Каква е ползата от детски езиков лагер?

2023-09-19

Всяко лято родителите са изправени пред въпроса как да уплътнят свободното време на децата през ваканцията, така че да не правят щуротии и да научат нещо полезно. 

Когато ние бяхме деца, нас ни изпращаха при бабите и дядовците и въпросът беше решен в интерес на всички. 

Хлапетата играеха по китните селски улички, ядяха плодове и зеленчуци направо от градината и до късно през нощта брояха падащите звезди. 

Тези идилични времена обаче минаха и днешното поколение подрастващи има съвсем различни интереси. 

И ние, родителите, неминуемо трябва да се съобразим с това. 

Каква е ползата от детски езиков лагер?

Нови контакти

Един от най-интересните и забавни начини да приобщите малчуганите към техните връстници и да им помогнете да намерят нови приятели, е детският езиков лагер. 

ЛъкиКидс е идеалният вариант вашето дете да съчетае полезното с приятното. Там поне само ще се забавлява, но ще има здравословен начин на живот и едновременно с това ще учи чужд език сред природата. 

Съвременните деца трудно градят дълготрайни приятелства, а един такъв летен лагер по английски език играе ползотворна роля при взаимоотношенията им, а неформалната обстановка ги кара лесно да свалят преградите и да се сприятеляват.

Освен това получаването на нови знания става не по скучните училищни методи, а по забавен и иновативен начин. Децата са любопитни по природа и преподавателите отлично знаят как да предизвикат техния интерес.

Каква е ползата от детски езиков лагер?

Адаптиране в нова среда

Може би се питате каква е ползата от детски летен езиков лагер? Категорично можем да кажем, че има редица предимства. 

Все пак в лагера се играе, а  приятелствата се създават естествено лесно. Децата прекарват целия ден във физическа активност, дори забравят за мобилните телефони, с които у дома не можем да ги разделим. 

В ЛъкиКидс са помислили и за предизвикателства към подрастващите – тази година има нови дестинации в планината

Малчуганите идват от шумната и агресивна градска среда и досегът с природата оказва невероятно благотворно въздействие върху тях. 

Това е начин за адаптиране в нова за тях среда, която не само намалява стреса и напрежението, но и ги научава как да оцеляват сред природата, как да я опазват, как да се грижат за нея. 

Маршрутите, практикувани в детски лагер ЛъкиКидс, обогатяват познанията им за човешката цивилизация и ги кара да обикнат историята.

Организаторите в ЛъкиКидс са предвидили посещение в Атракционен парк „Не се отказвай“, където децата обожават да се катерят по въжетата и алпийската стена. 

Преходът до Бъндеришка поляна, до местността Уплето разкрива пред малките невероятни гледки и природни красоти, които завинаги ще останат в спомените им. 

Много забавен за тях е преходът до хижа „Мочарата“, защото пътят минава под дебелите корони на буките и боровете и летните жеги почти не се усещат там. 

Творчески и спортни занимания през лятото

Пейнтбол, колоездене, конна езда, йога, преходи, екскурзии, танци, пикник сред природата и готварство – всичко това вашите деца ще преживеят по най-добрия начин през лятото в ЛъкиКидс Банско.

Дейностите са абсолютно безопасни и съобразени с възрастта на малчуганите. 

Дневният режим е базиран на 5 – кратно балансирано здравословно хранене. 

Абсолютно всеки ден хлапетата имат излизане сред природата – походи в Пирин планина

Лагерните групи не надхвърлят повече от 10 човека, което дава възможност на квалифицираните преподаватели да работят не само групово, но и индивидуално с тях. 

Лагерът се намира в 5 – звездния хотел Лъки Банско СПА & Релакс. Дизайнерите на стаите са помислили за пълната безопасност на децата, настанени в тях. 

Няма остри предмети, нито изделия от чупливи стъкла. През цялото време с децата има преподавател или аниматор, който следи за безопасността на подрастващите, включително и през нощта, защото са настанени до стаите на децата. 

Мерките за безопасност наистина са драконовски, а при походи в планината е осигурено необходимото оборудване и придружаващо медицинско лице. 

Каква е ползата от детски езиков лагер?

Практикуване на усвоените умения

Детският летен езиков лагер е идеално място за хлапетата не само защото ще им помогне да намерят добри приятели и ще изградят трайна връзка с природата в планината.

Но преди всичко децата придобиват много нови умения и знания, градят самочувствие, намират стимули за развитие.

Защото лагерът показва на малките, че могат да бъдат самостоятелни, че имат успехи, че средата може да бъде вдъхновяваща. 

Дори да срещнат трудности в различните занимания и състезания, подрастващите получават окуражаващо отношение от преподавателите и техните връстници. 

Лагерът разширява кръгозора на децата, но освен всички забавления, учат и чужд език по игрови начин. Те изпълняват езикови задачи, участват в проекти по дадени теми, обсъждат казуси. 

Целта на преподавателите по английски език е да активират творческото мислене и едновременно с това да усвоят езиковите нормативи на дадения език, а не просто да имат уроци по чужд език. 

Получените знания са трайни и децата с лекота ги прилагат в училище. Защото всички сме наясно, че английският език е базов за света и ще помогне на детето да общува свободно във всяка страна, а също и ще е от полза при кариерното му развитие на по-късен етап. 

Летните езикови лагери биват възприемани от подрастващите не като училище, а като страхотно място за забавление. Там те се чувстват пораснали, защото родителите им не са край тях и могат да вземат самостоятелни решения. 

Летните езикови лагери са едно фантастично решение на казуса „Какво да правим децата през лятото“. 

В тях те получават различен мироглед, научават се да комуникират на английски език и най-важното – стават по-самостоятелни. 

Снимки: ЛъкиКидс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *