Каква е ролята на родителя при посещението на дете в лагер?

Детски лагер
2022-12-06

Ролята на родителя при посещение на детето в лагер е от огромно значение за лесната адаптация на мъника. Когато малкият палавник е подготвен още от вкъщи да приеме лагерните правила, той ще е по-приспособим към новата среда. Детските лагери са място, където децата се научават да са по-самостоятелни, толерантни, упорити, открити и комуникативни.

Детски лагер

Как да подготвят родителите детето за първия му лагер?

Детските психолози са категорични, че малчуганите са много по-гъвкави, отколкото родителите си дават сметка. Те бързо свикват със своите връстници, в извънучилищна среда са по-спокойни да разгърнат своя потенциал и винаги са готови за нови приключения.

Родителят може само да подпомогне своя наследник да приеме спокойно кратката раздяла със своето семейство и с дома си. Достатъчно е на детето да бъде обяснено какво може да очаква и как да се справя с предизвикателствата, за да бъде неговият престоят в летния лагер едно незабравимо приключение.

Как да преценим дали мъникът е готов за лагер?

За да прецени един родител дали детето му е готово за лагера, то е добре да попълни специализиран тест. На страницата на Международният лагер с изучаване на английски език в Банско е публикуван въпросник, който е в помощ на семействата. Той е поместен в интернет страницата на ЛъкиКидс на адрес: https://www.luckykids.bg/test-dali-vasheto-dete-e-gotovo-za-lager/

Детски лагер

Родителите могат да направят компетентна оценка, като преценят няколко основни фактори. Те са свързани с готовността на детето да бъде спокойно в нова среда, да се прецени доколко мъникът ще се сприятели лесно със свои връстници и ще споделя с тях забавните игри.

За по-големите деца адаптацията към лагерната атмосфера е значително по-бърза, казват психолозите. При по-малките плавници е добре мама и татко да ги свикнат предварително към основните правила за самостоятелност. Това означава да се наложи определен дневен режим с часове за учене, хранене и почивка.

След участие в лагер момчетата и момичетата стават много по-отговорни и организирани. Достатъчно е родителите да ги мотивират да се научат на ред и дисциплина. А тези качества в процеса на израстването само ще са в полза на детето да разгърне своя потенциал и да бъде по-успешно.

Как да изберем лагер за детето?

Един от най-успешните детски лагери в България ЛъкиКидс всяка година отваря врати между юни и септември в Банско. Лагерът приема момчета и момичета в петзвездния апартхотел Лъки Банско, където за участниците се грижи екип от професионални преподаватели и възпитатели.

Детски лагер

Лъки Кидс се отличава от останалите лагери с високото качество и световните стандарти, по които е съставена ежедневната програма. Престоят на малчуганите може да е в рамките на една или две седмици, според техните и на родителите им желания. Много често обаче децата толкова много се забавляват в Лъки Кидс, че се връщат отново за поредната смяна в лагера.

Международният лагер с изучаване на английски език в Банско умело съчетава усъвършенстването на чуждоезиковото обучение с поредица от разнообразни спортни, културни и природосъобразни развлечения. Базата предлага уникални възможности за лятна ваканция в планината, където децата могат да са физически активни и да опознаят красотата на Пирин планина.

Учебните занимания по английски език се редуват е екопоходи, волейбол, футбол, колоездене, конна езда, риболов, сценично и танцово изкуство, кулинария и още куп щури игри, които зареждат децата. По време на престоя си лагерниците имат възможност да се насладят на супермодерния аква център в Лъки Банско. Водните забавления са под надзора на спасителите и аниматорите в комплекса.

Детски лагер

Дневният режим в международния лагер е съобразен с възрастовите потребности на малчуганите. Режимът позволява балансиран ритъм на чуждоезиковото обучение с време за пълноценен отдих и забавления между връстниците.

Родителите могат предварително да се запознаят с всички условия и правила на лагера, за да изиграят решаваща роля за лесната адаптация на детето. Майките и татковците също така могат да посещават лагера, при тяхно желание.  За по-малките участници, които са между 5 и 7 години, е задължително да са с придружител в ЛъкиКидс.

Снимки: ЛъкиКидс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *