Новите запознанства на детски лагер – радост или страх за децата?

Детски лагер
2022-11-06

Как да подготвим детето си за лагер?

Детските лагери са място, където малчуганите срещам нови приятели и съхраняват едни от най-веселите си спомени от детските години. Те са синоним на безброй приключения, щури игри и забавления. Но за родителите най-важните въпроси са дали детето им вече е достатъчно голямо, за да отиде на първия си детски лагер и как то ще се справи в непозната за него среда.

Първата самостоятелна ваканция наистина е предизвикателство за цялото семейтсво. Детските психолози обаче казват, че малките палавници са много по-адаптивни и готови за нови приключения, отколкото мама и татко предполагат. Детският лагер ги прави самостоятелни, отговорни и ги приучава към дисциплина.

В град Банско е най-посещаваният у нас Международен детски лагер с изучаване на английски език ЛъкиКидс. Всяко лято той отваря врати за децата от 5 до 14 години. По-малките имат възможност да бъдат с придружител, което е отлична възможност по-лесно да свикнат с останалите деца и обстановката в лагера. Тук те не само ще научат добре английски език, но ще имат арт занимания и спорт ще почиват сред уникалната природа на най-предпочитания български курорт.

Детски лагер

7 начина за подготовка на детето за лагерната обстановка

Детският лагер ЛъкиКидс предоставя отлични възможности за отдих на малките палавници, така че родителите може да са абсолютно спокойни за своите деца. Лагерниците отсядат в луксозния комплекс на хотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Петзвездният апартхотел има напълно оборудвана хотелска част, детски кътове, обучителни зали. На разположение е и ултрамодерен спа център, няколко ресторанта и още много екстри, които гарантират спокойна и пълноценна почивка. Екип от професионални педагози и аниматори се грижат за най-малките посетители на хотела. Дневният режим на лагера пък е изцяло съобразен с възрастта на участниците и световните изисквания за езиково обучение.

Преди да бъдат записани в детския лагер, родителите могат да се запознаят с всички правила и изисквания към лагерниците. На първо място така ще подготвят по-добре детето за мястото, на което отива.

Второто важно е обясните на малкия палавник как протичат дните в лагера и заниманията, които се провеждат ежедневно. Те са описани подробно на страницата на ЛъкиКидс.

Участието в международния детски лагер не изисква владеене на определено ниво на английски език, но е добре да се прецени предварително какви са познанията на малкия.

В извънучилищна среда и сред свои връстници малчуганите много по-лесно усвояват знания. Преди лагера е нужно да им бъде обяснено какви са предимствата да се владее добре чужд език.

 

Детски езиков летен лагер

Друг начин, за да отиде с желание на детски лагер малчуганът, е да му се каже точно за какъв период от време ще отсъства от дома. Групите в ЛъкиКидс са с продължителност от 7 или 14 дни. Така мъникът лесно ще свикне с мисълта за периода, в който ще е ангажиран с лагерната обстановка.

Детският лагер е място, където децата се научват на самостоятелност. Някои основни правила е удачно родителите да въведат преди заминаването. Това ще допринесе за бърза и лесна адаптация към режима в лагера.

Детски лагер

Обяснете на детето какви са полезните уроци, които ще научи сред природата. Детският лагер е място, което дава възможност да се научи то на здравословен начин на живот и любов към природата. Малките са любознателни за заобикалящия ги свет, а градската среда и месеците в училище не дават много възможности те да се зареждат навън. Игрите на открито са задължителни за детското физическо, психическо и емоционално израстване.

В ЛъкиКидс децата имат възможност да развият своя творчески потенциал, като се включат в разнообразни арт занимания. Ако вашето дете обича да пее, танцува, рисува или има други интереси, обяснете му за възможностите да се изяви в детския лагер. Това ще е отлична мотивация и възможност за социализация сред свои връстници.

Допълнителни съвети от специалисти

Лагерните занимания са удачен начин за повишаване самоувереността и разкриване на потенциала на децата, категорични са детските специалисти. Тук те са в извънучилищна среда, но получават достатъчно много познания за света, взаимоотношенията, природата.

Наред с това подобряват комуникационните си умения и стават по-отговорни. Педагозите са на мнение, че лесната социализация е в помощ за развитието на детето. А в детския лагер новите запознанства със сигурност са източник на радост и хубави емоции.

Снимки: ЛъкиКидс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *