7 начина за подготовка на детето за детски лагер

Детски езиков летен лагер
2022-10-13

Достатъчно голямо ли е детето, за да отиде на детски лагер? Ще може ли да се справи в нова среда и сред непознати хора? Ще успее ли то да е самостоятелно извън вкъщи? Това са основните въпроси, които си задават родителите преди да решат да изпратят малкия палавник на самостоятелна ваканция.

Оказва се обаче че децата са много адаптивни за нови приключения. Детският лагер е любимият им източник за незабравими спомени, среща с приятели и игри на воля. Но освен всичко това, лагерната обстановка е идеален начин за социализация на малчуганите, за приучаването им на самостоятелност, отговорност и трупането на нови знания.

Лагерите с изучаване на чужд език са сред най-предпочитаните за ваканция на учениците, защото, освен че са сред природата и далеч от градската среда, те успяват да усъвършенстват своите граматически, лексикални и комуникационни умения.

В България лидер е Международният лагер с изучаване на английски език в Банско. Това е сред най-добрите места за лятно обучение на деца на възраст между 5 и 14 години. Приемат се и по-малки момчета и момичета, но е добре те да са с придружител, за да привикнат по-лесно към лагерната обстановка и програма.

Детски лагер

За да участва дете в ЛъкиКидс, не е необходимо то да владее определено ниво на английски език. Няма ограничения или допълнителни изисквания към бъдещите лагерници. Ако ученикът попада в определената възрастова категории, то спокойно може да стане част от лятното приключение.

Международният лагер съществува от 2012 г. насам и за този некратък период от време е доказал своята успеваемост, спечелил си е име на любимо място на децата за почивка. Разположен в обичания български курорт Банско, сред забележителната природа на Пирин планина, мястото е идеално за физическа активност и отмора на подрастващите. За спокойствие на техните родители, тук работят утвърдени специалисти и педагози с доказан подход и внимание към лагерниците.

Преди да бъдат записани децата в ЛъкиКидс, родителите трябва да решат колко да е продължителността на лятното им обучение. Международният лагер може да бъде за една или две седмици. Много често на лагерниците толкова им харесва и се чувстват добре в планината, че те остават за още една смяна, показва статистиката.

Програмата е съобразена с годините на участниците, с техните интереси и предпочитания за активности. Лагерът е разположен в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Комплексът разполага с хотелска част, оборудвани зали за обучение, детски кътове, модерен спа комплекс, няколко изискани ресторанта и всякакви екстри, за да се чувстват неговите гости приятно и уютно.

За децата се грижи екип от професионалисти, в който влизат утвърдени педагози, специалисти и аниматори. Дневният режим е балансиран и съобразен с потребностите на малките палавници.

Детски лагер

Обучението по английски език се редува с игри, активности на открито и занимания по интереси. Родителите могат да получават обратна информация за постиженията на своите малчугани и за техните занимания през деня. Менюто също е съобразено с изискванията за здравословно и балансирано хранене. Предвидени са пет хранения в един от ресторантите на хотела “Ле Бистро”.

Защо да изберете летния езиков лагер за вашето дете?

Предимствата на подобни занимания основно се свързват с получаването на нови знания. Специалистите са категорични, че в извънучилищна среда децата успяват да разгърнат своя потенциал и понякога много по-успешно да се справят с комуникационните задачи. Лагерната обстановка предразполага към свободно общуване между връстници и липса на притеснение от задължителното оценяване на знанията.

Детски лагер

Освен това тук социализацията е едно от най-големите предимства за малките палавници. Тя има основно значение за психическото израстване на децата. От друга страна, партньорството, спазването на лагерната дисциплина, поемането на отговорности и привикването към самостоятелност помагат на детето да бъде по-уверено в собствените си възможности. Така то добива нужното самочувствие и осъзнава своето място в обществото.

Снимки: ЛъкиКидс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *