Защо Лъки Кидс е един от топ детските лагери в България?

2021-03-15

Може да звучи нескромно, но в летен лагер ЛъкиКидс винаги се стремим да дадем най-добрите условия и най-добрата услуга. 

Когато стартирахме лагера през 2012 г., единствената мисъл беше да дадем възможност на родителите да получат качество, без да се налага да прекосяват морета и океани и да пращат децата си далеч от дома. 

За това наричаме себе си аналог на англоезичните лагери в чужбина. Да създадеш изкуствена англоезична среда в страна, в която основният говорим език е български не е никак лесно. Затова заложихме на професионализма на нашите служители както от екипа на лагера, така и от екипа на хотел Лъки Банско.

Ежедневието на децата преминава изцяло на английски език и това е едно от най-важните условия ние да сме пионери в тази сфера

Пет-звездно настаняване

Много малко са лагерите, които са ситуирани в петзвезден хотел изобщо в света. 

Ние получаваме пълно и качествено обслужване на децата, които са в хотела и използваме всички удобства като:

 • Ежедневно почистване на стаите
 • Хранене в ресторанта на хотела
 • Ползване на лицензиран транспорт
 • Обслужване на рецепция
 • Ползване на всички помещения в хотела, които са полезни за лагера

Преподаватели с роден английски – всичките ни преподаватели са: 

 • с дългогодишен опит в преподаването на деца
 • усъвършенстват уменията си ежегодно
 • се стремят да дават най-доброто от себе си 

Фактът, че нашите учители работят в лагера вече повече от 5 години, само доказва, нашето постоянство и нашите усилия в лагера да има приемственост.

От 5 до 14 години винаги с нас – голям процент от лагерниците порастват с нас. Стартирайки веднъж лагера, те се връщат всяка година, за да продължат (а понякога идват и 2 или 3 пъти в сезона). Приемствеността между децата също е на лице. 

Сигурността на децата е на първо място – ние изпълняваме изисквания, които дори още не са влезли в сила. 

 • постоянното видеонаблюдение
 • обезопасени стаи
 • охрана
 • придружаване от възрастни навсякъде
 • задължително присъствие на професионални инструктори
 • задължително присъствие на спасител
 • транспорт, отговарящ на всички изисквания 

Те са само част от нещата, които правим за децата,  които са ни поверени.

Внимателен подбор на дейностите 

Всички дейности извън хотела. Всяко посетено от децата място е предварително одобрено от нашия водач и медицинския ни екип

Всеки ден ние се съобразяваме с капризното време в планината и се грижим децата да не посещават места, които може да са опасни за тях поради влошена метеорологична прогноза или пътно-транспортна обстановка. При влошено време, ние винаги се консултираме с Планинска спасителна служба преди да поемем на път. 

Освен това, дейностите са подбрани така, че да бъдат интересни и забавни за децата. 

Храната – в международен лагер Лъки Кидс покриваме всички изисквания за изхранване на деца, че и малко отгоре. Независимо дали са на блок маса или на сет меню, децата ни винаги са нахранени. А когато родителят ни е предупредил, че детето има проблем с храненето, се стремим да помогнем и ние. 

Предварителната информация за алергии, непоносимост, специален режим на хранене, изключването на някои храни от менюто на детето, ни дава възможност да реагираме на място и да се съобразим индивидуално с всеки наш питомник

Същевременно екипът на лагера се грижи да насърчи правилното и здравословно хранене на участниците. Не е прието да се проявяват капризи и форми на неучтивост по време на хранене. Едно от постиженията ни в годините е да мотивираме децата да харесат спаначена супа, например. И да – случвало се е. Но не на всяка цена. Най-важното остава децата да са нахранени и да имат достатъчно енергия за игри в лагера.

Денонощна грижа

Когато новите лагерници пристигнат при нас, първото нещо, което им казваме е, че ние сме като една голяма къща и в нея живеем всички заедно за определен период от време. 

Екипът на лагера е денонощно на разположение и реагира при всякакви ситуации. През деня децата винаги са с нас, а през нощта ние винаги сме с тях. 

Случвало се е да имаме: 

 • деца с трудности при заспиване
 • деца със страхове
 • деца със здравословни проблеми 

Ние винаги сме край тях и на разположение

И те знаят къде сме. Знаят кой в коя стая спи и могат да позвънят от стационарния телефон или да отидат до стаята на аниматорите и учителите, за да ни намерят по всяко време през нощта. 

Професионална медицинска помощ

Медицинският екип на лагера винаги е на разположение. Специалистите в областта се грижат за нас и осигуряват денонощна грижа за децата. Медицинско лице придружава лагерниците навсякъде, когато сме извън хотела. Оказването на първа помощ е поверено на специалисти. 

Образователна програма

Програмата на лагера е уникална и е създадена от екипа на лагера (професионални педагози) на базата на най-актуалните и най-адекватните за дейността световни практики. Глобална тема обединява всеки сезон, а подтемите обединяват всяка смяна. Всяка мини-тема е заложена, за да обедини всяко от образователните нива, а конкретна линия се избира от всяка група от деца, която презентира. 

В стремежа си да поддържаме интереса на децата, ние променяме темите ежегодно. Успоредно с това, даваме свобода на избор на децата и те сами избират посоката, в която да презентират. 

Допълнителни умения – освен английски, всяко дете посетило лагера научава много и в други области на живота. 

 • природа
 • екология
 • екипност
 • отношения в социума
 • поведение на обществени места
 • комуникация
 • технически умения
 • презентиране… 

Те са малка част от областите, в които екипът на лагера неуморно работи.

Гъвкаво управление

Ние се променяме спрямо всяка група и всеки участник в лагера. Даваме възможност на всяко дете да се почувства достойно човешко същество и да бъде прието от всички останали. 

Следване на ясни морални принципи и правила, важащи за всички 

Правилата при нас се спазват от всички и са двупосочни. Нямаме двойни стандарти. Деца и възрастни следват еднакви морални принципи. Екипът на лагера се превръща в модел на поведение за децата, както е редно да се случва с всеки възрастен. 

Няма разделение

Възрастните могат това, а децата не. Всички права са еднакви, а децата и възрастните се различават само по задълженията – едните дават знания, а другите приемат. 

Лично отношение

Всяко дете, посетило лагера става и наше дете. Ние се интересуваме, вълнуваме, гордеем с неговите постижения много след като детето вече не е участник. Защото сме дали и частичка от себе си и защото сме пораснали заедно с него.

Така Лъки Кидс се превръща в незабравим летен спомен.