Забавно и полезно с LuckyKids – летен лагер за приключенците

LuckyKids Camp
2022-08-24

Социализацията, пълноценното прекарване на времето и образователното развитие на децата през лятото е предизвикателство за много родители. Може да се окаже трудно да жонглирате със служебни задължения, планиране на времето и организация на подобаващи приключения в продължение на месеци. И тук идват на помощ детските летни лагери, които предлагат различни занимателни дейности за деца в предучилищна и училищна възраст.

Изборът на такъв лагер, от своя страна, е свързан с едно основно решение. А именно – какво точно си представяте като съотношение между образователна и физическа активност по време на престоя на детето.

Изборът: образователен лагер или забавен лагер

В международен детски езиков лагер LuckyKids, образователният процес и забавлението съществуват в перфектната симбиоза. Защото за децата полезното и приятното могат и трябва да бъдат едно и също нещо – особено що се отнася до създаването на незабравими летни спомени.

Програмата е разработена така, че децата да не преживяват учебния процес статично и безучастно. Езиковото обучение няма нищо общо със стандартните педагогически подходи, а вместо това залага на иновативни подходи като слънчева педагогика, Монтесори обучение и проектни разработки. В резултат, децата са ангажирани социално, когнитивно, емоционално и физически – без да изпитват отегчение и без да имат чувството, че са “на училище”.

Същевременно, програмата на детски езиков лагер LuckyKids е богата на физически активности и игри на открито. Децата имат както организирани, така и свободни занимания, по време на които се учат да работят в екип, да преоткриват света и да обичат и ценят времето сред природата.

Идеалният баланс се постига там, където малките ни гости се забавляват докато учат и учат, докато се забавляват.

Интерактивно проектно обучение на английски език

Лагерът е базиран на проектно ориентирано езиково обучение, провеждано изцяло от преподаватели с майчин английски език. По време на него, децата разработват собствени теми, които презентират и обсъждат със своите връстници. Всичко това се провежда в приятелска атмосфера на колаборация, сътрудничество и екипност, в която се възпитават не само знания, но и добродетели.

Всяка лагерна смяна има собствена тема или лайтмотив, на който са посветени всички образователни дейности в лагера. Този лайтмотив се превръща в неизменна част от лагерното ежедневие, а децата разсъждават, проучват и събират парченцата на пъзела – заедно, на английски език и с пълно менторство от страна на екипа на LuckyKids.

С днешна дата, интерактивното проектно обучение е утвърден метод за провеждане както на лагерно, така и на училищно обучение с фокус върху овладяването на чужд език. То помага на децата да се ангажират, да се отпуснат и да превърнат пасивния речников запас в активен. При това – докато се забавляват и научават вълнуващи неща по интересни за тях теми.

Физическа активност и приключения на открито

Както стана ясно още в началото – ученето и играта в LuckyKids са двете страни на една и съща монета. А тази монета е перфектното лятно приключение, което обогатява света на детето в унисон с интересите му.

Посетителите на лагера имат специална седмична програма, в която заниманията са планирани професионално от педагози, аниматори и детски инструктори по спорт и планинско ориентиране.

Сред дейностите, организирани за децата в лагера са например:

  • Ежедневни активности в планината, включително горски разходки, занимания по ориентиране, пикници и съобразени с възрастта планински преходи.
  • Занимания по йога за деца с професионален инструктор, който следи за правилното изпълнение и безопасността на децата.
  • Конна езда с квалифицирани водачи, подходяща за напълно начинаещи деца, които не са яздили никога преди.
  • Пейнтбол за деца, провеждан на сертифицирано безопасни терени с пълна професионална екипировка от страна на организаторите.
  • Занимания по изкуства – рисуване, музика, театър и литература – според възрастта и интересите на групата.
  • Колоездене, плуване и готварство, водени от опитни инструктори и съобразени с уменията на децата.
  • Занимателни и спортни игри на открито – народна топка, федербал, футбол, волейбол и др.

Всяка седмица в лагера се организира целодневна екскурзия до различни природни и културни забележителности около Банско. А за финал – вечерите протичат в лов на съкровища, партита с танци, бой с възглавници и кино маратони.

Или иначе казано – детето ви ще преживее приключения като във филм, а вие ще сте напълно уверени в пълната му безопасност и в правилното си решение.

Здравословен режим на движение, хранене и сън

Не на последно място, организацията на езиков лагер LuckyKids е изцяло съобразена със здравословния ритъм на живот на децата. Това включва функционално хранене, достатъчно часове сън, физически и емоционален комфорт.

  • За менюто в лагера се подбират единствено чисти и качествени сезонни продукти, а специалните хранителни потребности на децата винаги се вземат под внимание.
  • Консумират се прясно изцедени фрешове, салати, плодове и зеленчуци, като на децата се изграждат здравословни навици, включително и чрез примера на връстници.
  • Екипът никога не приключва деня без да се увери, че всички участници са спокойно и удобно заспали в леглата си. Обикновено това не е особено предизвикателство, тъй като децата са уморени и сами усещат нуждата от “презареждане” преди следващия лагерен ден.

Персоналът на лагера се грижи за спазването на предварително обявения дневен режим, така че децата нито да се преуморяват, нито да скучаят. Спазването на лагерните правила се съблюдава стриктно, за да могат всички участници да се чувстват удобно и сигурно в новата си среда, която бързо припознават като приятелска.

Лятно приключение за родители и деца в Банско

Престоят на детето в международен детски езиков лагер LuckyKids може да се организира както за седем, така и за четиринадесет календарни дни. Същевременно, за по-малките посетители се предлага настаняване на придружител при преференциални условия.

Независимо от възрастта на детето, родителите винаги са добре дошли да съчетаят собствената си планинска почивка с пълна лагерна програма за детето си. Така деца и родители могат да посрещнат нуждите си едновременно и пълноценно, като за децата важи стандартната лагерна програма, а родителите могат да се насладят на 5-звездна почивка в полите на Пирин.

Защото да съчетаеш полезно и приятно за децата може да е предизвикателство, но да съчетаеш полезно и приятно за деца и родители е изкуство. А ние имаме работещата формула, с която да надскочим очакванията на всички замесени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *