Притесненията на родителите преди детски летен лагер

Притесненията на родителите преди детски летен лагер
2023-09-11

Учебната година е изпитание не само за учениците и техните учители, но и за родителите. Всички домашни, проекти и задачи неминуемо са свързани с ангажимент от страна на родителя, особено ако детето е в по – малките класове. 

През лятото пък се увеличават притесненията, особено ако “семейният съвет” е взел решение да запише детето на детски летен лагер за пръв път.

Нека видим какви са притесненията на родителите преди детски летен лагер?

Раздялата с детето

Логично е и мама и тате да очакват ваканцията със същия трепет като малчугана. Обаче след първите дни на ваканцията започва скуката. 

А пред родителите се изправя поредното предизвикателство – как да запълнят времето на детето със забавни, но и ползотворни занимания.

Летен лагер звучи доста добре, особено с подходяща програма и професионалисти, които да съблюдават безопасното пребиваване на малчугана. 

Притесненията на родителите преди детски летен лагер

След проучване и събиране на мнения, родителите успяват да се насочат в правилна посока. 

Летният детски лагер Лъки Кидс в апартхотел Лъки Банско Спа & Релакс отговаря на изискванията дори на най-взискателните: има забавление, има и време за обучение по английски език.

Притесненията на родителите преди детски летен лагер

Работещите с децата педагози са изключителни професионалисти, използващи иновативни практики за обучение. Базата на хотела е невероятна. 

Но все пак притесненията са налице. Спокойно. Това е повече от нормално, особено ако се разделяте със своя малчуган за първи път. 

Някои деца преживяват раздялата с дома драматично, а това още повече увеличава притесненията на мама и тате.

Но всичко това е един етап от израстването на децата, а и на техните родители. Пребиваването далеч от дома за определен период от време може да бъде полезно за вас и детето ви в дългосрочен план

Самостоятелността е качество, което днешните младежи най – трудно придобиват, именно защото родителите се притесняват да ги пускат далеч от дома. 

А какъв по – ефективен начин един подрастващ да разбере плюсовете и минусите на самостоятелното битуване?

Притесненията на родителите преди детски летен лагер

Детският лагер “Лъки кидс” подсигурява не само добро обучение и забавна среда. 

Дава много повече – самостоятелност, която възпитава и очертава пред децата това, което в ежедневието се възприема за даденост, защото идва наготово от мама и тате. 

Малчуганите се научават да разчитат на себе си, учат се не само от професионалистите в лагера, но и от своите връстници. 

Някои деца се справят прекрасно без родителска намеса, а тези, които имат затруднения, се учат от справящите се. 

Така че не се замисляйте, а стягайте багажа на своя малчуган – в летния лагер Лъки кидс го оставяте в сигурни ръце.

Притесненията на родителите преди детски летен лагер

Транспорт

Следващият проблем, който изниква, е свързан с транспорта – но професионалистите в “Лъки Банско” са помислили и за това. 

Подсигурен е лицензиран транспорт от София до Банско и обратно. Тъй като всичко в апартхотела отговаря на петзвездно ниво, няма защо да се тревожите – транспортните услуги са професионални и безопасни за децата. 

Все пак безопасността на лагеруващите е на първо място за всички професионалисти в този летен лагер. 

Притесненията на родителите преди детски летен лагер

Програма

Притесненията на родителите преди детски летен лагер

Притесненията на родителите преди детски летен лагер са свързани и с това как ще премине времето на малчугана, докато е далеч от дома.

Програмата, която го очаква в лагера “Лъки кидс”, е повече от разнообразна и интересна.  Обучението по английски език е съобразено с нивото и възрастта на лагеруващите. 

Използваните методи на преподаване са иновативни, като към всяко дете се прилага индивидуален подход и се обръща специално внимание на процеса на адаптация към лагерните условия. 

При ежедневните задачи децата често се разделят на екипи, чрез което се учат на екипна работа, взаимодействие и емпатия. 

Основният принцип, който се използва от преподавателите е принципът на проектното обучение. Децата усвояват езика, но се учат и на социални умения, постоянство и търпимост.

Освен моментът с обучението, не бива да забравяме и забавлението и активностите. Нали говорим за ваканция все пак.

Всяка една активност в този детски лагер се случва под зоркия поглед на професионалисти, които се грижат не само за забавлението на децата ви, но и за тяхната безопасност.

Дни сред природата – какво по – хубаво за детето ? Чист планински въздух, разходки, прекрасни гледки – това е една малка част от активностите, които очакват децата. 

Конна езда, колоездене, а за по – авантюристичните – пейнтбол. След четиричасовия престой навън има предвидени и занимания на закрито.

Готварство, йога, плуване – не само разнообразни, но и изключително интересни.

Притесненията на родителите преди детски летен лагер

А еднократно в рамките на лагера е предвиден цял един ден, освободен от учебни занятия, в който децата са на посещение сред интересна природна забележителност в региона. 

Местата, които могат да бъдат посетени, са Роженският манастир, село Лещен, град Мелник –  кътчета, които пленяват не само с природни дадености, но и с културни и исторически забележителности. 

Малчуганите опознават традициите и културата на региона. 

Притесненията на родителите преди детски летен лагер

Вечерните забавления също са застъпени в програмата, като дори те не са лишени от образователен елемент. 

Децата ще опитат от всичко, като по този начин лагеруването ще се превърне в любимата част от лятото. 

Неслучайно почти всички лагеруващи се връщат в лагера, някои деца още същата година имат желание за повторно пребиваване.

Макар че този детски летен лагер е далеч от дома, времето, прекарано там, е ползотворно и незабравимо и заради приятелствата, които се случват по време на престоя. 

Всички деца успяват да открият по нещо ново за себе си, да се видят в нова светлина, да израснат емоционално.

За всичко това допринася и богатата програма, която е изготвена съобразно нуждите на подрастващите. Забавлението, обучението и израстването вървят ръка за ръка за всяко дете в летния лагер “Лъки кидс”.

Притесненията на родителите преди детски летен лагер

Емоциите на детето

Вероятно всеки родител преминава по пътя на съмнението дали неговото дете е готово да се откъсне за по-дълъг период, дали е готово да общува с непознати за него хора, в непозната среда, дали това няма да повлияе негативно на емоционалното му развитие. Отговорът категорично е – не.

Ако има период от човешкия живот, в който адаптацията да се случва от раз, то това е именно детството, още повече ако новата среда носи и забавления и куп нови приятелства. 

Дори първоначално малчуганът да тъгува по дома и да усеща носталгия, активностите много бързо ще го завладеят и емоциите от негативни ще се превърнат в положителни. А кой родител не иска да вижда усмивката на детето си ?

Защо е важно и родителите, и децата да приемат спокойно раздялата? Ами точно това е ключът към успешното развитие – спокойни родители, спокойни деца. 

За да е подготвено детето предварително, хубаво е родителите да обяснят какво представлява лагерът, какво ще се случва там, как ще протекат дните далеч от дома. 

Това е първата, но много важна крачка на хлапетата към мечтаната независимост. Децата осъзнават, че да си независим означава да носиш отговорност за себе си и постъпките си, а не е ли това сигурен знак, че вашето дете ще се превърне в разумен възрастен. 

Както споменахме по – рано – дългосрочните ползи са налице от този летен лагер.

Притесненията на родителите преди детски летен лагер

Всекидневните задачи, поднесени под формата на игра, възпитават у децата постоянство и дисциплина, които са безценни. А другата важна стъпка – откъсването от технологиите. Според повечето проучвания именно заради “синия екран” децата не могат да контролират емоциите си.

Сред природата те се учат на смирение и търпение, учат се да общуват очи в очи, а не през телефона.

Не на последно място – важна за всяко едно дете е смяната на обстановката, а също и на обкръжението. Сами ще се убедите в положителната промяна след престоя в детския лагер“Лъки кидс”. 

Не губете време и запишете вашето дете, за да му подсигурите не само едно незабравимо лято, но и безценни житейски уроци, които ще помни винаги.

Посетете сайта на детския летен лагер Лъки кидс и няма да имате повече колебания.

Снимки: Лъки Кидс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *