Какви резултати постигат децата по време на летния езиков лагер?

Оксфордски речник по английски | Lucky Kids
2020-10-06

Могат ли да се похвалят децата с напредък в езиковото обучение след посещение на летния лагер Лъки Кидс?

Резултат – език

Всяко дете научава езика по различен начин. Някое вижда и запомня, друго чува и запомня, трето – визуализира и запомня, но всички деца учат през разбиране и чрез правене.

Това е нашето предложение: ние заедно творим проектите, заедно ги създаваме от една крехка идея. Този процес на творчество, включва работа с езика в неговите най-финни детайли като работа със синоними, антоними, с граматически категории (времена) и още много други.

Езикът се появява неочаквано и във всеки момент като съюзник. Необходимо е детето да направи усилие и да употреби новите думи, за да проведе така желания разговор с любимия учител.

Всички лагерници задължително говорят с преподавателите и помежду си на английски език. Разговорът с носителите на езика е предизвикателство. Точно тук е момента „аз мога“ за всеки лагерник!

 

Резултат – умения за работа в екип

В ЛъкиКидс може да има само един начин на работа – заедно! Ние поставяме децата в условия на взаимопомощ и сътрудничество и поставяме към тях високи изисквания.

 

Резултат – креативност и форма

Всички наши възпитаници имат правото да проявят цялата си творческа енергия. Сега е моментът! Ако досега са били мълчаливи и неучастващи, сега ние им даваме свободата да изявят себе си.

Много от тях откриват на какво са способни и така оформят новото си себевъзприемане. Една чудесна нова придобивка за всяко дете!

 

Резултат – изявяване на таланти

Организираме вечер на таланта и изявите. Сцената е тяхна! Не само на най-талантливите, които пеят като славеи! Поканен са всички – от онези малки, леко неумели фокусници, до акробатите и клоуните, които сякаш са родени за сцена!

 

Резултат – издръжливост и сила

Всеки един малчуган идва в лагера със своя капацитет. Тук ние участваме в различни игри, спортове, планински дейности. Всеки според способностите си. Едно е сигурно – от лагера, детето си тръгва по-издръжливо, по-силно, по-сръчно.

Дори най-тихите и неактивни деца, намират привлекателно да участват в играта на народна топка, която сме организирали в късния следобед на площадката, в приятната прохлада на настъпващата вечер.

 

Резултати – честност, откровеност, взаимопомощ, съпричастност

Да бъдат откровени, помагащи си, съпричастни, толерантни. Постигането на това за две седмици е доста предизвикателна цел. Но, повярвайте ни, говорим за това всеки ден. Започваме деня с поставяне на задача, която има за цел да развие някои от тези добродетели. Децата са насърчавани и награждавани за добрите си постъпки. Техният пример вдъхновява останалите.

Доброто е заразно!

 

Напредък в английския език след посещението на детето в лагера

Потапянето в езикова среда, е изключително е фективен начин да се научи един език. Това е методика, която се използва в нашето съвремие, въпреки, че не е особено добре позната и не се практикува навсякъде.

Всичко около нас е и може да бъде свързано с езика.

Ние, професионалистите в лагера, потвърждаваме, че езикът се научава най-добре чрез ежедневно практикуване и прилагане в най-обикновени рутинни дейности. Такива са храненето, подреждането на стаята, проектът и неговото изработване, търсенето на факти, с една дума – голямото приключение наречено езиков лагер.

Децата общуват и с носители на езика с разнообразни акценти. Това е огромен бонус за тяхната способност за разбиране. Слушането на езика, като първа стъпка на ученето, е неизменна част от усъвършенстването на езиковите умения. Следва четенето, писането, възпроизвеждането.

Да, децата пристигат при нас с ограничени познания. Това, което си взимат от уроците и обучението, остава тяхно знание.

Любопитството и любовта към езика, които ние създаваме или просто развиваме, вдъхновяват децата, дори далече от Лъки Кидс, да търсят начини за изява и развитие на английски език.