Предимства на детски езиков лагер пред школа по английски език

Споделяне на детски произведения | Lucky Kids
2017-09-18

Като съвременни родители най-вероятно още след раждането на детето си сте започнали да преглеждате различните възможности, които да предоставите на рожбата си за изучаване на втори език. Предполагаме и че сте се спрели на уроци по английски, тъй като тъкмо английския в днешния глобален свят се е превърнал в световен език.

Ако наистина сте се спрели на английски, можем само да ви поздравим! Решението ви е отлично и това не е само наше мнение. Това сочат и всички световни статистики, според които английския език е официален език в над 53 страни. Този език е и един от шестте официални езици на Организацията на Обединените Нации и се е наложил като официален език в Европейския съюз и НАТО.

И каква е връзката между решението ви да се спрете на обучението по английски език за деца и това, че е официален език в над 53 страни?

Възможността, която ще предоставите на детето си след време да се реализира много по-лесно навсякъде по света. Пътят, по който вие ще го поведете, докато е още съвсем малко, ще постави началото на по-доброто му бъдеще… И дай боже след време да му се радвате, гледайки го начело на някоя международна корпорация, банка или развиващо бизнес със световни компании. Но дори и да не достигне до тези върхове, вие пак ще му дадете възможност да може да комуникира свободно с хора от цял свят, да се запознае с културата им и да не се срамува, че не може да проведе един най-обикновен разговор с човек от друга страна. Английският език е навлязъл толкова много в световната комуникация, че дори сърфирането в Мрежата се невъзможно без познания по английски.

Как да изберете форма на обучение?

За радост, все повече детски градини и училища отделят внимание на уроците по английски и още щом детето си тръгне на детска градина преподавателите ще го запознаят с вълнуващия свят на чуждия език. За съжаление (няма как да минем без негативи), класните форми на обучение не са напълно достатъчни за доброто владеене на английски език.

Причините за проблемите в училищата и градините с обучението по английски са доста, но основните, които са очевадни, и на които и сами ще се натъкнете са:

  • липсата на достатъчно квалифицирани учители по английски;
  • методиката на преподаване в училищата доста се различава от методиката и нивото на обучение в летните езикови лагери или школи.

Деца оцветяват тениски | Lucky Kids

Как тогава да осигурите на детето си качествено изучаване на английски език?

Разбираемо е, че когато трябва вие да избирате извънкласна форма на обучение за децата си колебанието е много силно. Претегляте всички плюсове и минуси, търсите различни мнения и решението е доста трудно.

Но все пак… след отсяването на вариантите най-вероятно вече сте достигнали до заключението, че в страната ни извънучилищните форми на изучаване на английски език за деца са основно две – детски летен лагер или школа.

Поставяме на кантара двете форми на обучение и…

Школите

Езиковите школи са добри и дават стабилна основа за изучаване на английски и можете да запишете детето си там, но…

Посещението на школа по английски не се възприема много добре от децата, особено по време на лятната ваканция.

Защо? Ами поставете се на мястото на малчугана. Ходите цяла година на училище, след училище посещавате допълнителни уроци по английски и тъкмо когато си мислите, че през лятната ваканция ще си отпочинете и ще се забавлявате, ви записват на школа по английски в града. И на вас не ви допада този сценарий, нали?

Децата възприемат школите по английски точно като училище и за тях посещението на такива центрове по време на лятната им ваканция е нещо, което трябва да направят по задължение. А сами знаете, че когато нещо се прави по задължение никога не дава желаните резултати.

Ученето на английски в летен езиков лагер е…

Изучаването на английски език за деца в летен езиков лагер е друго нещо. Децата харесват лагерите, защото не ги възприемат като училище, а като място, на което ще се забавляват на макс. Детските летни лагери се харесват и на родителите, защото могат да съчетаят уроците по английски с активната почивка на децата си.

Усмивки в Рилски манастир | Lucky Kids

И още малко за предимствата на детски лагер 2021 пред школите по английски.

Обучението по английски в детските летни лагери се провежда на места, където децата да имат възможност да спортуват, да играят на воля, да се забавляват активно, докато учат. (Най-често тези лагери се намират в планината или на брега на морето, сред красива и чиста природа, а на децата са осигурени прекрасни условия не само за учене на английски, но и за спане, хранене и т. н.)

Подходът на преподавателите е много иновативен и уроците по английски се провеждат под формата на игри, състезания, разговори… и всичко това извън скучните класни стаи, които децата не искат да виждат поне през лятото.

Докато трае летния детски езиков лагер 2021 децата говорят само на английски (от ставането до лягането) и винаги са придружавани от преподаватели, на които английския език им е майчин. Така децата много по-лесно се научават на правилно произношение и само за една (или две) седмици научават повече, отколкото за цяла година в училище или в школата по английски.

Освен да учат английски, малчуганите се и забавляват с различни игри, а за това се грижат висококвалифицирани аниматори, които и за минутка не ги оставят да скучаят.

Големият бонус обаче са новите приятелства, които децата завързват по време на езиковия лагер. Спомнете си вашето детство и колко сте били щастливи, когато отивайки на почивка или лагер сте се срещали с други деца и сте се забавлявали цяло лято заедно… Хубави времена, нали?

Записвайки вашето дете на детски летен лагер 2021 ще му помогнете да се събере с дечица на неговата възраст не само от страната, но и от чужбина и да създаде много нови приятелства, за които ще си спомня цял живот с усмивка. А защо тези приятелства да не продължат и през годините?

Обучението в летни езикови лагери е признато като най-доброто и от редица световни организации като British Council, според които децата научават английски най-бързо и добре, когато преподаването става на различно от училището място и когато обучението е поднесено под формата на забавни и състезателни игри.

Къде да запишете децата си на летен лагер?

Възможностите ви не са никак малко, тъй като летни езикови лагери се организират не само на доста места в страната, но и в чужбина.

За да изберете, трябва да разгледате условията на всеки лагер и да си отговорите на въпроса дали детето ви (и вие) ще се чувствате спокойно и комфортно.

Някой от детските летните лагери предлагат по-ниски цени на престой, но бъдете внимателни, ако се спрете на тях, тъй като знаете, че по-ниската цена означава по-ниско качество (и на обучение и на леглова база).

Ако решите да изпратите детето си на лагер в чужбина, вариантите ви също са доста, но отново трябва да прецените дали детето ви е достатъчно самостоятелно, за да се справи съвсем само в чужбина. Освен това е добре да предвидите и една немалка сума, която ще е необходимо да заплатите за летен лагер извън границите на страната.

Непоискан, но полезен съвет

Ако за пръв път записвате детето си на лагер, изберете такъв, който осигурява високо ниво и на преподаване, и на хотел, аниматори, храна, развлечения. Изберете езиков лагер, който се намира на място, където децата ви не само ще се обучават, но и ще могат да тичат на воля по поляните (все пак това е лагер, не училище). Добре е също така преподавателите да са висококвалифицирани и по възможност английския да им е роден език…

Ако детето ви е между 4 и 10 годишна възраст, хубаво е да има място, където да отседнете и вие, за да сте наблизо (без да го притеснявате, разбира се).

Лагери като ЛъкиКидс Банско например се организират в луксозен петзвезден комплекс, така че вие спокойно можете да си почивате в комплекса, докато детето ви се забавлява на детски летен лагер 2021.

Щастливо дете в детски лагер | Lucky Kids

Школа или летен детски лагер 2021?

Без съмнение по-удачният избор за обучение по английски за деца си остава летния детски езиков лагер! Езиковите школи са добри и на високо ниво, но не са най-подходящото решение особено по време на лятната ваканция на децата.

Ако искате вашето дете не само да научи английски, но и да се отвори към света, да стане самостоятелно и да укрепне физически, обмислете идеята да го запишете на летен детски езиков лагер 2021.

Детето ви има нужда да изживее едно невероятно лято сред връстниците си, а какво по-добро от това да може да играе, да почива и да се забавлява, докато учи английски на някое чисто, красиво и прекрасно място.

Обмислете идеята сега, потърсете различни мнения и бъдете готови с решението за следващото лято и летния детски летен лагер 2021!

Каквото и да решите, по-важното е детето ви да отиде с желание и да се прибере при вас усвоило английския добре и с куп нови приятелства от едно страхотно лято.

И не забравяйте…

Колкото по-рано детето ви започне с уроците по английски, толкова повече предимства ще има за в бъдеще. Като родители, на вас се пада отговорността да дадете колкото се може повече възможности за реализация на децата си, а това може да стане единствено, ако владеят английски език до съвършенство.

LK-article-end-image