Защо децата обожават летния лагер Лъки Кидс?

Защо децата обожават летния лагер Лъки Кидс?
2023-06-12

Летният лагер е успешен модел за неформално образование на малчуганите, който се прилага от десетки години. 

Ползите от този начин на обучение са доказани във времето, което го превръща в разпространена ваканционна форма за децата в редица държави по света. 

В България лидер е Международният детски летен лагер с изучаване на английски език ЛъкиКидс. 

Той съществува повече от 20 години и традиционно се организира в град Банско. ЛъкиКидс е място, което се посещава от момичета и момчета на възраст от 5 до 15 години

Лагер ЛъкиКидс е сред най-добрите у нас, носител на множество отличия заради отличните условия и програми, които предлага всяко лято на учениците.

Защо децата обожават летния лагер Лъки Кидс?

Защо децата харесват лагера през погледа на преподавателите?

Децата, които посещават детския лагер с изучаване на чужд език ЛъкиКидс, са момчета и момичета в ученическа възраст. 

Лагерът отваря врати за тях всяка година по време на лятната ваканция. ЛъкиКидс се посещава от стотици деца от цялата страна и от чужбина, които се събират в курорта Банско. 

Лагерните смени са с продължителност от една или две седмици, според индивидуалното желание на участниците. 

На място те се обучават от екип професионалисти с дългогодишен педагогически опит. 

Учителите споделят, че малчуганите харесват лагерната програма и с голям интерес участват в разнообразните инициативи и обучения. 

Доказателство е високият процент лагерници, които посещават езиков лагер ЛъкиКидс повече от веднъж.

А и много от новозаписаните участници се записват, след като са чули положителни отзиви от свои приятели и познати за международния лагер в Банско. 

Защо децата обожават летния лагер Лъки Кидс?

Според преподавателите малчуганите харесват неформалните форми на обучение, защото те им дават много по-голямо спокойствие и възможност да разгърнат своя потенциал, без да се притесняват от задължителното оценяване, което е задължителен елемент от училищното образование. 

А и програмата на лагера включва редуване на разнообразни активности, за да е пълноценна ваканцията на мъниците. 

Тук те имат възможност да са повече време сред природата и заедно със своите връстници да практикуват спортни надпревари, конна езда, скално катерене, планинско колоездене и още куп забавни игри. 

В ЛъкиКидс задължително присъстват и занимания, свързани с изкуство и култура, в които всеки се включва, според своите интереси. 

Защо децата обожават летния лагер Лъки Кидс?

Защо децата харесват лагера през погледа на родителите?

Лагерът е място, на което децата могат да отмарят активно и същевременно да получават нови знания и умения.

Родителите отчитат като положително прекарването на част от ваканцията в нова обстановка и сред други деца, което е и най-привлекателно за всички малки палавници.

Особено с навлизане в ученическа възраст те искат да са по-самостоятелни и имат необходимост да се откъснат от рутината на своето ежедневие. 

Детският летен лагер за деца е възможност мъниците да бъдат активни и ангажирани с полезни занимания, докато родителите са на работа през по-голяма част от тяхната лятна ваканция.

А и по-големите момчета и момичета се нуждаят от подходяща среда, в която да подобрят своята социализация и комуникационни умения. 

Езиковите лагери са идеалната възможност за обучението на детето, да усъвършенства то своите граматически и лексикални познания по английски език в неформална и приятна обстановка. 

Родителите на по-малките ученици пък отчитат ползи по отношение на самостоятелността и отговорността, които се изграждат у мъниците, когато са в лагерна обстановка. 

Това са ползите, които и самите деца отчитат, тъй като тук те придобият много по-голяма увереност, учат се на толерантност и уважение към другите. 

Защо децата обожават летния лагер Лъки Кидс?

Независимо дали са за седмица или две далеч от вкъщи, малките деца се обучават на полезни умения, които после прилагат и у дома.

Освен че трябва сами да се справят с личната си хигиена, облекло и хранене, дисциплината и наложените правила, лагерниците имат възможност да усвоят кулинарни тайни, да научат повече за здравословния начин на живот и да опознаят природата от близо. 

Защо децата обожават летния лагер Лъки Кидс?

Защо децата харесват лагера през погледа на самите деца?

 Летният лагер е мечта за много деца, защото той е синоним на щури игри, забавления и запознанства с нови приятели. 

Ваканцията е  онова време от годината, в което всеки ученик иска да отмаря активно и да се откъсне поне за малко от задължителните уроци и образователни задачи. 

В лагера пак се научават много нови неща, но те са съчетани с приятни занимания в планината и неформални форми на обучение. 

Децата нямат притеснение от изпитвания, контролни, задължителни домашни и могат на воля да се отдадат на любими си занимания, които също им носят полезни умения.

Освен заниманията по английски език, които в летния езиков лагер ЛъкиКидс се реализират с помощта на висококвалифицирани преподаватели, тук са застъпени достатъчно образователни игри, арт ателиета и часове за спорт.      

Защо децата обожават летния лагер Лъки Кидс?

Малчуганите обичат лагерната атмосфера и се забавляват най-добре сред свои връстници. 

А и тук задължително се придържат към правилата за добро поведение и принципите за честност, лоялност, добронамереност и уважение с децата

Ето защо никак не е чудно защо децата обожават летният лагер ЛъкиКидс

Детските специалисти твърдят, с категоричност, че лагерите са изключително полезни места за малките палавници. 

В подобна обстановка те израстват не само физически, но е важно за тяхното емоционално и психическо здраве. 

Защо децата обожават летния лагер Лъки Кидс?

Лагерът в Банско за деца е отлично предложение за лятната ваканция на всяко момче и момиче в подходящата възраст. 

Той е разположен в  петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс, който предлага перфектни условия за престоя на децата, за пълноценен отдих, физическа активност, обучение, и релакс.

В хотела се намира и ултрамодерният СПА център в курорта, които също е подходящ за почивката на лагерниците. 

Водните забавления са част от програмата, в която задължително са застъпени и походите в планината, както и разглеждане на емблематичните забележителности в Банско и региона.

Защо децата обожават летния лагер Лъки Кидс?

Снимки: Лъки Кидс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *