История на ЛъкиКидс

История на ЛъкиКидс
2023-04-10

Приятни забавления сред природата, нови умения и запознанства с приятели са сред най-привлекателните моменти от всеки детски  лагер. Лятната ваканция е идеалното време за разходки и игри на открито и за зареждане на мачуганите.

История на ЛъкиКидс

Идея на детски лагер ЛъкиКидс

Детските лагери се провеждат през ваканциите на малките палавници и съчетават почивката им с усвояването на нови знания. Напоследък все по-предпочитани са чуждоезиковите летни училища, където лагерниците усъвършенстват своите граматически и лексикални познания, чрез комуникация в реална среда. 

С децата работят опитни преподаватели с отлични чуждоезикови познания и с доказан педагогически опит. Целта е за кратък период от време децата да научат максимално повече.

Лидер в България е Международният детски езиков лагер ЛъкиКидс. Той е създаден през 2012 година и вече повече от 20 години е сред най-предпочитаните места за отдих на малчуганите.   

Международният лагер по английски език ЛъкиКидс е предназначен за момчета и момичета, на възраст между 5 и 14 години. Лагерът се намира в любимия български курорт Банско, където децата отсядат в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Луксозният комплекс разполага с перфектни условия за почивка през цялата година. 

История на ЛъкиКидс

Мисия, визия и цели

Езиковият лагер не е училище, въпреки че децата получават нови знания. Целта на на детския лагер ЛъкиКидс е малчуганите да имат незабравимо ваканционно приключение, с много игри и активности сред природата. Програмата на лагера е отлично балансирана и съобразена с възрастта на участниците.  

Тя съчетава голям набор от увлекателни занимания с усъвършенстване на английския език. Още повече, че планината винаги е гаранция за пълноценна почивка и куп забавления като питници, конна езда, планинско колоездене, риболов, спортни състезания, скално катерене и още много други игри на открито.

Двигателната активност е изключително важна за развитието на децата.

Педиатрите са категорични, че тя способства за тяхното израстване и освен това подобрява детската координация и е отличен начин за приучаване към природосъобразен начин на живот

Целите на Международния детски лагер ЛъкиКидс са да предлага качествена услуга с доказана ефективност на обучението по английски език и съчетаването му с полезни занимания за подрастващите. Идеята е да се разгърне потенциала на на детето в лагера с помощта на доказани образователни и възпитателни подходи.  

История на ЛъкиКидс

Препятствия, през които е преминал лагерът през годините

Едно от големите предизвикателства за лагерите организацията на дневната програма. В ЛъкиКидс всички занимания са съобразени с възрастта, интресерите и познанията на лагерниците. Всекидневният режим е създаден въз основа на световните стандарти, опита да висококвалифицираните преподаватели и изискванията за здравословно обучение на малчуганите. 

През годините на съществуване на международния лагер в него е наложен иновативен подход, в който се съчетават индивидуално и групово обучение.

Важно за родителите е, че те могат да получават обратна информация за постигнатите резултати и разработените проекти от децата. Друг съществен момент е създадената организация за безопасност на лагерниците при спортните и арт занимания.

Надграждане и еволюция

Поредица от години ЛъкиКидс получава най-висока оценка за своята дейност, което нарежда лагерът в Банско е сред най-добрите в Европа. Още повече, че много от участниците в него го посещават много повече от веднъж и го препоръчват на свои приятели. 

Международният лагер в Банско покрива всички световни стандарти в сектора. Освен че разполага с подходящата база за езиково обучение, обезопасени детски кътове и много възможности за пълноценен отдих, в ЛъкиКидс се спазват Конвенцията за правата на детето и Конвенцията за защита правата на човека.

История на ЛъкиКидс

Сертификати

Всяко дете в детския лагер ЛъкиКидс получава сертификат от лагерното ръководство. Документът предоставя информация за академичните постижения на съответното дете. 

Сертификатът определя нивото, на което лагерникът владее английски език. В него е описано какво е научило и постигнало детето, както и цялостната му оценка по английски език. 

Серификатитена езиков лагер Лъкикидс се изготвят на база цялостното наблюдение на преподавателите върху дейността и изпълняваните образователни задачи от малчуганите.

Интересни истории на екипа

Екипът на ЛъкиКидс се състои от висококвалифицирани преподаватели и професионални аниматори, които притежават необходимото образование и опит за работа с деца. 

Учителите владеят перфектно английски език и комуникацията на учениците с тях допринася за повишаване на комуникационните способности на лагерниците. Работещите в ЛъкиКидс са креативни и се стремят да стимулират децата за разкрият своя потенциал и заложни.

Времето, прекарано в международния лагер, е гарантирано приятно и забавно за учениците, споделят участниците в програмата. Още повече, че Банско и регионът предполагат динамична почивка в комбинация с посещения на природни и културно-исторически забележителности. 

В апартхотел Лъки Банско на разположение на лагерниците е ултрамодерен СПА комплекс, което допринася за незабравимите емоции в лагера. Програмата на детския лагер включва още уроци по танци, кулинария, арт занимания, йога, плуване и много други приключения.

Летният лагер помага на децата да бъдат по-отговорни, толерантни и организирани и да си помагат едно на друго. Тук малчуганите срещат много нови приятели. Обучението продължава една или две седмици, което зависи от желанието на участниците и на техните родители. 

Всеки ден малките палавници са на разходка в планината, където опознават природата и добиват нови умения. За участниците в ЛъкиКидс е предвиден също така транспорт от София до Банско и обратно. Той е осигурен с микробус на хотела и отговаря на всички изисквания за безопасност и о превоза на деца.

Снимки: ЛъкиКидс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *