Удобствата за децата в детски летен лагер ЛъкиКидс

Снимка 27 от ЛъкиКидс лято 2018
2019-06-11

Локация

Лагерът се организира в апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс ***** град Банско. Хотелът се намира почти в началото на града с удобна за всякакви дейности локация.

Стаи

Децата се настаняват в стаи по двама, трима или в студио за трима, четирима. При самото настаняве, се дава предимство, ако децата са записани за детския летен лагер с приятели и предпочитат да бъдат настанени в една стая. Когато започва настаняването, те получават специален инструктаж за ползване на стаите и електронните карти за достъп.

Оборудване

 • Всички стаи имат удобни легла с матраци, собствена баня с тоалетна, гардероби, телевизор, бюра.
 • Учебните зали, за нашите възпитаници са оборудвани с удобни маси, столове; компютърната зала е с интерактивна дъска и таблет за всеки участник.
 • От стаите са премахнати всички остри и режещи предмети, с които децата биха могли да се наранят. Всякакви напитки в барчето и хладилника, които съдържат алкохол или кофеин също са отстранени.
 • За безопасността на децата, прозорците са затворени със специален механизъм и се отварят само от персонал, в определените за деня часове.
 • В нашето ежедневие в летен езиков лагер ЛъкиКидс, ние държим на организираността и подредбата. Децата получават насърчение да подредят своите дрехи и вещи добре. Езиковите работни зали също се оставят в идеален ред и чистота.
 • Преподавателите и аниматорите стимулират участниците за организираност, подреденост и чистота.

Хранене

Храненето е пет-кратно и е организирано в ресторант „Ле Бистро“. Менюто е специално изготвено и съобразено с всички изисквания за здравословно детско хранене, без вредни храни. По време на престоя в хотела на децата е осигурена вода Канген, а при походите в планината получават бутилирана слабоминерализирана вода.

По време на храненето, преподавателите и аниматорите работят с децата за прилагане на етикет на хранене, тихи разговори и учтивост към останалите гости на хотела, които се хранят в ресторанта.

Снимка 51 от ЛъкиКидс лято 2018

Услуги

Ползването на СПА центъра на хотела доставя истинско удоволствие на нашите лагерници. Био басейните, с които хотелът заслужено се гордее, са единствените в Банско, които се почистват по безхлорна технология. Плуването в тях се извършва под надзора на лицензирани спасители.

Приключенските душове и солната стая повишават устойчивостта на децата към заболявания и допринасят за доброто им настроение.

Транспорт

За екскурзии и активности извън хотела през свободното време извън обучението, е осигурен лицензиран и надежден транспорт. По време на целия езиков лагер децата са придружени от медицинско лице, което им дава допълнителна сигурност в случай на нужда.

Игрални зали: игри и партита

В ЛъкиКидс ние организираме време за почивка, но и време за игри. В хотела има множество игрални автомати, билярд и компютърна стая, както и зала за партита.

Децата получавата заслужена награда за своето усърдие. Какво по-приятно от това да „покараш“ автомобил на машината, след усилената учебна сутрин и активния следобяд. Или да поиграеш на билярд с приятели.

Вечерните партита са нещо, което всички очакват с огромно нетърпение. Често децата се подготвят за тематични вечери, репетират танц или песен, друго артистично изпълнение, за да го изпълнят на сцената пред своите приятели.

Надзор от възрастни

Всички тези интересни дейности се случват, разбира се, под надзора на възрастни. Това са нашите аниматори или учители, които са професионалисти. Надзорът е 24/7, като по време на сън, има определено дежурство за наблюдение.

Редене на пъзел в музей | Lucky Kids

Правила

В ЛъкиКидс, нашият живот е лесен и приятен, защото има правила, които го правят такъв. Първото, с което нашите възпитаници се запознават при пристигането си в лагела, е Правилника за дейността на лагера.

В този правилник са разгледани подробно правата и задълженията на всеки един участник.

Ето някои от най-важни задължения на най-малките участници:

 • Да бъдат толерантни, учтиви и уважителни, както към възрастните, така и към приятелите и всички участници в лагера;
 • Да се спазват нормите на поведение на обществени места, като се уважава чуждата собственост и труд;
 • Да се уведомява ръководството при нарушения, които са извършени;
 • Да се изпълняват всички инструкции за безопасност, получавани от професионалните инструктори и персонала на хотела;
 • Да се спазва режима, осигурен от летен езиков лагер ЛъкиКидс, като за всяко отклоняване от него се иска разрешение от ръководителя;
 • Да носят униформата на лагера, която включва: тениска, шапка, бадж;
 • Обущването да се извършва на английски език, както в учебните сесии, така и по време на свободните и развлекателни дейности;
 • Да ползват електронните устройства и телефоните си в указаното време или с разрешение, при извънредна ситуация.
 • Да използват всестранната помощ на преподавателите по време на своето обучение, като с тях се работи индивидуално при възникнала необходимост.

Ето и някои от правата на участниците:

 • Да посещават редовно езиковите обучения;
 • Да посещават заниманията с развлекателна цел;
 • Да ползват цялата предоставена база на хотела, като съответно спазват мерките за безопасност;
 • Да получават всички материали за своето обучение и престой;
 • Да бъдат насочвани и стимулирани за развитието на своите дарби и таланти;
 • Да бъдат защитавани от накърнявани на личното достойнство и своите човешки права от персонала на лагера;
 • Да бъдат поощрявани с материални и нематериални награди за своите постижения по време на лагерния живот;
 • Да получат медицинска помощ в случай на заболяване или нараняване;
 • Да използват телефони в определените за това вечерни часове, за да могат да се свържат с родителите си;
 • Да участват в излетите, всички спортни дейности и други.

От тази гледна точка, груповият живот в лагера е по-привлекателен от всяко друго предложение, което децата могат да получат на тази възраст. То дава повече възможности от предложението на футболния клуб, който е съсредоточен основно върху спортното представяне; то е по-пълно от това на музикалната група, която е фокусирана върху артистичното изразяване; по-смислено е от групата по изобразително изкуство, която се опитва да привлече детето да вижда света от по определен начини и да се научи да го изразява.

Онова, което прави специално нашето Лагерно предложение е, че то не изключва нито спортната дейност, нито музикалната, нито дори груповите дейности. Разликата е в това, че нашето предложение обединява цялостното развитие на личността съвместно с ученето. Така ЛъкиКидс осигурява подкрепата, от която лагерниците нуждаят, за да се развиват по отношение на всяка една страна на своя характер, като истински личности, които виждат света в неговата цялост и пъстрота.