Летния лагер за начинаещи деца в ЛъкиКидс

ЛакиКидс Лето 2018 Фото 18
2019-05-16

Програма

Летният лагер е преживяване, което носи удовлетворение, приятни чувства и весели приключения. Разбира се с приятели, особено най-добрите. Първото нещо, което детски летен лагер ЛъкиКидс предоставя на децата, които считаме за начинаещи е да се запишат със своите приятели и да бъдат заедно в едно студио/апартамент в хотел Лъки Банско.

Програмата е в рамките на две седмици. Тя включва множество часове обучение по английски език и незабравими развлекателни дейности за малчуганите.

Още в първия ден, след пристигането в Банско и настаняването в хотела, всяко дете/ученик участва в дейности, които са опознавателни и които поставят началото на приятелства. Децата се представят и работят заедно по проект, който е с екологична насоченост, например изработват заедно къщички за птици и рисуват на тениски. Те получават само материалите, без да имат готов продукт.

Самата дейност, която извършват изисква работа в отбор и взаимопомощ. Това е най-добрата среда, в която едно дете може да се отпусне и да прояви себе си като конструктор, художник, ръководител или просто човек с идеи! Този вид посрещане е избран не случайно. Освен благородната кауза за която се работи, а имено, построяване на домове за птиците, децата успяват да се запознаят в непринудена обстановка и да покажат най-доброто от себе си още в самото начало.

При пристигането в хотела, за всички начинаещи, се представя Правилника на лагера, в който ясно се очертават права и задължения на участниците, представя се структурата на лагера, както и режимните моменти.

„Новобранците“ правят опознавателна обиколка в хотела. Следва наставянето в стаите, получаване на ключ-карти, тениски и шапки, които стават част от ежедневието на децата. Не случайно участниците носят еднакви тениски и шапки – това засилва чувството за принадлежност към лагерния тим.

През първия ден се провежда тест за ниво по английски език на всеки един участник. Тази проверка цели да даде реална представа за развитието на детето, в коя група да бъде  определено то, както и с кои преподаватели да работи, за да бъде постигнат максимален прогрес. Преподавателите оцевят тестовете и образуват групите, които се одобряват от мениджъра на Лагера. Децата започват своя лагерен живот.

В същия дух на приятелство и разбирателство, протичат вечерните игри за тимбилдинг. На тях изпъкват някои от талантите, които в последствие ще могат да бъдат представени в целия им блясък на Вечер на таланта.

Бихме искали да обърнем специално внимание на активността Време заедно, която се провежда два пъти в деня – сутрин след закуска и вечер след вечеря. Това е времето- преход между съня и активния ден на всяко едно дете, времето, в което то може да получи обратна връзка как се е  представило и какво е постигнало. Как става това?

Всеки член на Лагерния тим, получава стикер карта. В нея, преподавателите и аниматорите на ЛъкиКидс поставят стикери за заслуги, постежения, добри дела. В края на седмиците, децата преброяват своите стикери и получават сертификат.

Във Време заедно се случват и други важни неща: децата научават как да практикуват различните морални добродетели /уважение, търпение, честност и много други/, като не само научават имената им, но получават конкретни насоки как да ги използват и прилагат. При особено впечатляваща  с моралната си стойност постъпка, детето получава одобрение и признание пред целия Лагер – това може да бъде акт на взаимопощ, честност, откритост или проява на уважение.

Тази част от обучението в ЛъкиКидс дава безценна обратна връзка на децата за тях като добри личности. В края на престоя си те се променят, тъй като осъзнават какво е да си добър, честен, уважителен, възпитан и толерантен както към приятелите, така и към останалите хора, било то възрастни или деца.

ЛъкиКидс е много повече от езиков лагер, с развлекателни събития. Това е място, в което ние помагаме на децата да израстнат като личности.

ЛакиКидс Лето 2018 Фото 38

Активности

Често когато лагерът свърши, децата имат огромното желание да се завърнат отново. Дейностите са подбрани с изключителна прецизност за съответната възраст, интереси и възможности.

Дали това ще бъде – конна езда, пейнтбол, конна езда, плуване, йога, готварство или планински преход, за нас по същественото е участието и екипния дух!

По време на образователните блокове /обучението/, което се случва в сутрешните часове, също има много дейности, които разнообразяват, иновативни са и правят скучното учене, интересно и предизвикателно! Много често преподавателите разработват заедно с децата проекти, за които са необходими много проучвания, намиране на информация на езика, както и намиране на начин за представяне на събраната информация.

В ЛъкиКидс, всяка част от деня е важна! Ето защо приключването на деня се осъществява чрез тематични вечери, които отново отправят предизвикателство към участниците!

ЛакиКидс Лето 2018 Фото 58

Дейности

Плуване: ползва се басейна на хотела; в присъствието на професионален спасител, децата имат организирани забавни водни игри; важно е възпитанието в любов към водата и водния спорт;

Йога: под ръководството на професионален треньор, децата правят първи крачки в областта на йогата;

Конна езда: всички в летен езиков лагер Лъкикидс се докосват до чудото на кончетата в конната база; идеята на тази дейност е не само да се поязди и постои на чист въздух, това е активност по време на която, възпитаваме децата в любов към животните, в уважение на труда на хората, които се грижат за тях, в спортен дух, в любознателност към живота и начина на отглеждане на конете;

Стрелба с лък: Точността е важно умение – не само като физическа сила, но и като трениране на концентрация и воля;

Тае-бо: един интересен спорт, в който всеки участник работи за контрол над собственото тяло, за сила, издръжливост и воля.

Готварство: много от малките ни възпитаници намират истинско удоволствие и откриват себе си в приготвянето на храна, под изкусното ръководство на майстор-шефа на ресторантите в хотела;

Пейнтбол: тази игра е за силните и смелите! Много от децата чакат с нетърпение това събитие. За тях тази дейност е израз на вътрешния им състезателен спортен дух! Особено популярна сред момчетата, като това по никакъв начин не изключва смелите и борбени момичета;

Волейбол, футбол, федербал: състезанията са често явление в нашия лагер; децата се състезават отборно или по двойки.

ЛакиКидс Лето 2018 Фото 48

Отношение

Не случайно в името на Лагера, присъства думата „деца“ – кидс. За нас децата и тяхното смислено ежедневие, са на първо място. Във време, в което всички възрастни са изключително забързани и обикновено нямат особено много време за споделяне с децата, ние се спираме при всеки въпрос или ситуация, за да отговорим адекватно и изчерпателно. Ние поставяме детската радост, здраве и откривателски дух на първо място. Ние отделяме време за всеки казус и всяка тяхна нужда.

Ние оставяме талантите да заблестят, като същевременно не забравяме да отдадем цялата си грижа на тези, които се чувстват натъжени или имат нужда от подкрепа.

Екипът от преподаватели и аниматори е подбиран внимателно. Това са хора, които на първо място обичат децата, професионалисти, готови да обучават и да се учат, любознателни и внимателни, с висок морал и духовни ценности. Всичко това споделяме, тъй като това са хората, които със своето поведение и решения, моделират личността на детето, което е попаднало при нас.

В ЛъкиКидс обръщаме много внимание на нематериалните награди! В един век, в който всеки получава веднага награда за своите усилия, ние учим децата, че всичко идва постепенно, за най-хубавия резултат е необходимо да се положат усилия.

В моменти на ниска самооценка и неверие в собствените сили, нашите специалисти, помагат на участниците да повярват в себе си. Това е скритата част от нашето ежедневие, чиито резултати се проявяват с времето и са невидими за окото. Ето защо ние ги считаме за едни от най-важните ни постижения.

Ако вашето дете се върне от летен езиков лагер ЛъкиКидс, където е било за първи път, и започне да поздравява съседите, храни се с отлични маниери на масата или се затичва да помогне на паднало дете, можете да се гордеете с него – то е усвоило не само английския език, но и едни от най-важните умения, необходими в живота! То е станало Личност!