Кое е по-добре – детски летен лагер или зелено училище?

Летен лагер с велосипеди
2022-10-07

Децата растат бързо и идва идва онзи момент, когато е време за първата самостоятелна ваканция на малчугана. Всеки родител е притеснен дали детето е готово да е далеч от дома, а и от друга страна се чуди дали да изпрати своя наследник на детски лагер или в зелено училище.

Детски лагер

Най-добре е мястото да съчетава и двете, т.е. да има чист въздух, пространство за физическа активност, занимателни часове, забавления и екип от професионалисти, които да гарантират за сигурността на лагерниците.

Децата от лагер ЛъкиКидс 2017 в гората | LuckyKids

Предимства на детския лагер

Всеки, който е бил поне веднъж на лагер в своето детство, си спомня за невероятни приключения и нови приятелства. Това е мястото, на което децата се забавляват на воля със своите връстници и паралелно с това се научават на самостоятелност и дисциплина.

Напоследък хит са лагерите с чуждоезиково обучение, които дават възможност на учениците да бъдат активни сред природата, но и да усъвършенстват своите лексикални познания. Всяко съвременно дете трябва да знае добре поне още един език освен майчиния.

Затова ваканцията е удачният момент, за да усъвършенства своите познания от училище. А и родителите са спокойни, че наред със игрите детето ще научи нещо ново. Всеки педагог ще потвърди, че във неформална среда малчуганите се забравят за притеснение от училище и от задължителното оценяване на знания.

Детски лагер

Социализацията на подобни места също не е за подценяване. Връстниците много по-лесно намират общ език помежду си, а ученето под формата на игра и приятни занимания преминава неусетно и без тежест.

Лагерната обстановка е полезна за емоционалното израстване на децата, за тяхното самочувствие и увереност. Наред със създаването на приятелства и приятните моменти. Когато си между връстници се усъвършенства самооценката, създават се навици за работа в екип и загриженост за другите.

Не на последно място е фактът, че съвременните младежи имат необходимост от занимания извън виртуалния свят и любимото им занимание да стоят прекалено дълго пред електронните устройства. Всъщност детският лагер е вид зелено училище. Но паралелно с активностите на открито съчетава още куп други полезни умения и трупане на житейски опит.

Децата имат необходимост по време на своята ваканция да се откъснат от училищното ежедневие и забързания градски ритъм. За да израстват здрави на тях са им нужни чист въздух, спорт сред природата, общуване със себеподобни, редуване на теоретични и творчески задачи. Лагерът е тази отлична възможност да се съчетаят всички подобни активности.

В България всъщност има подобно място, което вече десет години събира деца на възраст от 5 до 14 години всяко лято. Това е Международния детски лагер с изучаване на английски език LuckyKids. Той се намира в обичания български курорт Банско и е лидер в чуждоезиковото обучение на учениците по време на тяхната ваканция. Тук децата спортуват, играят и учат сред уникалната природа на Пирин планина.

Мястото позволява разнообразие на лагерната програма, която включва еко походи, колоездене, конна езда, спорт, плуване и още куп приятни емоции, в зависимост от възрастта и интересите на участниците в LuckyKids. Продължителността на лагера е една или две седмици, според предпочитанията на детето и неговите родители. Малчуганите отсядат в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Летен лагер с велосипеди

Комплексът разполага с всички удобства и екстри, за да се чувстват приятно и безопасно децата. В края на лагера родителите са приятно изненадани от новите познания на малките палавници, които със сигурност вече знаят повече по английски език, но паралелно с това са се научили да си подреждат сами багажа, да помагат в своите другарчета, да се ориентират в природата, да са разгледали културно-историческите забележителности в Банско и природните дадености в региона.

Не е случайно, че голям процент от лагерниците пожелават да се включат в поредната смяна, което е показателно за успеваемостта на програмата на Международния детски лагер с изучаване на английски език LuckyKids.

Снимки: ЛъкиКидс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *