За кои нива на английски е подходящ детски езиков лагер LuckyKids

За кои нива на английски е подходящ детски езиков лагер LuckyKids
2024-02-12

Много са причините, които доказват че изучаването на английски език е от ключово значение за правилното развитие на децата. Той е езикът на международната комуникация и е официален в над 53 държави в целия свят.

Международният детски езиков лагер ЛъкиКидс е истински аналог на лятното езиково обучение зад граница. Цялата организация се основава на най-добрите световни практики и преподаватели с опит в провеждането на подобен тип лагери. 

Той комбинира обучение с игри и забавления за период от 7 или 14 дни, в които могат да се постигнат резултати, трудни за постигане в обичайните учебни центрове. 

Лагерът и учебната програма се провежда в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс, намиращ се в курорта Банско.

За кои нива на английски е подходящ детски езиков лагер LuckyKids

Обучение в LuckyKids

Целта на ЛъкиКидс е фокусирана в развитието и обогатяването на познанията на децата по английски език.

Програмата е винаги разнообразна и интересна, изпълнена с много положителни емоции за децата по време на учене. Така те се чувстват ангажирани и изучаването на английски е по-интересно от обикновеното. 

Самата програма е разработена на принципа на проектното обучение, чийто съвременен подход се прилага успешно в образователните програми вече над 10 години.

Съчетавайки куросвете с игрите на открито, екскурзиите и спорта, лагерът дава възможност на децата да имат пълен досег до природата и да ѝ се наслаждават, да я ценят и обикнат. 

Освен това по време на престоя, учителите се стараят да се говори максимално на английски език. 

За кои нива на английски е подходящ детски езиков лагер LuckyKids

Как се определят нивата на английски език в лагера?

Летният езиков лагер на LuckyKids е подходящ за деца от 5 до 14-годишна възраст с различно ниво на владеене на английски или никакво

В него се подхожда индивидуално и се обръща специално внимание на процеса на адаптация към условията на лагера.

Ако сте решили да запишете вашия малчуган, първо трябва да обърнете специално внимание на въпросника в сайта на ЛъкиКидс. Този въпросник помага за определянето на готовността на детето ви за такъв тип лагер. 

Въпросите засягат навиците, хранителния режим, изградената хигиена на детето и много други. След като въпросникът бъде попълнен, ще получите на имейл отговор, с който ще се потвърди дали вашето дете е готово да бъде част от езиковия лагер.

След това следва да попълните документите за записване в лагера. Те се попълват с цел директна резервация и регистрация на детето, основна информация за родителя, здравословно състояние на детето, както и за предоставяне на нужни документи и допълнителна важна информация.

За кои нива на английски е подходящ детски езиков лагер LuckyKids

Тестове за определяне на нивото на английски език

В летния лагер на LuckyKids се приемат деца с различни нива в английския език. Няма значение дали детето е с общ английски и говори бавно и несигурно или пък говори ясно и свободно езика. 

При постъпване се провежда входен тест, който е с цел определяне на нужното ниво по езика за обучение на всяко дете. 

В края на лагеруването се прави изходен тест, измерващ степента на усвояване на материала по време на престоя.

Входен тест

В повечето ситуации децата се стресират, стават стеснителни и са силно притеснени от теста, защото се притесняват от крайния резултат. 

Добре е всеки родител да подготви детето си и да му обясни, че тестът е нужен, за да могат преподавателите да преценят правилните нива на владеене на английски език, а не за оценка. 

Входният тест се състои от:

  • Устна част: задаване на кратки въпроси, разговор и слушане на децата, за да се определи нивото на владеене на езика що се касае до често употребявани изрази и думи в разговор;
  • Писмена част: децата, които са в училищна възраст, попълват тест с въпроси. За най-малките, които все още не могат да пишат и четат, се прави тест с картинки за определяне на ниво по английски.

Информация по това как изглежда един примерен писмен тест за определяне на нивото по английски език на летен детски езиков лагер ЛъкиКидс можете да разгледате тук.

За кои нива на английски е подходящ детски езиков лагер LuckyKids

Източник на изображението: Luckykids.bg

Изходен тест

Той се определя от темата на конкретната лагерна смяна в проценти, за да се проследи динамиката във всяка група. Така могат да се покажат конкретните качества на всяко дете във финалния рапорт пред родителите.

Изходният тест се състои от:

  • Въпроси от затворен тип за децата в училищна възраст, като резултатите се сравняват с тези на входния тест, за да да се обхване постигнатият по-широк набор от езикови умения;
  • Тест с картинки за по-малките деца, който обхваща широк кръг от теми, засегнати по време на лагера.

Изходните тестове биват два вида  – тест по английски за начинаещи и за напреднали. Те включват граматика и думи и изрази свързани с обучителния процес по познати теми, които децата са изучавали по време на престоя си.

За кои нива на английски е подходящ детски езиков лагер LuckyKids

Висококвалифицираните преподаватиели са обединени за постигането на важни цели чрез обучението:

  • Да увеличат и запазят интереса на децата към придобиването на нови знания по английски език.
  • Да преоткрият множеството възможности на технологиите, извън познатата им развлекателна функция.
  • Да помогнат на децата да придобият умения за презентиране, които ще са им нужни занапред.
  • Да докажат на децата, че часовете по английски език могат да бъдат повече от забавни и интересни.
  • Да стимулират всяко едно дете да развие индивидуалните си качества и способности.
  • Да докажат на децата, че могат да разговарят по сложни теми с по-дълги и сложни английски изрази от тези на английски за начинаещи.

Няма значение дали децата ви са без никакво ниво или ниво B1 по английски език според общоприетата езикова рамка. 

Целта на летния езиков лагер за деца LuckyKids е да може да даде добри резултати след престой, като се основава на максимата – Обучение чрез грижа и любов към децата”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *