи и най-новите международни методики са обобщени в програмата и методите за обучение по английски език в Лъки Кидс. Специално е подбран и учебният материал. Аниматорите, които водят заниманията след обед и вечер, са българи с перфектен английски и дългогодишен опит в работата с деца. Така те са съществени помощници на преподавателите за цялостния ефект от лагера – видимо подобряване на английския на участниците.

Лагерът е за деца от 5 до 14 години, нивото на владеене трябва да е от начално до напреднало. Това се определя в началото с тест, а участниците се разделят на групи по 10, като за всяка отговарят по един преподавател и един аниматор. След лагера тест показва развитието на всеки участник, като родителите получават подробен анализ.

Преподаването, както споменахме, се провежда по занимателен начин. Знанията не се поднасят наготово, за де се наизустят. Децата сами ги откриват, ангажирайки творческите си заложби. Така им е интересно, а познанието е трайно.

В часовете се работи по проекти – изпълняват се конкретни задачи, правят се презентации, обсъждат се адаптирани житейски казуси. Това учи децата и неща, които ще са им ценни занапред – да работят в екип, бързо да се ориентират и вписват в непозната среда.

Занимателният, интересен начин на преподаване, се допълва от многобройните развлечения в лагера – басейн, вечери на различните националности, Галавечер, нощен лов на съкровища, неоново парти и много други.

Лагерът е базиран в апартхотел Лъки Банско, който освен петзвезден комфорт, им осигурява и пълна безопасност и сигурност. Хотелът е проектиран по международните стандарти за присъствието на деца и е съобразено даже да няма остри ръбове и чупливи стъкла, а подовете са с мокети.

Интензивна грижа за децата

Децата никога не остават сами – на етажите в хотела с тях са преподаватели и аниматори, които гарантират спокойствието в стаите и през нощта. Когато са на басейна например, с тях са спасител, преподавател и аниматор.

В планината – на конна езда, планинско колоездене, излети, екскурзии – с тях са и професионални инструктори, вземат се всички мерки за безопасност, има и квалифицирано медицинско лице.

Опитайте – децата ще са много доволни, а вие ще се учудите как са напреднали!