ЛъкиКидс – стремежът към непрекъснато усъвършенстване

ЛъкиКидс Лято 2019
2021-10-11

Учене за цял живот  – нашето най-важно постижение

В училище отиваме, за да следваме традицията, да получим образование, да намерим приятели, да станем по-способни, по-уверени, по-независими. 

Ученето винаги е било описвано като труден, но отблагодаряващ се процес. На това са ни учили нашите родители и вероятно това ще предадем на нашите деца.

Има обаче нещо което е по-важно от това да предадем знания, да научим факти, да можем да анализираме, решаваме задачи, четем и пишем грамотно. 

Според най-новите изследвания на съвременния млад човек са необходими нови способности, нов вид свръхсили. 

Една от тях е желанието за учене през целия живот. Без това умение, хората на бъдещето биха били неспособни да продължат.

Без това обяснение, постиженията, които ще търсим са само резултати, които се измерват в цифри – тестови резултати, брой научени думи и изрази, правилно изписани диктовки и още толкова други. 

Постиженията са нещо, което има материален израз. За нас като професионалисти едно от първите и най-важни постижения е нематериално. 

А именно – да създадем и отгледаме у нашите деца любов към ученето, любознателност, желание за задаване не въпроси и намиране на отговор на всеки въпрос.

Веднъж постигнали това, нашата работа е на деветдесет процента свършена. Съвременните деца не се нуждаят от ежеминутни инструкции какво да правят. 

Те имат необходимост от навигатори, които да им показват :

 • как се търси и намира познанието 
 • къде да потърсят отговорите 
 • какво да направят с информацията, когато я открият 
 • как да я класифицират и разпределят

Постижения,  с които можем да се похвалим до момента 

Разбира се ние можем да говорим за много други постижения в нашия лагер. 

Едно от тези постижения, с които се гордеем е – подобряване на нивото на английски език. Децата идват с познания, които надграждат ежедневно. 

Резултатите не закъсняват: 

 • те подобряват произношение 
 • обогатяват речник 
 • усъвършенстват правопис и четивна техника 

Второто не по-маловажно постижение са група от умения, които определят социалния успех на една личност в бъдеще – умение за работа в екип, сътрудничество, толерантност, разбиране, вежливост, честност.

Децата, които посещават ЛъкиКидс първоначално не разбират какво се случва с тях като личности – ежедневното практикуване на добродетели е процес, който води до затвърждаване на ценностна система. 

Това може да се види само, когато лагерниците се върнат в своето семейство и в света, в който са били преди това. Само така може да се наблюдава разликата в тяхното израстване. 

Важна постижение е усъвършенстване на – по-голямата физическа издръжливост, сила и концентрация, след ежедневните упражнения, туристически походи, колоездене, плуване. 

Тези постижения са особено ценни за модерните деца и млади хора, израстнали в среда, където обездвижването е стандарт.

Какъв е нашият начин на работа ?

Всичко, което правим, го вършим с професионална грижа и любов към детето. Инидивидуалното внимание е наш приоритет. 

Ето затова ние се стремим към :

 • Убеждаване, а не насилствено каране
 • Превенция, а не наказание 
 • Правене, а не суха теория
 • Дигитален детокс

Нашите педагози са хора, които обичат професията си, отдадени са и носят в себе си онова особено пламъче, което ни кара с един поглед към тях да си помислим: “Той/тя е учител.”

Какво да очаквате в бъдеще ?

Интересни теми, последни тенденции в езиковото и детското възпитание. Ние постоянно правим ъпгрейд на нашите методи, нашите програми, нашите мероприятия.

Всичко, което може да разпали любопитство, щастие и желание за развитие в детето, намира начин да се реализира в ЛъкиКидс и неговите лагерни програми. 

Защо родителите трябва да бъдат спокойни ?

Има една част от родителите, които обикновено се безпокоят за академичната част и резултати.

Тези родители, ние можем да успокоим с това, че ръководителят и преподавателите на ЛъкиКидс са професионалисти, които непрекъснато са в процес на лично развитие.

Те следят за всичко, което се случва с езиковите тенденции и последните теории за детското развитие. Те са хора, които са посветени на образованието и които могат да извлекат най-доброто за вашите деца. 

За останалата част, която е свързана с физическата активност, спортовете и забавленията, ние винаги търсим най-добрите и известни инструктори, фирми, събития. 

И все пак, когато едно дете се върне щастливо, загоряло и усмихнато до уши от лагера, с пожелание да се върне пак – тогава ние можем да се похвалим с най-голямото си постижение. 

Дали сме криле на още едно дете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *