Вижте как децата ви да усъвършенстват английския лесно, бързо, с желание

Усмивки в Рилски манастир | Lucky Kids
2016-12-16

Като родители сигурно сте забелязали, че децата възприемат по-лесно и повече неща, ако са им поднесени в някаква игра, забавление, отколкото при строго поучаване или наставления.

Това е отчетено – на професионално педагогически ниво, при съставянето на програмите за летен езиков лагер LuckyKids – детският лагер в Банско за интензивно обучение на английски за деца от 5 до 14 години. Програмата е разработена специално за нуждите на лагера.

1_dsc_4671Материалът, по който децата се обучават е специално систематизиран от екип от специалисти като в това число влизат и координатора на английския департамент и преподаватели в LuckyKids. Целта е сред много игри, забавления, запомнящи се преживявания в планината, децата активно и с желание да развиват уменията си по четене, писане, разбиране и граматика на английския език. За участие в този детски езиков лагер в Банско, който е сходен по качество лятното чуждоезиково обучение зад граница, е необходимо начално до средно ниво на владеене на езика.

Обучение по английски език за деца на високо ниво

Основният фокус в обучението е развитие и повишаване на езиковите умения на децата както чрез уроци и усвояване на учебен материал, така и чрез разнообразни игри и забавления, с помощта на които те изграждат и нови приятелства в мултикултурна англоезична среда. Фокусът по време на час е четене и слушане с разбиране по английски език.

Всъщност в този лагер в Банско английският език се учи 24 часа в денонощието. Освен преподаването в езиковата школа, всички дейности се извършват на английски. Общуването между децата, общуването с преподавателите, с аниматорите и инструкторите, които организират забавленията, е на английски.

Преподаватели с роден език – английски

maxresdefault

Самите преподаватели са от англоговорящи страни – английският им е роден и имат богат педагогически опит. Аниматорите са българи, които от  години организират забавления и развлечения на английски език. Като полагат огромни усилия в изграждането на уютна, комфортна, интересна и забавна за децата  среда.

Това е лагер на английски, в който не се „наливат“ знания – в обучението се използват провокативни и стимулиращи теми, които помагат на всяко дете да подобри езиковите си умения индивидуално, съгласно специалната методика на курсовете в лагера. Децата се учат сами да откриват знанието, да използват пълния си капацитет, при което обучителният екип не е от „шефове“, а от  помощници и водачи. Неговата работа е да съветва и окуражава техните таланти и уникални качества, като едновременно с това формира умения за работа в екип, чувство за съпричастност към общата цел.

Така в езиков лагер LuckyKids обучението е насочено към подобряване на всички сфери на владеене, децата практикуват четене, писане, говорене, слушане с разбиране и граматика. Познанията, които децата добиват, успешно те прилагат и при изграждане на проекти и чрез участие в следобедни занимания.

А те наистина са най-различни: конна езда, плуване, колоездене, стрелба с лък, живопис,  пейнтбол, разходки в планината, екскурзии и др. Вечерите също са изпълнени със забавления – лагерен огън,  караоке, дискотека,  нощен лов на съкровища, филмова вечер, галавечер… Разбира се, децата никога не остават без надзор, а всяка дейност е осигурена с всички мерки за безопасност. Докато плуват, например, са под наблюдение на спасител, учител, аниматор. В планината са професионални водачи, употребата на каски и другите предпазни средства е задължителна, придружава ги добре екипиран фелдшер.

Всъщност детски езиков лагер LuckyKids се провежда, като  се спазват традициите на най-добрите световни практики,  включително и за безопасност. се провежда в Банско, в сърцето на  планината. Лагерът е базиран в апартхотел Лъки Банско, който е  специално проектиран и пригоден за сигурността на децата – има  нечупливи стъкла, меки подови настилки, без остри ръбове.  Лагеруващите деца биват настанени на самостоятелен отделен етаж в  хотела. Като на същия етаж се помещават и преподаватели и аниматорите, които следят за сигурността на децата по време на престоя им в стаите,  както и през нощта.

И така, за вас остава само да изберете за вашите деца – 7 или 14-  дневен курс в LuckyKids в Банско?