Научете английски език с LuckyKids, докато играете

Снимка 39 от ЛъкиКидс лято 2018
2019-02-04

“Шапка LuckyKids! Тениска LuckyKids! Бадж LuckyKids! Дълги панталони! Затворени обувки! Яке в раницата! Сложете жилетките & да тръгваме!”

Да приятели, това ще чуете, ако минавате по обед покрай Апартхотел Лъки Банско в периода от Юни до Август. С всяка поредна година в летен езиков лагер LuckyKids  нашият опит нараства, така както и самоувереността на децата при използването на английски език нараства с всяко занимание в лагера, в което те взимат участие.

Научете английски език с LuckyKids, докато играете

Kъде да отидем днес? Може би на конната база? Или да играем пейнтбол? Да направим разходка в планината?

Като част от нашата програма, всекидневно има дейности, които се провеждат на открито.  Ние се възползваме от прекрасните условия в района, за да насърчаваме активния начин на живот на децата в LuckyKids  и за да обогатим техния арсенал от думи, като ги изложим на различни и разнообразни дейности сред природата.

Заучаването на нови думи чрез непосредствената им употреба и прякото участие на учещия помагат за оптимизирането на визуалната памет и когнитивните способности, което води до мигновени и дълготрайни резултати.

В детски езиков лагер LuckyKids ние вярваме, че асоциацията е ключов фактор за запомнянето на нови думи. Един чудесен начин да се изгради активен речников запас е като децата научават думите в резултат на ситуации или текстове, които те лично са преживели, накратко казано – съдържанието винаги е свързано и се отнася до актуалните им преживявания.

Научете английски език с LuckyKids, докато играете

Формите на обучение по английски език – предимства и недостатъци

Обучението по английски език може да бъде монотонно, когато към този процес се подхожда с учебни методи, базиратни основно на безкрайно повтаряне и наизустяване. За съжаление, голям процент от днешните образователни подходи са точно такива. 

В нашата програма за обучение по английски език за деца се стараем да избегнем подобна практика. Не отричаме ползите от конвенционалните начини на преподаване, но се стремим към оптималното им използване, като същевременно вкючваме нови методи, които са съвременни и стимулират учебния процес.

Игрите в процеса на обучение

Игрите са неразделна част от процеса на обучение, като те могат да бъдат използвани, за да могат да стимулират учениците да използват езика. Игрите стимулират децата да си взаимодействат, да си сътрудничат, както и да бъдат креативни и спонтанни при използването на езика по смислен и практичен начин.

Именно поради това :

 • Децата искат да взимат участие в дейностите
 • Да изграят състезателни и вълнуващи игри

В детския лагер LuckyKids насърчаваме децата да взимат участие и да си изкарват много приятно време с останалите лагерници в планината, на конната база, да карат колело, да практикуват йога, да плуват и дори да готвят. 

А за да вземат участие е необходимо да разбират и да общуват на езика, който учат. Всички тези занимания са нашите най-добри и най-ценни инструменти, които ни помагат да изградим едно солидно познание във всеки един аспект през времето, в което се провеждат.

Освен това, ние не просто използваме времето, прекарано навън, за да развием по-богат  речников запас от английски език при децата, но също така и за да демонстрираме на нашите лагерници ценностите, които са важни за нас в летния лагер.

Научете английски език с LuckyKids, докато играете

Всяко дете ще успее да изгради ценности, като направимер :

 • приятелството 
 • хуманността
 • уважението
 • старанието
 • постоянство 
 • любов към това, което правим

Нашите деца са всичко за нас. Това не е просто лагер в конвенционалния смисъл на думата. Ние сме едно семейство! В продължение на две седмици ние се храним заедно, играем и се учим заедно, създаваме приятелства и преодоляваме предизвикателствата, като всичко това се осъществява на английски език.

Освен нашите занимания на открито, ние сме разработили солидна развлекателна програма на територията на хотела, която се провежда вечер, за да можем да оптимизираме възможностите за изучаване на английски език в различни аспекти. 

Провеждаме шоу за таланти и бой с възглавници, тиймбилдинг и  състезателни вечери, търсене на съкровища и детективска вечер, а дори и кино вечер с пуканки и пресен портокалов сок, удобно и уютно настанени по пижами

В детски лагер LuckyKids прилагаме най-доброто от класическите образователни подходи, като същевременно сме създали наша собствена система, базирана на валидни познания и творчество.

Съществува едно погрешно схващане, че правилното учене трябва да бъде сериозно и тежко по природа, а ако ученикът се забавлява, то тогава това не е истинско учене. 

Игрите предоставят алтернативен път към изучаването на език, като същевременно това става в съответствие с един приятен метод.  Затова ние в LuckyKids използваме методът с игрите както в класната стая, така и извън нея.

Научете английски език с LuckyKids, докато играете

Идеята за “учене” вече не означава наизустяване

Вместо това означава придобиване на уменията, които са необходими за да могат децата да отговарят подобаващо на чужд език, когато са под напрежение и независимо от обстоятелствата. 

Игрите могат да помогнат за получаването на тези ползи по един много забавен начин. Следователно, докато нашите лагерници се наслаждават на играта, те също така могат да се забавляват, докато несъзнателно придобиват редица езикови умения!

Използването на игрите може да бъде фантастичен образователен инструмент, който да спомогне при ученето на който и да е език. При този подход, нашите деца вече печелят в играта, научавайки все повече от езика, който учат, или езика, който е необходим, за да се вземе участие в специфичното занимание.

 “Как моето дете усеща учебния процес, докато играе?”

От опит знаем, че то се чувства по един страхотен начин! Ученето, което е свързано с емоции и опит е доста солидно и знанието остава за цял живот. Играта включва много форми, включително фантазия, разказване на истории, музика, движение, игри и т.н. 

Играта почти винаги насърчава вълнението, забавлението и релаксиращата атмосфера. Ето защо, тя е нашето най-мощно оръжие в класната стая и извън нея.

Нашата най-съществена мисия тук в LuckyKids е благополучието на нашите лагерници, което включва не само развиването на тяхните умения по английски език, но също така и принос към обогатяването на тяхната личност, разкриването на техния вътрешен потенциал, колкото е възможно повече.

За да постигнем това ние се стремим към създаванено на приятелска атмосфера с ясни граници между учители и ученици, което ние намираме за жизненоважно. Всички игри и активности са насочени към различни компоненти на успешното и интернализирано научаване на английски език.

Това от една страна включва преразглеждане, консолидиране и разширяване на съществуващите познания

А от друга, отключване на огромните възможности за развитие на:

 • емоционалната осъзнатост, 
 • самосъзнанието, 
 • мотивацията, 
 • саморегулацията, 
 • емпатията
 • уменията

Разбира се, това е важно за добрата комуникация с другите – следователно е и трамплин към по-доброто учене, приятелствата, академичния успех и трудовата заетост. Умения като тези, които се развиват в годините на формирането ни в училище, често поставят основите на навици, които ще имаме за в бъдеще в нашия живот.

Ние създаваме връзка между нашите деца, като насърчаваме тяхното общуване и по-късно разчитаме на тяхната връзка, за да разрастват своите умения по английски език. Игрите и заниманията, които се провеждат в LuckyKids са отвъд обикновеното. 

Те са съзнателно изградени, като се следва една последователност, чиято крайна цел е подхранванено както на езиковите умения, така и на емоционалната и социална интелигентност; а това е, което ние правим както в класната стая, така и извън нея.

Научете английски език с LuckyKids, докато играете

В LuckyKids осъзнаваме различната индивидуалност, различните интереси, нужди и опитности на нашите лагерници

Ние имаме лагерници, които идват от различни държави и култури. Това може да е предизвикателство до известна степен. Какъв е нашия подход? Да ги разделим по държави? Не, това изобщо не е вариант! 

В нашия международен езиков лагер твърдо се придържаме към нашите ценности, като приятелството е една от тези ценности. Ние насърчаваме културният обмен и различието. Затова сме създали занимания, които насърчават приятелската среда, при която английски език се използва като средство за комуникация.

Няма нито едно дете, което да не би желало да играе, да се състезава или просто да пробва нещо ново. Ние преодоляваме страховете като премахваме преградите, като няма нищо по-хубаво от това да научим едно дете да кара колело или да прави сладки. Ние правим това заедно! Учим се, практикуваме и растем!

Научете английски език с LuckyKids, докато играете

Разбира някои деца са по-срамежливи, затворени или несигурни. Ние не ги притискаме! Даваме им време, като ги уверяваме, че в този процес сме заедно и сме на тяхна страна. По време на вечерните ни занимания ние забелязваме, че някои деца са по-малко активни, по-неуверени при вземането на участие в заниманията, въпреки видимото им желание за това. 

Как постъпваме в такива случаи? Е, ставаме отбор! Съветници и учители се съюзяват с лагерниците и играят заедно, независимо дали участват в шоу за таланти, бой с възглавници или в караоке вечер.

Научете английски език с LuckyKids, докато играете

Ние не очакваме, че всички деца ще бъдат еднакво привикнали към социалните взаимодействия, но ние правим всичко възможно, за да могат децата да извлекат максималните ползи от времето, прекарано в лагера.

Тук в летен лагер LuckyKids ние подкрепяме и насърчаваме различните и разнообразни образователни подходи, при които забавлението и образованието вървят ръка за ръка. Това за нас е естественият метод на учене, който изправя учениците пред истински възможности за израстване и изграждане на личността.

Нашата цел да насърчим една сигурна образователна среда, в която се съчетават забавление и учене, което помага на малчуганите да видят красотата на чуждия език. Ние насърчаваме нещо повече от образование, а едно солидно познание, придобито чрез индивидуално натрупване на уникален опит за всеки един от нашите лагерници.