Придобиват ли децата дисциплина за спортна активност, посещавайки ежегодно летен лагер за деца?

2021-10-04

Защо спортната активност е толкова важна за едно дете ?

Движението носи радост, физическо усъвършенстване и успокоение за едно дете. Без движение животът на едно дете не би бил възможен. 

Всичко в неговия свят е свързано с физическа активност и движение по всички възможни начини. Дали това ще бъде игра, физическо упражнение, спорт, просто тичане или танц, няма никакво значение. 

Движението за децата означава живот, свобода и щастие. Със спорт всичко е повече от постижимо !

Спортната активност трябва да се приема със съществено значение, тъй като в съвременния свят на дигитална култура и начин на живот, хората често забравят най-естественото нещо, което им е присъщо – движението. 

Децата, които се обучават в академична среда, често пренебрегват своята потребност от движение. Ето затова е важно те да се занимават със спорт. 

Факт е, че съществуват много ползи от спорта, тъй като той повишава капацитета на човек да има по-добра концентрация, да управлява времето си, като наред с това го учи на дисциплина и воля за успех. 

Изграждат ли се навици за физическа активност ?

Навикът е един от най-големите помощници на човек  и това е безспорно. За да успеете в изграждането на един навик може да отнеме време, но веднъж затвърдени, навиците ни изграждат такива, каквито сме.

Важно е в тази ранна възраст децата да положат усилие за създаване на навици, които да поддържат тяхната физическа култура както в настоящето, така и за в бъдеще. 

Още с пристигането на детето в ЛъкиКидс, неговата ежедневна рутина започва с физически дейности. 

Ние предлагаме разнообразни спортни активности, които могат да бъдат от вида на :

  • плуване 
  • колоездене 
  • походи в планината 
  • яздене 
  • бадминтон 
  • волейбол 
  • футбол или народна топка 
  • пейнтбол и още много други игри, които предполагат пълноценно физическо участие 

Идеята и целта на ЛъкиКидс е образователна и спортно-развлекателна. 

Първата част от деня обикновено е посветена на образователните цели. Втората част, следобедът е предвиден за физическите дейности. 

Това създава рутинна нагласа на организма и очакване за изпълнение на двигателни упражнения. За съжаление ние можем да направим това за децата само във времето на лагерната смяна, но силно препоръчваме на родителите да осигурят подобна дейност на детето си преди и след лагера. 

Такава рутина носи много плюсове за децата в дългосрочен план. На първо място тя осигурява отлично здраве, засилва развитието на двигателна активност на организма и също така спомага за преборването на стреса от ежедневието.

Можем ли да се доверим на летен лагер ЛъкиКидс за повишаване на физическата активност на детето ? 

Една от основните идеи на международен лагер ЛъкиКидс е балансирана комбинация между интелектуална и физическа активност. 

Ние напълни разбираме важното значение на редуването им, както и нуждата от дигитален детокс. Много често родителите желаят децата им напълно да се откъснат от заседналия начин на живот, като записват децата си да тренират различни спортове. 

Това е прекрасно, като разбира се не бива да забравяме, че съществуват и други начини да се включи едно дете в процеса на движение. 

Нашето богатство и ноу-хау е програмата, изпълнена с  множеството игри и забавни дейности. Те са предизвикателни за ума, изпълнени с движение и подходящи за развитие на физическите и психическите умения на децата.

Често играта е подценявана, но тя е едно от нашите скрити оръжия за отмора, радост и раздвижване в нужния момент. 

Игрите, които използваме по време на образователните блокове,  сред природата или забавните вечерни партита, са внимателно подбрани с подходящо съдържание и натоварване според възрастта. 

Те са ръководени от нашите професионални аниматори или учители и дори най-елементарната от тях изисква определено физическо напрежение. 

Такива игри са: 

  • щафетно-отборните игри – където децата се състезават в отбори и изпълняват определена физическа дейност. 
  • състезателните игри – които могат да бъдат спортни или забавни. 

Дори една вечер на талантите, каквато винаги организираме, изисква физическа подготовка /танци, пеене, изпълнение на акробатични или други номера/. 

Вярваме, че в международен лагер ЛъкиКидс, ние осигуряваме една всестранна програма, коята носи почивка, забава и същевременно развива младите личности!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *