3 причини защо успешните родители изпращат децата си на детски лагер

3 причини защо успешните родители изпращат децата си на детски лагер
2023-08-14

Летният лагер е успешна извънучилищна форма за обучение и възпитание на децата. Той помага за социализацията на малчуганите и за изграждане на положителни навици у тях като толерантност, отговорност, самостоятелност и природосъобразен начин на живот.

Родителите изпращат своите наследници на детски лагер именно с желанието те да надградят своите умения и познанията, за да са успешни като майка и татко.  

3 причини защо успешните родители изпращат децата си на детски лагер

Дефиниция за успешни родители

Успешните родители са тези, които успяват да помогнат на своите деца да израснат здрави, свободни и самостоятелни личности, за да развиват своя потенциал. 

Децата на успешните родители по-лесно се адаптират в нова среда и се чувстват отлично  сред свои връстници. 

Ролята на майките и татковците при посещение на мъниците в детски лагер е от огромно значение за тяхната приспособимост към условията на лагера и наложените там правила. 

Те бързо свикват с новите си приятели и са отворени за приключенията, които ги очакват в извънкласната форма на обучение. 

Успешните родители помагат на своето дете да приеме спокойно кратката раздяла със семейство и дома си. Те подготвят детето си по-лесно за лагера, като му обясняват какво представляват условията там и какви очаквания да има. 

3 причини защо успешните родители изпращат децата си на детски лагер

Децата и независимостта

Независимостта помага на децата те да бъдат по-успешни и самостоятелни. Родителите могат да направят компетентна оценка дали тяхното дете е готово за ново предизвикателство като летния лагер като преценят няколко основни фактори. 

Те са свързани с това, доколко детето е спокойно в нова среда, лесно ли се сприятелява с нови хора и със свои връстници, за да споделя с тях забавните игри. 

Когато децата са по-големи, те се адаптират по-бързо в лагерните условия. На по-малките деца, които не са се отделили от домашната обстановка, им трябва повече време за да се приспособят към лагерната дисциплина.  

Когато мъниците са подготвени от вкъщи да имат определен дневен режим, който включва определено време за хранене, почивка и игра, те значително по-лесно привикват с извънкласните занимания и лагерната програма. 

Независимостта на децата не изключва те да бъдат дисциплинирани и отговорни към задачите, които им се поставят. По този начин се гарантира тяхната успеваемост в училище и в извънучилищните форми на обучение. 

3 причини защо успешните родители изпращат децата си на детски лагер

Децата и технологичният детокс

Забавленията на открито са изключително важни за физическото развитие на децата. Съвременните малчугани все по-често се нуждаят от технологичен детокс, защото прекарват с часове пред дигиталните устройства. 

В един от успешните летни лагери в България, който се намира в курорта Банско, програмата изобилства от физически активности на открито и успешно образование за децата си. 

ЛъкиКидс съществува повече от 10 години и е носител на множество награди,  които са показателни за признанието, което има международният лагер с изучаване на английски език.

В лагера се приемат деца от 5 до 15 години, които не е нужно да владеят чуждия език на определено ниво.  Лагерниците отсядат в петзвездния апартхотел Лъки Банско, който е разположен в близост до центъра на курорта. 

Лагерната програма предвижда всекидневни еко походи в планината, посещения на емблематични забележителности в региона, спортни активности, обучение по английски език и арт занимания

Лагерните смени са с продължителност от една или две седмици, според желанието на децата и на техните родители. 

В лагера малчуганите могат да практикуват различни спортове да карат планински велосипед, да тренират конна езда, риболов и да се веселят край лагерния огън. 

По този начин те ще се откъснат и от непрекъсната зависимост от електронните устройства, което е вредно за тяхната социализация

Децата и почивката 

Релаксът е необходим и за мъниците, както за техните родители. Забързаното ежедневие по време на училищната година, посещенията на извънкласни форми и ангажиментите също са затормозяващи за децата. 

През лятната ваканция те имат нужда от нови емоции и зареждане. 

В ЛъкиКидс базата предоставя уникални възможности не само за усъвършенстване на познанията на учениците по английски език в неформална среда, но и за спорт и екскурзии, но и аква забавления. 

В хотела Лъки Банско се намира ултрамодерен спа център, които е пригоден и за малките посетители на апарткомплекса. 

3 причини защо успешните родители изпращат децата си на детски лагер

Басейните и множеството детски кътове са отлична възможност за водни забавления. Така малките палавници съчетават полезните часове с преподаватели с много незабравими преживявания.

За тях се грижат и професионални аниматори, които гарантират сигурността на лагерниците. 

Създаването по-лесно на нови приятелства

Усъвършенстване на комуникационните умения, социализацията, новите запознанства са само част от предимствата на Международния летен езиков лагер ЛъкиКидс

Тук децата се учат на толерантност, взаимопомощ, уважение, което е от огромно значение за тяхното личностно развитие. В лагера те срещат свои връстници и често успяват да създадат трайни приятелства за цял живот. 

Статистиката на ЛъкиКидс сочи, че голям процент от лагерниците препоръчват центъра на своите приятели и отново се записват за нова смяна. 

Това е показателно за успеха на лагера у отличните условия, които предоставя на момичетата и момчетата от цялата страна.

Базата разполага с множество екстри е за лятна ваканция в планината, за да опознаят учениците красотата на Пирин планина.

Правилата за пребиваване в детския лагер и дневният им режим е изцяло съобразен с възрастовите възрастовите потребности на участниците.

3 причини защо успешните родители изпращат децата си на детски лагер

3 причини да изпратите детето си в ЛъкиКидс

  1. Няма по вълнуващо преживяване в детска възраст от летен лагер. Всеки пази неповторими спомени и преживявания от ваканцията си сред природата.

Тук децата не само се забавляват много, но развиват личностни качества и добиват социални умения. 

  1. Условията на Международния лагер с изучаване на английски език в Банско са едни от най-добрите в страната. 

Малчуганите ползват базата на петзвездното бижу в курорта Лъки Банско СПА & Релакс. Модерният комплекс представя всички необходими условия на мъниците, екипът е от доказани професионалисти.

  1. Разнообразие от активности, програма според възрастта на лагерниците и прилагане на съвременните методи за обучение са предимства, от които децата могат да се възползват през лятната си ваканция, за да не стоят затворени пред компютъра вкъщи. 

А и общуването между връстници може да бъде най-стимулиращият фактор да образовате децата си. Тоест, това е начин, по който може да се погрижите за тяхното развитие, за да бъдат малчуганите по-креативни, будни и отворени към заобикалящия ги свят.  

Снимка: Лъки Кидс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *