6 отличителни предимства на детски летен лагер LuckyKids

Детски езиков летен лагер
2022-08-31

За много родители изпращането на детето на летен лагер е съпроводено с десетки въпроси, колебания и съмнения. Това е абсолютно нормално, особено ако на детето ви предстои да посети детски летен лагер за първи път.

Разбира се, най-правилният избор винаги остава информираният избор. Предварителното проучване на принципите и условията на различни лагери може да даде на родителя сигурността и увереността, че детето му ще бъде не просто в безопасност, но и че ще прекара времето си приятно и пълноценно.

По-долу ви споделяме шест от основните преимущества на международен летен езиков лагер LuckyKids в Банско – за да опознаете по-добре новия най-добър приятел на своето дете.

Качествено чуждоезиково обучение в естествена среда

Детският езиков лагер LuckyKids се провежда в петзвездния апартхотел Лъки Банско. Локацията е тиха и спокойна, с кристално чист въздух и далеч от шумовото замърсяване, присъщо за големия град. Известен като “вратата към Пирин”, град Банско предлага стотици възможности за забавления сред природата – а LuckyKids интегрира тези възможности в програмата си по най-добрия начин.

В лагера се записват деца от България, Европа и отвъд океана. Вратите му са отворени за всяко дете, независимо от нивото му на владеене на английски език. И за да се чувства всяко дете сигурно и уверено, уменията му по английски език се оценяват предварително, а то се разпределя в подходящата група според резултатите.

Това, което следва е просто – богата програма от образователни дейности и занимателни игри, които се преплитат в едно неразделно цяло. Децата учат, докато се забавляват и се забавляват, докато учат – в приятелска, естествена и безопасна среда, в сърцето на Пирин планина.

Персонален подход към всяко дете

Екипът на детски езиков лагер LuckyKids зачита, уважава и адресира персоналните нужди на всяко дете, като взема предвид неговия характер и темперамент. На децата е осигурена безстресова адаптация в съответствие с всички добри практики – включително присъствие на родител при желание и нужда.

Образователната програма е изготвена на принципа на игровото обучение и толерантността. В нито един момент децата не действат под принуда. Вместо това, екипът ни се стреми да стимулира всеки участник в лагера да развива потенциала си чрез присъщи за възрастта занимания в приятелска и добронамерена среда.

Екип от опитни педагози и лингвисти

Екипът на езиковия лагер за деца в Банско е съставен от професионални педагози, аниматори и лингвисти с майчин английски език. Те създават условия за детето не просто да натрупва пасивен речников запас, а да използва езика активно, като комуникира мисли, желания и потребности.

Методите за ранно чуждоезиково обучение в LuckyKids са насочени не към теорията, а към практиката. Чрез иновативни подходи като проектно обучение и слънчева педагогика, нашите преподаватели помагат на детето не просто да се изразява, но да мисли и да разсъждава на чуждия език. Резултатите са повече от впечатляващи, което винаги личи на организирания изходен тест за оценка на нивото на езика спрямо теста, проведен при постъпване в лагера.

Интерактивно проектно обучение

Ако преведем теорията в практика, чуждоезиковото обучение в летен лагер LuckyKids се реализира по следния начин:

 • Децата се обучават чрез интерактивни методи, включително аудио-визуални технологии и игрови ситуации;
 • Всяка лагерна смяна работи по собствен тематичен проект, около който се организират всички активности;
 • Децата участват активно в проучването на детайли и разработването на презентации по темата на лагерната смяна;
 • Те работят в екип, за да съберат, систематизират и представят информация по теми, близки до техните интереси и светоглед;
 • В процеса, всяко дете овладява не просто думи на чужд език, но и умения за комуникация, работа в екип, разбиране и приемане на другия.

Проектното обучение лежи в основата на всички съвременни езикови лагери за деца от висок клас. Причината е, че то гаранитра възможно най-добри резултати в съчетание с възможно най-пълноценно изживяване на децата – без стрес, без скука и без механично заучаване на трудна за разбиране информация.

Възпитание на ценности и добродетели

Една от най-важните специфики на детски лагер LuckyFit е фокусът върху възпитание на ценности редом с интерактивното обучение по английски език. Екипът ни вярва, че образователните дейности са само малка частица от правилното развитие и бъдещата реализация ан децата. Много по-важен е наборът от разбирания и умения, изграждащи така наречените меки умения – да слушаш с разбиране, да демонстрираш емоционална интелигентност и да следваш точен морален компас във всичко, което правиш.

Ето защо, цялата програма на лагера е подчинена на стремежа за възпитание на основните ценности и добродетели, нужни за постигане на тези резултати. Това са преди всичко търпение, толерантност, взаимопомощ, доброта и смелост. Когато добавим щедрост, честност и постоянство, постигаме нещо много повече от езиково обучение. А именно – постигаме хармонично развитие и интегритет на личността, независимо от динамиката на заобикалящия свят.

И едно незабравимо лятно приключение

Ако за родителите са важни безопасността, емоционалното спокойствие и качествения образователен елемент, за децата най-важни винаги остават приключенията! А в отговор на техните нужди и очаквания, детски лагер LuckyKids предлага най-богатата в България програма от организирани занимателни активности на открито през лятото.

По време на лагерните смени, за децата се организират планински преходи, горски разходки и еднодневни екскурзии до различни забележителности в югозападна България. Междувременно, груповите организирани занимания включват също така:

 • Конна езда за начинаещи;
 • Гимнастика, йога и танци;
 • Колоездене;
 • Пейнтбол;
 • Плуване;
 • Готварство;
 • Спортни игри – футбол, волейбол, федербал, народна топка и др.

Не на последно място – децата имат и богата вечерна програма с организирани забавления. В програмата често присъстват партита с музикален съпровод, нощен лов на съкровища, киновечери, бой с възглавници… И, разбира се, вечната класика под формата на вечери под наслов “Истина или предизвикателство”.

Ние вярваме, че истинските летни спомени се създават в истинския свят – под слънцето, в тревата и в компанията на връстници. Ето защо, в детски езиков лагер LuckyFit употребата на електронни устройства е органичена до час и половина, в точно определен часови диапазон.

Децата разполагат с мобилните си телефони по време на пътуването и всяка вечер от 20:30 ч. до 22:00 ч. Тогава, те могат да поговорят с родителите и да им разкажат за преживяванията си. През останалото време, родителите могат да общуват с организаторите и да получават цялата желана информация за престоя на детето, включително чрез снимкови и видео материали от мястото на събитията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *